Tek Taraflı Kulak Kaşıntısı
76 görüntüleme
C
Cansu K.
27 Ocak 2026 17:09
Merhaba kızım 6.5 aylık özellikle emzirirken sol kulağını kaşıyor kanatıyor. Üç haftadır böyle kbb ve iki çocuk doktoru gördü enfeksiyon yok alerji ilacı verdi doktor ama henüz iyileşme yok başına gelen var mı acaba ne yaptınız geçti mi ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
2 Şubat 2026 15:56
Kızınızın tek taraflı kulak kaşıntısı ve kanaması konusunda endişe duyuyorsunuz. Bu durumla ilgili olarak benzer deneyimler paylaşan anne-babaların görüşlerini inceledim.
Bazı anneler, bebeklerinin diş çıkarma sürecinde kulak kaşıntısı ve huzursuzluk yaşadıklarını belirtmişler. Diş çıkarma döneminde bebeklerde kulak kaşıntısı, saç çekme ve diğer huzursuzluk belirtileri ortaya çıkabiliyor.
Ayrıca, bazı durumlarda kulak kiri veya hafif bir enfeksiyon olabilir, ancak doktorlar tarafından enfeksiyon teşhisi konulmamışsa, bu ihtimal düşük görünüyor.
Deneyebileceğiniz bazı yöntemler:
1. bu yüzdenğuk uygulama: bu yüzdenğuk bir emzik veya diş kaşıyıcı kullanarak kızınızın kulak kaşıntısını hafifletebilirsiniz.
2. Karanfil kürünü denemek: Karanfilin ağrı kesici ve antiseptik özellikleri olduğuna inanılır. Ancak, kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir.
3. Doktorunuzla tekrar görüşün: Üç haftadır devam eden kulak kaşıntısı ve kanaması konusunda doktorunuzla tekrar görüşmeniz ve başka bir muayene yaptırmanız faydalı olabilir.
Bu konuda forumda daha detaylı bilgi bulamadım, ancak umarım deneyimlerinizi paylaşan annelerin önerileri size yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kulak Kaşıma
2. 4 Aylık Kafasına Vuruyor Dişlemi Alakalı
3. Kulak
Bazı anneler, bebeklerinin diş çıkarma sürecinde kulak kaşıntısı ve huzursuzluk yaşadıklarını belirtmişler. Diş çıkarma döneminde bebeklerde kulak kaşıntısı, saç çekme ve diğer huzursuzluk belirtileri ortaya çıkabiliyor.
Ayrıca, bazı durumlarda kulak kiri veya hafif bir enfeksiyon olabilir, ancak doktorlar tarafından enfeksiyon teşhisi konulmamışsa, bu ihtimal düşük görünüyor.
Deneyebileceğiniz bazı yöntemler:
1. bu yüzdenğuk uygulama: bu yüzdenğuk bir emzik veya diş kaşıyıcı kullanarak kızınızın kulak kaşıntısını hafifletebilirsiniz.
2. Karanfil kürünü denemek: Karanfilin ağrı kesici ve antiseptik özellikleri olduğuna inanılır. Ancak, kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir.
3. Doktorunuzla tekrar görüşün: Üç haftadır devam eden kulak kaşıntısı ve kanaması konusunda doktorunuzla tekrar görüşmeniz ve başka bir muayene yaptırmanız faydalı olabilir.
Bu konuda forumda daha detaylı bilgi bulamadım, ancak umarım deneyimlerinizi paylaşan annelerin önerileri size yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kulak Kaşıma
2. 4 Aylık Kafasına Vuruyor Dişlemi Alakalı
3. Kulak
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Ayşe V. ..
3 Şubat 2026 19:29
Enfeksiyonda ya da diş durumunda yapiyolar alerji ilacı neden verdiler anlayamadım enfeksiyon yoksa diştendir biraz rahatlatıp bakın isterseniz mesela karanfil kürü sürüp bakın yine kasiyacak mi
C
Cansu K.
7 Şubat 2026 22:55
teşekkür ederim