Tek Uykuya Geçiş

186 görüntüleme
D

Derya Ö.

Premium Üye
27 Ağustos 2026 12:01
15 aylık sayılır kızım, 12.ayında kendi uyku düzenini kurdu diyebilirim , geceden önce hemen hemen aynı saatlerde ortalama 2 şer saat uyuyor, bunu tek uykuya geçtiğini ya da 1 kere uyumak istediğini nasıl anlarım, bebeğinde bunu çözmüş olan var mıdır , şimdi de zorla mı uyutuyorum diye düşünmeye başladım
S

Seyhan K.

27 Ağustos 2026 12:31
Sabahları erken uyanıyordu ve gündüz uykusu 2 saati buluyordu

2. Uykusundan zorla uyandırıyordum , mız mız bir şekilde gece uykuysuna geçiyorduk

Çözümü tek uykuya geçmekle buldum şükür daha iyi . Sabah uyanmaları 6 dan 7.30 geçti şükür
D

Derya Ö.

Premium Üye
27 Ağustos 2026 12:36
Aslında zorla bir şey yapmak istemiyorum , aylarca kucakta uyuyan bir bebek, uyku eğitimi adı altında uyku düzeni de kurmaya çalışmadım mesela , o ne istiyorsa onu yapmaya çalıştım , bu arada gece uykularına da geçişte sıkıntı yok , ben sadece tek uyku yeter mesajını bebek verir mi ben nasıl anlarım bir işareti var mı onu merak ediyorum ,
D

Derya Ö.

Premium Üye
27 Ağustos 2026 12:37
Bir de 7:30 gibi uyanıyor
Y

Yağmur O.

27 Ağustos 2026 12:44
Derya Ö
Aslında zorla bir şey yapmak istemiyorum , aylarca kucakta uyuyan bir bebek, uyku eğitimi adı altında uyku düzeni de kurmaya çalışmadım mesela , o ne istiyorsa onu yapmaya çalıştım , bu arada gece uykularına da geçişte sıkıntı yok , ben sadece tek uyku yeter mesajını bebek verir mi ben nasıl anlarım bir işareti var mı onu merak ediyorum ,
Benim bebeğim 13-14 aylıkken tek uykuya geçti aslında kendisinin geliştirdiği bir şeydi. Sabah 9 gibi uyanınca öğle 12-1 arası uyuyordu ama uzun uyuyordu. Hala da öyle aslında çocuk onu kendi ihtiyacına göre belirliyor. Akışına bırakırsanız bence sizin çocuğunuz da kendi normalini ayarlar.
S

Seyhan K.

27 Ağustos 2026 12:48
Bide gündüz uzun uyuyunca gece uykusu süresi kısaldı

Bende gece uyumasının daha faydalı olacağını düşünüp gündüzü kısalttım
D

Derya Ö.

Premium Üye
27 Ağustos 2026 12:49
Teşekkürler , zorla uyutuyorum hissini kapıldım , çünkü zorla uyutsam da uykuya geçişi uzun sürmüyor , sanırım halen anlaşamadığımız yerler var onunla😬
S

Seyhan K.

27 Ağustos 2026 12:49
Yağmur Oral
Benim bebeğim 13-14 aylıkken tek uykuya geçti aslında kendisinin geliştirdiği bir şeydi. Sabah 9 gibi uyanınca öğle 12-1 arası uyuyordu ama uzun uyuyordu. Hala da öyle aslında çocuk onu kendi ihtiyacına göre belirliyor. Akışına bırakırsanız bence sizin çocuğunuz da kendi normalini ayarlar.
kaçta uyuyor aceba

Bizimki dayanamıyor 8.30 uyuyor
S

Seyhan K.

27 Ağustos 2026 12:51
Derya Ö
Teşekkürler , zorla uyutuyorum hissini kapıldım , çünkü zorla uyutsam da uykuya geçişi uzun sürmüyor , sanırım halen anlaşamadığımız yerler var onunla😬
Emin olun 15 aylık bir bebeği istesenizde zorla uyutamazsınız

Uykusu varsa uyur

Kendileri küçük ama inatları onlardan kat ve kat büyük
D

Derya Ö.

Premium Üye
27 Ağustos 2026 12:51
Seyhan Kaplan
kaçta uyuyor aceba

Bizimki dayanamıyor 8.30 uyuyor
dokuzda başlıyor , şimdi kalabalık ev onlarla oyalanırsa 10 olabiliyor. Gece 02:00 de uyuyordu , o yüzden keyfimiz yerinde ☺️
Mihriban Y. .

Mihriban Y. ..

27 Ağustos 2026 13:08
Bebeğim 16 aylık olucak yaklaşık 13 aylıkken tek uykuya geçtik çünkü iki uyku yaptırınca gece uykusu geç saate kalıyordu o zamandan beri tek uyku düzenine geçtik saabah 7 de kedim uyandırırım en geç 7:30 da uyanır öğlen 12 de uyur bazen 1.5 bazen 2 saat uyuduktan sonra uyandırırım gece uykusuna da 19:30 -20:00 arası geçmiş olur.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir