Tekrarlayan Ates

101 görüntüleme
H

Hatice İ. ..

24 Mayıs 2026 22:23
Bebegim 1 yaşında yaklaşık 2 ay önce rsv geçirdi , o günden beri iki haftada bir tekrarlayan ateşleri oluyor ates oldukça dirençli oluyor, antibiyotik kullandık Viral ilac, ates düşürücüleri dönüşümlü kullanıyoruz 2 ay içinde 4. Ateşi , ilaç kullanınca 2 sat sonra yeniden atesleniyor hic birsey yemiyor , doktora gittiğimizde antibiyotik veriliyor o kadar , bu durumu yaşayan var mı, dişleri de çok sıkıntıda çok kaşınıyor ama bu kadar dirençli ates yapmaz diye dusunuyorum
G

Gülcan Ş.

24 Mayıs 2026 23:02
Çok gecmıs olsun Rabbim şifa versin diş bu kadar dirençli ateş yapmaz enfeksiyonla savaşıyor küçük bedeni başka doktora götürdünüz mü çünkü bazen farklı antibiyotik verilebilir yada bağışıklığına bakacak testler yapılması gerekiyor
H

Hatice İ. ..

24 Mayıs 2026 23:04
Hayir götürmedim çocuk doktoruna götürdüm sadece
E

Ece C.

24 Mayıs 2026 23:06
Kızım 2,5 yaşında bizde de aynı durun oldu. 40 derece ateşle 1 hafta geçirdik. Bir de boğaz enfeksiyonu var denilip antibiyotik verildi. Crp yüksek. Hastaneye yatış yapıldı. 3 gün sonra iyilesti. Bu sefer de 9 aylık oğlum aynı şekilde ateşleniyordu. Dönüşümlü olarak clpol dlvn verdim kesmedi. Farkli bi doktora götürdüm. Test yaptı. Adenovirüs dedi. Ates düşürücü dışında biseye gerek yok. İnatçı ates yapar dedi. 3 gün sonra geçmişti.
H

Hatice İ. ..

24 Mayıs 2026 23:07
Anladim cok gecmis olsun sizede
M

Melike D.

26 Mayıs 2026 00:03
Yazdığınız tüm belirtiler pfaba sendromuna uyuyor. Doktorunuza bunu mutlaka sorun boşuna antibiyotik kullanmazsınız. Sadece tek doz kortizonla çocuk normale dönüyor. Ateş düşürücülerin fayda etmediği bir sendrom
M

Melike D.

26 Mayıs 2026 00:04
Melike Dermen
Yazdığınız tüm belirtiler pfaba sendromuna uyuyor. Doktorunuza bunu mutlaka sorun boşuna antibiyotik kullanmazsınız. Sadece tek doz kortizonla çocuk normale dönüyor. Ateş düşürücülerin fayda etmediği bir sendrom
Hiç bir şey yememesininde sebebi muhtemelen bademciklerimin şişmesi/iltihaplanmasından kaynaklıdır
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir