📢 Tek Çocuk Haksızlık mı?
204 görüntüleme

Ebru K. ..
12 Mayıs 2026 23:52
Arkadaşlar merhaba, biraz içimi dökmek istedim. Kızım 24 Haziran’da bir yaşına girecek ama çevremde inanılmaz bir baskı var. 'İkinci bebek ne zaman?', 'Kızın iki yaşına gelince kardeş şart' gibi sözlerden bıktım.
Ben ciddi şekilde kızımın tek kalmasını istiyorum ve başka bir bebek düşünmüyorum. Ancak bir yandan da acaba ona haksızlık mı yapıyorum diye düşünmeden edemiyorum. Kardeşsiz büyümek gerçekten bir eksiklik mi? Lütfen fikirlerinizi paylaşın."
Ben ciddi şekilde kızımın tek kalmasını istiyorum ve başka bir bebek düşünmüyorum. Ancak bir yandan da acaba ona haksızlık mı yapıyorum diye düşünmeden edemiyorum. Kardeşsiz büyümek gerçekten bir eksiklik mi? Lütfen fikirlerinizi paylaşın."

Fatma A. U.
12 Mayıs 2026 23:53
Kızım 22 Haziran'da 1 yaşına girecek çevremdekilerin ne dediği umrumda değil benimle birlikte büyütmüyorlar maddi olarak tıpranmıyorlar her halta karışmasınlar
S
Sude G.
12 Mayıs 2026 23:55
Fatma hanıma katılıyorum

Ebru K. ..
12 Mayıs 2026 23:59
Ben mati yönüne pek takılmıyorum açıkcası ama hani bebek bir sorumluluk ve baya büyük bir sorumluluk dışarı çıkmana ne zaman gidecegine nasıl olaçağına herşeyi ona göre hazırlıyorsun ve ben anladım ki ben gerçekten 2 kadıracak biri asla değilim sadece acaba kızıma haksızlıkmı yapmış olurum diye düşünüyorum

Ebru K. ..
13 Mayıs 2026 00:00
Fatma hanıma katılıyorum

Fatma A. U.
13 Mayıs 2026 00:02
Asla haksızlık yaptığımı düşünmüyorum asıl kardeşi olursa haksızlık olacak şimdi herşeyi birlikte yapıyoruz hep bir aradayız ama başka bebek olursa üzülür ona dayanamam
Maddi konuya takılmıyorum demişsiniz ben asıl ona takılıyorum kızımın geleceği için çalışmak zorunda olan anne babalar olarak hayat hiçte kolay değil şu zamanda
Maddi konuya takılmıyorum demişsiniz ben asıl ona takılıyorum kızımın geleceği için çalışmak zorunda olan anne babalar olarak hayat hiçte kolay değil şu zamanda
S
Sude G.
13 Mayıs 2026 00:02
Birini büyütürken diğeri sıfırdan büyütmek çok zor ikisiyle nasıl ilgilenilecek bu sefer büyüyen çocuğuma yeterince ilgileniyor muyum düşüncesine kapılıyor insan
E
Esmanur E.
Premium Üye
13 Mayıs 2026 00:06
Bende 2. Çocuk asla düşünmüyorum önemli olan çok çocuk değil olana iyi bakmak çok istiyorlarsa kendileri doğursunlar.

Ebru K. ..
13 Mayıs 2026 00:15
Asla haksızlık yaptığımı düşünmüyorum asıl kardeşi olursa haksızlık olacak şimdi herşeyi birlikte yapıyoruz hep bir aradayız ama başka bebek olursa üzülür ona dayanamam

Ebru K. ..
13 Mayıs 2026 00:16
Bende 2. Çocuk asla düşünmüyorum önemli olan çok çocuk değil olana iyi bakmak çok istiyorlarsa kendileri doğursunlar.

Ebru K. ..
13 Mayıs 2026 00:16
Birini büyütürken diğeri sıfırdan büyütmek çok zor ikisiyle nasıl ilgilenilecek bu sefer büyüyen çocuğuma yeterince ilgileniyor muyum düşüncesine kapılıyor insan
M
Merve H.
13 Mayıs 2026 00:42
Ben de bu konuya çok takılıyorum. Kardeşi olsa daha iyi olmaz mı büyüyünce diye ama büyüyene kadar neler olacak bunlar da çok önemli. Ruhen ve bedenen ben kaldırabilir miyim? ilk çocuğumu ihmal edecek olma düşüncesi beni çok üzüyor. Kararsızım.
G
Gülcan Ş.
13 Mayıs 2026 04:01
bence çocuk düşünmüyorsanız kimseye takılmayın sonuç olarak maddi manevi tek başınıza bakıyorsunuz benim iki evladım var büyük kızm suan 4 buçuk yaşında 3 yaşına geldıgınde anne ben kardeşim olsun istiyorum demıstı ama sürekli dillendirdi bunu nerde gördü nerden duydu bilmiyorum sonra haklı dedım onu yalnız bırakmam doğru değil zaten dışarıya çıkış özgürce kosamıyor oynamıyor diyip bir tane daha kızm oldu bazen sürtüşmeler olsada büyük kızım kardeşiyle oynayınca çok mutlu oluyorum iyiki olmuş diyorum yani kısaca zamana bırakın olacağı varsa da siz kendinizde o gücü görüp olsun diyeceksınız kimseyi takmayın

Rumeysa K.
13 Mayıs 2026 21:31
Valla benim bebeğim 1 yaşına girdi ben hem hamilelik hem doğum hemde kızım tararından çok çektim hala da çekiyorum. 2 . Çocuğu istemiyorum da düşünmüyorumda çünkü kimse geceleri benimle beraber o bebeğe bakmıyor. İnsam kendini gerçekten hazır hissettiği zaman 2. Yi düşünmeli bence
S
Saliha
13 Mayıs 2026 21:38
Hazır hissettiğiniz zaman bence 2. Çocuk düşünülmeli. Bizde düşünmüyorduk ama sırf çocuğumuz yalnız kalmasın, bu hayatta kimsesi olmasa bile en azından kardeşi olsun diye düşündük. Daha doğrusu tek çocuğu olan bi tanıdığımız bu pişmanlığını dile getirdi ve aklımıza girdi. Sırf 1. İçin 2. Çocuğu yaptık ve 1. Çocuğun ismine kafiyeli koyduk ismini. 😂
Yükleniyor...