Tazyikli Süt ve Meme Reddi
164 görüntüleme
M
Melike U.
Premium Üye
24 Haziran 2026 21:07
Bebeğim 4 aylık yaklaşık bir buçuk aydır meme reddi var ama geceleri uykuluyken emiyor gündüzleri istemiyor. Sütüm çok tazyikli ve hep tazyikli geliyor o tazyik kesilmiyor hiç. Her türlü yolu denemeye çalıştım ama kesilmiyor tazyik. Yatarak emzirme yaslanarak emzirme soğuk uygulama ne duyduysam okuduysam uygulamaya çalışıyorum bir türlü sonuç alamadık. Emmek istiyor alıp tazyik gelince ağlayarak bırakıyor kilo alımı da yavaşladı. Bu durumu yaşayıp çözüm bulabilen var mı? Anne sütü alsın diye mecbur sağıp veriyorum sanırım o da arttırıyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye24 Haziran 2026 21:49
Meme reddi ve tazyikli süt sorunlarıyla karşılaşmak zor olabilir. Öncelikle, tazyikli sütün neden olduğu sorunları anlayalım:
Tazyikli süt, meme uçlarında şişkinlik ve hassasiyete yol açabilir.
Bebeğin emerken rahatsızlık hissi duymasına neden olabilir.
Bu sorunları çözmek için bazı öneriler:
1. Emzirme Pozisyonlarını Deneyin: Bebeği emzirirken farklı pozisyonlar denemek, tazyikli sütün akışını kontrol etmeye yardımcı olabilir. Dik emzirme pozisyonu veya yan emzirme pozisyonu gibi farklı pozisyonlar deneyebilirsiniz.
2. Meme Ucu Şekillendirme: Emzirmeden önce meme ucunu hafifçe aşağı çekerek veya meme ucunun etrafındaki areolayı hafifçe masaj yaparak meme ucunun daha rahat emilebilmesini sağlayabilirsiniz.
3. Tazyikli Süt İçin Soğuk Uygulama: Soğuk uygulama, meme şişkinliğini azaltmaya ve tazyikli sütün akışını yavaşlatmaya yardımcı olabilir.
4. Sağım ve Depolama: Eğer tazyikli süt sorununuz devam ediyorsa, süt sağarak depolama yöntemlerini kullanabilirsiniz. Bu, sütünüzü sağarak şişelerde saklamanıza ve gerektiğinde bebeğinizi emzirmek için kullanmanıza olanak tanır.
Meme reddi sorunu için ise:
Bebeğinizin emmekten keyif alması ve rahatlaması önemlidir. Stres ve endişe, meme reddini artırabilir.
Bebeğinizi sık sık, küçük miktarlarda emzirmek, onun doyurulmasına ve memeyi reddetmemesine yardımcı olabilir.
Bu önerileri denediğiniz halde sorunlarınız devam ediyorsa, bir uzmandan profesyonel destek almayı düşünün.
Tazyikli süt, meme uçlarında şişkinlik ve hassasiyete yol açabilir.
Bebeğin emerken rahatsızlık hissi duymasına neden olabilir.
Bu sorunları çözmek için bazı öneriler:
1. Emzirme Pozisyonlarını Deneyin: Bebeği emzirirken farklı pozisyonlar denemek, tazyikli sütün akışını kontrol etmeye yardımcı olabilir. Dik emzirme pozisyonu veya yan emzirme pozisyonu gibi farklı pozisyonlar deneyebilirsiniz.
2. Meme Ucu Şekillendirme: Emzirmeden önce meme ucunu hafifçe aşağı çekerek veya meme ucunun etrafındaki areolayı hafifçe masaj yaparak meme ucunun daha rahat emilebilmesini sağlayabilirsiniz.
3. Tazyikli Süt İçin Soğuk Uygulama: Soğuk uygulama, meme şişkinliğini azaltmaya ve tazyikli sütün akışını yavaşlatmaya yardımcı olabilir.
4. Sağım ve Depolama: Eğer tazyikli süt sorununuz devam ediyorsa, süt sağarak depolama yöntemlerini kullanabilirsiniz. Bu, sütünüzü sağarak şişelerde saklamanıza ve gerektiğinde bebeğinizi emzirmek için kullanmanıza olanak tanır.
Meme reddi sorunu için ise:
Bebeğinizin emmekten keyif alması ve rahatlaması önemlidir. Stres ve endişe, meme reddini artırabilir.
Bebeğinizi sık sık, küçük miktarlarda emzirmek, onun doyurulmasına ve memeyi reddetmemesine yardımcı olabilir.
Bu önerileri denediğiniz halde sorunlarınız devam ediyorsa, bir uzmandan profesyonel destek almayı düşünün.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
N
Nazlıcan
Premium Üye
24 Haziran 2026 22:17
Emzirme öncesi biraz sağmayı denediniz mi? Tazyik azalana kadar, ama mochi süt toplayıcı veya elle sağım şeklinde. Bazen benim de tazyikli geldiğinde öyle yapıyorum yoksa bebeğim emmek istemiyor
M
Melike U.
Premium Üye
24 Haziran 2026 22:20
Emzirme öncesi biraz sağmayı denediniz mi? Tazyik azalana kadar, ama mochi süt toplayıcı veya elle sağım şeklinde. Bazen benim de tazyikli geldiğinde öyle yapıyorum yoksa bebeğim emmek istemiyor
D
Dinara R.
Premium Üye
24 Haziran 2026 22:28
Elle sağımı denediğim de oldu elektrikli pompayla sağıp veriyorum doysun diye sanırım o da tazyiği arttırıyor
B
Beyza E.
Premium Üye
24 Haziran 2026 23:00
Elle sağımı denediğim de oldu elektrikli pompayla sağıp veriyorum doysun diye sanırım o da tazyiği arttırıyor
M
Melike U.
Premium Üye
24 Haziran 2026 23:14
Bende de var tazyik problemi ve evet sağım artırıyor tazyiği. Bizimki de 3 ay 9günlük ve asla uyanıkken emmiyor. Sizde uykuya geçerken ya da uyanmak üzereyken emzirin. Gece yatarak emziriyorum. Gündüz zaten hep kucakta uyuduğu için kucakta emziriyorum.
M
Melike U.
Premium Üye
24 Haziran 2026 23:15
Ben çareyi yatarak emzirmede buldum. Ama içiniz rahat olsun 4,5-5 ay gibi (halk tabiriyle) memeniz terbiye olur yani en azından benim öyle oldu. Diğer arkadaşın önerdiği gibi emzirmeden önce 3-4 dk sağım yaparsanız bebeğiniz daha rahat emer. Geçmiş olsun.
B
Beyza E.
Premium Üye
25 Haziran 2026 01:50
Kucakta alıyor mu peki? Bir ara ayakta sallanarak emzirdim alıyordu sonra onu da bıraktı, ben de uykulu hallerini kolluyorum hep ya da uyandıktan hemen sonra emzirmeye çalışıyorum ama açsa ve uyumuyorsa mecbur sağıyorum aç kalmasın diye mama da vermemek için direniyorum. İnşallah geçicidir bu durumlar hepimiz için
S
Simge Ç.
25 Haziran 2026 03:20
Ben de çok sıkıntı çektim tazyikten ötürü bikac ay ne yaptıysam olmadı, 100 cc sagsam da tazyikli geliodu. En son Önerim sut toplayıcı kullanın sağımı bırakın ne kadar akarsa aksın. Bebeğiniz uyku Emerken Bi gogusjnuzu diğerine sut toplayiciyi takın uyarım yapmadan boşaltın o tarafı hem sonra o tarafa alınca bebeğiniz ck rahat emiyor. Hem de sağım yapmadan sütünuz olur tazyigini artirmadan. Ama sagim çok artirir özellikle makine. Birkaç gün içinde 2 kez yaptım sadece sağım. Şu an tekrar aynı şeyleri yaşıyorum. Bir de aşırı sık emince böyle oluyor 3 saatten erken emzirmiyorum zorda kalmadıkça. Benim deneyimim böyle oldu umarım faydalı olur
N
Nazlıcan
Premium Üye
25 Haziran 2026 03:37
Yükleniyor...