Tazyikli Sütten Boğulma

252 görüntüleme
B

Begüm E.

25 Haziran 2025 22:25
merhaba bebeğim 38. Haftasında doğdum doğduğu andan itibaren memeyi çok iyi kavradı emdi hatta çok sevdi çok emdi sarılık değeri hiç yükselmedi bile ama 15-20 günler arası sütüm tazyikli olduğundan sanırım boğulmalar yaşamaya başladı hatta nefesi kesildi iki üç kere morardı kürek kemiklerine vurduk vs. Biberondan vermeye başladım ben de sütümü sağarak ama 15-20 gündür onu da yapamıyorum atak haftalarındayıx sanırım şu an 53 günlük. Emzirmeye dönmek istiyorum bugün ilk defa denedim yine aldı memeyi sütüm az olduğu için biraz sinirlendi ama yine de tuttu. Diyorum ki ilk zamanlarda çok küçüktü yutma davranışı tam gelişmemişti belki, şimdi nerdeyse iki aylık olacak tazyikli sütle baş edebilir mi? Yoksa yine de risk mi
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

25 Haziran 2025 22:28
Hiper laktasyonunuz varsa bunu normal hale getirmeden çocuğunuz güvenli ve konforlu besleme şansınız düşük. Eğer birkaç kez morarma durumu olmuşsa kesinlikle çocuk doktorunuzun muayenesi sonrasında izlem yapmalısınız. Sütünüzü biberondan vermek daha güvenli olabilir fakat bir süre sonrasında sütünüz tamamen kesilerek mama ile devam etmek durumunda kalabilirsiniz.
R

Rümeysa C.

27 Haziran 2025 10:46
İlk zamanlar bende yaşamıştım bu durumu benimde bebeğim 1 kere boğulma tehlikesi yaşadı özellikle sabahları çok tazzikli akıyordu geriye doğru yaslanarak emzirdim hep 3 aylık olana kadar falan şuan 6 aylık sorun olmuyor size tavsiyem emzirmeye devam edin kesinlikle emzirmeden önce elinizle sağım yapabilirsiniz
G

Gülsüm S.

28 Haziran 2025 05:54
Benim de hızlı gelme problemim olmuştu ön sütü sağıp öyle emzirdim geriye yaslanıp ayaklarımı da hafif kaldırdım bebeğin karnı karnıma gelecek şekilde ön sütü sağınca hem tıkanma sorunu yaşamadık hem de son sütü daha rahat içmiş oldu en son doymamış gibi olursa da ilk sağdığımı verdim
H

Hatice A. K.

28 Haziran 2025 06:10
Bana da hafif arkana doğru yaslanarak emzir demişlerdi. Ya da de o en hızlı geldiği zaman makas şeklinde tut dediler. Sütün geliş hızı azalıyor çözüm oldu
F

Fehiman A.

28 Haziran 2025 08:21
Benim de öyleydi ve sayısız kez tıkandı çocuğum. YouTube ‘dan osman hocanın bununla ilgili videosunu izledim. Ve emzirmesen önce biraz sağdım. Bebeğim şu an 4 aylık
S

Simla K.

28 Haziran 2025 18:05
Bende aynı durumu yaşadım ilk zamanlar tolere etmeleri daha zor oluyor makaslayarak emzirdim o da bende çözüm olmamıştı hala çok hızlı akıyordu geriye yaslanarak tv izlermiş gibi emzirdim bir süre biraz daha iyiydi şimdi yatarak emziriyorum o daha kolay oldu öyle deneyebilirsiniz ben çözümü öyle buldum tabi hala süt akışım fazla ne zaman normale dönecek bilmiyorum
S

Sinem U. K.

29 Haziran 2025 02:29
Benim bebeğim 35.haftada doğdu. Ben de de boğazında kalma sorunu var ama emzirmekten vazgeçmedim. Stres yapmayın emzirmekten vazgeçmeyin bence.
H

Hatice A.

5 Temmuz 2025 12:08
Hiperlaktasyondan dolayi sayısız kez boğulma riski yaşadık ama büyüdükçe baş etmeyi öğreniyorlar..

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir