Tek Memeden Emme Sütüm Azalır mı
143 görüntüleme
S
Sinem ..
2 Aralık 2025 19:22
Merhaba bebeğim 1 aylık oldu hemşire her memeyi ortalama 15 dakika emmesi gerekiyor demişti ama neredeyse nadiren iki memeyi de 15 dakika emiyor diyebilirim. Genelde tek memeyi 10-15 dakika emip bırakıyor uyuyor uyandırıp diğer memeyi vermeye çalışıyorum bu sefer kusuyo öneriniz var mı
E
Elif N.
2 Aralık 2025 19:38
Ben de bu yöntemle kendimi hırpaladım. Sonra şey geldi aklıma. İnternette el bileğine lastik takan anneler vardı, bunu sadece anneler anlar yazıyordu. Hangi memeyi en son emzirdiğini hatırlamak için takıyorlarmış. Ebe bir arkadaşım da niye her memeyi emzirmek için uğraşıyorsun. Tek memeyi emzirebildiğin kadar emzir ki yağlı olan son sütü alabilsin demişti. Diğerinde de diğer memeyi emzir demişti. Ben de perişanlıktan kurtulmuştum.
S
Sinem ..
2 Aralık 2025 19:41
Hangi memeyi emzirdiğimi unutmuyorum ben de ama bir emzirme danışmanının videosunda sağ memeyi emdi 2 saat sonra sol memeyi emdi tekrar sağı emmesi 4 saati buluyor sütünüz azalabilir bu yüzden diyordu bebeğimin kilo alması ve çişli bez sayısı iyi ama sütüm azalır diye korkuyorum bu sefer

Zehra Ş. ..
2 Aralık 2025 19:53
Bebeğiniz daha çok küçük şimdilik 2 memeyi bitirmesi çok zor gelebilir.surekli aynı memeyi vermeyin tabi iyice doyuyorsa tek memeyi çeksin yağlı kısmına kadar.bir sonraki beslenmede emmedigi diğer göğüsten başla.dengeli emzirmek önemli çünkü sürekli aynı memeden emmek o memenin diğerine göre aktif kalmasına ve orantısız görünmesine sebep olabilir.birde bebekler bazen bı tarafı daha çok sever benim 2 oğlumda öyleydi ama iki tarafında aktif emzirdim.ayi büyüdükce 2 tarafı çok güzel bitirebilecek kapasitesi olucak merak etme 👋
M
Mine G.
2 Aralık 2025 19:53
Merhaba, ben ilk başlarda yaklaşık 4 ay olana kadar her beslenmede birini veriyodum büyüdükçe zaten bebeğim kendi her ikisini emmeye başladı. İşe başlayacağım için bazen emmediği memeyi sağım yapıyordum ama onu da nadiren yapıyordum. Sırayla verdiğin süre bir sorun olacağını sanmıyorum
E
Elif N.
2 Aralık 2025 19:55
Aynı şeyleri yaşamış ve 3 ay boyunca bez saymış biriyim. Emmesi 20 dkyı bulmuyor sütüm mü az, başkaları nasıl emziriyor diye bir günde 9-10 kişiyi aradığımı biliyorum. Uyku ve bol su içme, düzenli emzirmeyle azalmaz diye düşünüyorum. Saat, dakika tutmak ve bez saymak kadar psikolojiyi bozan bir şey yok. Az emdi diye uyandırıp durduğumu biliyorum. Ne ben uyudum ne de çocugumu uyuttum. Açsa zaten durmuyor ve bir güzel de emiyor.
S
Sinem ..
2 Aralık 2025 19:58
Çok teşekkür ederim neredeyse kronometre tutup öyle emzirecek kadar psikolojim bozulmuştu yorumları görmek içimi rahatlattı:)
E
Elif N.
2 Aralık 2025 20:12
Osman hocadan Allah razı olsun. Bilgilerimiz tazeyken paylaşabiliyoruz. Ne demek 🌺

Fatoş G. ..
2 Aralık 2025 21:00
Sırayla emzirin ki benim bebeğim bı önceki emzirmede hangi göğüsten emzirdiysem içmiyor diğerinden emzirince içiyordu. Sizde isterseniz bileklik gibi birşey takın ki bir sonraki emzirmede diğerinden besleyin bebeğinizi. Tek seferde iki göğüsten beslemek mümkün olmuyor çünkü. Bebekler uyuyor hemen
E
Elif V.
2 Aralık 2025 21:49
Emmediği memeyi mutlaka sağın. Ben iki hafta tek memeden verdim diğerini almadı, almadığı memeyi sağmadığım için süt akışı yavaşlayıp dolgunluk olmadı 1 ayda toparladım. Emmediği zaman mutlaka sağın