Tek Kaşıkta Besleyici Tarifler
96 görüntüleme
G
Gül B.
25 Temmuz 2025 09:16
Kızım hem zayıf hemde seçici bir çocuk hemde az yiyor 1.5 yaşında ona her kaşığı kilo aldıracak besleyici tarşfler var mıdır acaba

Fatma N. Ç.
Emzirme Danışmanı
25 Temmuz 2025 10:15
Merhabalar öncelikle kızınız tam olarak kaç kilo ? Biz anneler bazen bebeğimiz zayıf olmasa bile zayıf gibi düşünürüz çünkü 🙃 onun dışında genel olarak , haşlama çorba gibi tariflerde kemiksıyu kullanmanızı öneririm. Yapabiliyorsanız kendinizi ilikli kemik alıp yapın yapamıyorsanız. Gurvita markasını önerebilirim içeriği temiz olarak. Yoğurt tüketimi var ise içine çörek otu ekleyebilirsiniz. Ayrıca kefir sunabilirsiniz içecek seçeneği olarak. Ara öğünlerde hurma hem sağlıklı hem besleyiciolacaktır . Meyve püresi vs yapıp içine hurma ekleyebilirsiniz haşlayarak kolay ezilecektir . Pankeklerde yulaf unu kullanabilirsiniz, yine daha besleyici olacaktır. Genel anlamda tarif yerine bu tarz önerilerde bulunmak istedim. Seçici bi bebek olduğunuiçin yaptığınız yemeklerin formlarını değiştirebiliriniz . Yumurta yemek istemezse fincanda puf yumurta yapıp kek gibi vermeyi deneyin, içine tarhana , yoğurt, peynir ekleyebilirsiniz . ayrıca İnstagramda kendi bebeğim için yaptığım tarifleri paylaşıyorum hikayelerde bazen post olarakda atıyorum kalıcı olsun diye @annevehemsiree bakabilirsiniz .
G
Gül B.
25 Temmuz 2025 16:25
Kızım 1.5 yaş 9.30 kilo ve inek sütü alerjimiz vat