Tecrübeli Anneler Lütfen Cevap Verin

171 görüntüleme
M

MK ..

10 Nisan 2026 15:05
Merhaba sevgili anneler bebeğim 11 ay 11 günlük gelişiminden yana endişe duydugum bazı şeyler var içim içime yiyor bazen instagramda ve burda görüyorum ayına uygun bazı şeyleri yapamıyor çok üzülüyorum alkış bay bay yapmıyor o kadar örnek olamaya çalışıyorum taklit sesler çıkarmıyor babıldama az bazen ba ba bazen dede diyor etrafımda konuşmuyor diye korkutuyorlar hayvan sesi, benim taklitlerimi vs yapmaması gelişim geriliği mi sizce canı isterse gel gel yapar al dediğimde alır ver deyince bazen verir sosyal gülümseme var ismine bakar. Etkinlik yaptırıyorum bol bol ama bu aralar sürekli kaçıyor yapmak istemiyor odaklanma problemi mi sizce ekran hiç vermedim ışıklı sesli oyuncak da pek vermem kitap okurum bol bol ama konuşmaması ve taklit etmemesi beni çok endişelendiriyor acaba hiperaktif mi diye düşünmeye başladım bir yaş muayenesinde doktorumuza soracağım gelişimini ama sizce ben nerede hata yapıyorum önerebileceğiniz bir şey var mı arkadaşlar neler yapabilirim bebeğimi geliştirmek için
H

Hülya N. İ.

10 Nisan 2026 15:17
Merhaba endişeni cok iyi anlıyorum kızım 13 aylık ve ilk Bay bay i daha 2 3 gundur yapıyor ve 1 yasinda wadece meme ve baba kelimesi vardı benee cok şüphelendim ama birden açıldı al ver onu getir deyince getiriyor tabiki bunlari cocuk isterse yapiyor yani bi kwre bile yapması anladigini gosteriyor diye düşünüyorum 11 ay da bende cok takilmistim ama simdi yapoyor mesela o yuzden icini rahatlatmak icin yazmak istedim tabi doktorlar daha iyi bilir. Cocuklar yapmadiklari seyi bir anda ogrenip baslayabiliyorlar. Akran varsa etrafta temasini önerebilirim sarece ekran vermemek felan elinden geleni yapmışsın anlasilan emegine saglik
Ş

Şaziye

10 Nisan 2026 15:23
Korkmayın bizimki 2 yaşında canı isterse yapıyor dediklerinizi istemezse yapmıyor. Henüz konuşmuyor. Erkek bebek. Aynı sizinki gibi
Ş

Şaziye

10 Nisan 2026 15:23
Her çocuk farklı
Ş

Ş.A

10 Nisan 2026 15:34
Bir şey sorabilir miyim boynunda kehribar kolye var mı
Ö

Özge Ş.

10 Nisan 2026 15:39

Şengül Akbulut

Ne için yararlı acaba kehribar kolye
Ş

Ş.A

10 Nisan 2026 16:13

Şengül Akbulut

Eğer varsa lütfen çıkarın ve deneyin özellikle tam boğazına denk geliyorsa çıkarıp biraz gözlemleyin çok istiyorsanız bileğine takın
Ş

Ş.A

10 Nisan 2026 16:14

Özge Şahin

Ne için yararlı acaba kehribar kolye

Ben yararlı olduğunu düşünmüyorum çoğu takan çocukta bu durum gözleniyor tabi bu biraz inanç meselesi ama denemekten zarar gelmez sonuçta
M

MK ..

10 Nisan 2026 16:18
Teşekkür ederim sevgili anneler yorumlarınız için
M

MK ..

10 Nisan 2026 16:19
Hayır Şengül hanım kolye yok aslında takmayı düşündüm ama bulduğunu ağzına koyduğu için yutar falan diye risk almak istemedim
Ş

Ş.A

11 Nisan 2026 10:13

MK

Hayır Şengül hanım kolye yok aslında takmayı düşündüm ama bulduğunu ağzına koyduğu için yutar falan diye risk almak istemedim

yok takılması taraftarı değilim zaten 🙏 lütfen endişe etmeyin bazen çocuklar sizin stresiniz üzüntünüzü algılayıp kendini kapatabiliyor etrafınıza çok aldırış etmeden doktorunuzu dinleyin siz de daha huzurlu olursunuz umarım istediğiniz yönde ilerler süreç 🤲🏼

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir