Tek mi İki Uyku mu?

155 görüntüleme
S

Sinem

Premium Üye
8 Haziran 2026 10:46
Merhaba bebeğim 10 aylık bu aralar ilk uykusunu 3 saat uyuyor. Doğal olarak ikinci uykuyu uyutamıyorum. Tek uyku için 12-13 ayları diyorlar ama ben geçirsem mi onu mı istiyor bilemiyorum. Sizce erken mi?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
8 Haziran 2026 10:46
Merhaba!

Bebeğinizin uyku düzeni ve tek uyku ihtiyacını değerlendirirken, her bebeğin farklı olduğunu ve kendi ritmini bulduğunu unutmayın.

Genellikle, 12-13 ay civarında bebekler tek uyku ihtiyacına geçiş yapabilirler, ancak bu süreç her bebek için farklı hızlarda ilerler. Bebeğiniz 10 aylık ve şu anda ilk uykusunu 3 saat uyuyorsa, ikinci uykuyu uyutamıyor olmanız doğal bir durumdur.

Tek uyku geçişi için bazı noktalar:

Çoğu uzman, bebeklerin 12-14 ay arasında tek uyku ihtiyacına geçiş yapabileceğini söylüyor.
Sabah uykusunu reddetme veya kısa uyuma, gece uykusuna geçiş zorlaşma gibi işaretler, tek uyku geçişinin yaklaştığını gösterebilir.
* Bebeğinizin toplam uyku ihtiyacı ve günlük rutini dikkate alınmalıdır.

Şu anda yapabilecekleriniz:

1. Bebeğinizin sinyaline dikkat edin: İkinci uykuyu reddediyor mu? Sabah uykusu kısa mı?
2. Uyku düzenini gözlemleyin: Bebeğinizin uykuları arasındaki zaman aralıklarını ve toplam uyku süresini takip edin.
3. Kademeli geçiş: İkinci uykuyu tamamen bırakmak yerine, bazen bir uyku, bazen iki uyku yaparak kademeli bir geçiş deneyebilirsiniz.
4. Günlük rutin: Bebeğinizin günlük rutini ve aktiviteleri, uyku düzenini etkileyebilir. Buna dikkat edin.

Her şeyden önemlisi, bebeğinizin ihtiyaçlarına ve sinyallerine dikkat edin. Eğer eminseniz, doktorunuzla da konuşarak en uygun yaklaşımı belirleyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 10,5 Aylık Tek Uyku
2. Tek Uyku Geçiş ve Saati
3. Tek Uyku
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Meliha T.

8 Haziran 2026 10:48
Her bebeğin ihtiyacı farklı oluyor sizin bebeğiniz belkide bu ayda düşmek istiyordur tek uykuya
s

sslslsl

8 Haziran 2026 11:08
Benim bebegim de 9 aylıkken tek uykuya gecti kendi kendine hic zorlamadım ikinciyi uyutmak için suan 12 aylık nedense 2 uykuya gecis yaptı yine de zorlamıyorum teke dusurmek icin gün içerisinde ne kadar yorulduklarına gore degisiyor uyku ihtiyaçları
S

Sinem

Premium Üye
8 Haziran 2026 22:38
Meliha Taşdemir
Her bebeğin ihtiyacı farklı oluyor sizin bebeğiniz belkide bu ayda düşmek istiyordur tek uykuya
Demi öyledir umarım. Yanlış okuyup yormak istemiyorum çocuğu ondan sormak istedim
S

Sinem

Premium Üye
8 Haziran 2026 22:39
Emel
Benim bebegim de 9 aylıkken tek uykuya gecti kendi kendine hic zorlamadım ikinciyi uyutmak için suan 12 aylık nedense 2 uykuya gecis yaptı yine de zorlamıyorum teke dusurmek icin gün içerisinde ne kadar yorulduklarına gore degisiyor uyku ihtiyaçları
benim bebeğiminde şuan tolere edebildiğini düşünüyorum umarım doğru okuyorumdur bebeğimi
H

Hatice Ö.

8 Haziran 2026 22:47
ilk uykuyu max 2 saat uyutman gerekir zaten 3 saat uyuyan bebek 2. Uykuya ya geç ve dirençli geçer yada geçmez, tek uykuda max 3 saat uyuyabilir
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir