Tazyikli Süt, Gaz ve Kusma
79 görüntüleme
Ş
Şeyma
18 Aralık 2025 07:34
Bebeğim 3 aylık olacak, beni emmeye yeni başladı. Sütüm tazyikli geliyor yetişmekte bazen zorlanıyor ve öksürme vs oluyor. Bundan dolayı da gaz başladı gece sürekli kıvranıyor, gündüz uykularında da. Bebek emdikçe tazyik yavaş yavaş geçer diye okudum hep, ama doğru emin olamadım. Yaşayan var mı? Kusma konusunda da normalde de vardı fazla mama içtiği zaman ya da reflüsünden dolayı. Şimdi memeden süt içtikten sonra yine kusuyor ama tazyikten mi doyduğu için mi anlayamıyorum. Üstüne biraz mama verince onu da kusuyor. Doyduğu için olabilir diye düşünüyorum, ama 3 ay emmeyip şu an sadece memedeki sütle doyması mümkün gelmiyor bana. Sütümü sağarak veriyordum mamanın yanında. Sağdığımda 60 ml geliyordu. Yaşayan varsa ya da bilgisi olan fikirlerinize ihtiyacım var. Bu arada yatarak emziriyorum tazyik azalsın diye ve kaldırmamaya çalışıyorum bebeğimi uzun bir süre çünkü direkt kusuyor.
M
Melike B. ..
18 Aralık 2025 07:40
Kusma olayını bilmiyorum ama emzirmeden önce göğsünüzü 10ml kadar sağın ön tazyik gitsin
Ş
Şeyma
18 Aralık 2025 07:42
Her süt inmesinde tazyikli geliyor maalesef. Her seferinde sağmam mümkün değil
İ
İlkin D.
18 Aralık 2025 08:01
Kusma olayı ve reflü yapmaması için biz mamayı ana kucağında veriyoruz. Açılı ya, bitirince de bi 15 dakika yarım saat kaldırmayıp orada oyalamaya çalışıyoruz, emzirirken ise o noktada bende çok tecrübeli değilim ama kafası biraz yukarıda gene açılı düşünün öyle emzirmeye çalışıyorum. Gaz için maalesef bir şey diyemiyorum gaz ilacı kullanmamıza rağmen bizde çekiyoruz.

Hatice C. ..
18 Aralık 2025 08:07
Tazyik geldiğinde memeden çekin önüne bez tutun biraz boşa aksin normal damlaya dönünce emzirin.
H
Hatice B. K. ..
18 Aralık 2025 08:25
Benim de sütüm devamlı tazyikli geliyordu hiperlaktasyonum yoktu. Sağım da yapmak zorundaydım çalıştığım için. Bebeğim şuan 6.5 aylık gaz sancısı yok denecek kadar az şuan. 5. Aya girerken rahatladık o zaman azaldı bebeğimin gaz sancıları. Tazyik durumuna herkesin bildiği önerdiği şeyleri denedim. Pek başarılı olmadı açıkçası bebeğim büyüyünce geçti. İnşaallah sizinki bu kadar uzun sürmez çabucak geçer ama en kesin çözüm büyümesi oldu bizde.