Tazyiğe Çözüm Bulan Var mı?
124 görüntüleme
R
Rumeysa H.
1 Mart 2026 14:52
Bebeğim 25 günlük. uzanarak emzirdiğimde bile sütüm tazyikle geliyor. Öksürme, reflü, bitmek bilmeyen gaz problemleri var. Emzirmekten soğudum. Eşim kayınvalidem artık emzirme tok diyor. Meme verirken kötülük yapıyor gibi hissediyorum çünkü kocaman hava yutuyor aralarda gazını çıkarmaya çalışıyorum çıkmıyor da. Tutuşunda sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü areolanın hepsini ağzına alıyor ve güçlü çekiyor. Sadece hızına yetişemiyor. Sağımla beslemeyi düşünür oldum lütfen yardımcı olun
O
Ozlem
1 Mart 2026 14:54
Öncesinde biraz sağım yapıp tekrar emzirmeyi denediniz mi
R
Rumeysa H.
1 Mart 2026 14:56
Öncesinde biraz sağım yapıp tekrar emzirmeyi denediniz mi
O
Ozlem
1 Mart 2026 15:42
Evet denedim. Bebeğim emiyor uzanarak emziriyorum. 5 dakika sonra çekip göğsümü kontrol ediyorum. Aktif emmesine rağmen dört beş çizgi halinde tazyik geliyor. Blok emzirme denedim sol göğsüm sakinleşiyor ama sağ asla durulmuyor. Aynısını tüm gün teklif etsem de tazyikle gelmeye devam ediyor
A
Ayşenur Ç.
1 Mart 2026 15:44
Ben de aynı sıkıntıyı yaşadım hiperlaktasyondan oluyor hiç canını sıkma bebeğinde bi süre sonra alışacak bu duruma benim kızım 5 aylık hala arada kaçıyor boğazına emzirirken dik oturma arkana iyice yaslan makaslayarak tut memeni bebeği de kucağında tam yatar pozisyonda değil de biraz daha kafası yukarıda gövdesi aşağı gelecek şekilde tutmaya çalış yinede olmuyorsa başta biraz sağım yap hızlı olan ön süt bi boşalsın sonra yine bebeğin emsin ona tek iyi gelen şey sensin hiç kötü hissetme kendini
Ö
Özge A. ..
1 Mart 2026 17:05
Zamanla gecıcektır . Bende aynı şeyleri yaşadım bebeğim 4,, 5 aylık anca geçti .
R
Rumeysa H.
1 Mart 2026 18:07
Zamanla gecıcektır . Bende aynı şeyleri yaşadım bebeğim 4,, 5 aylık anca geçti .
R
Rumeysa H.
1 Mart 2026 18:09
Ben de aynı sıkıntıyı yaşadım hiperlaktasyondan oluyor hiç canını sıkma bebeğinde bi süre sonra alışacak bu duruma benim kızım 5 aylık hala arada kaçıyor boğazına emzirirken dik oturma arkana iyice yaslan makaslayarak tut memeni bebeği de kucağında tam yatar pozisyonda değil de biraz daha kafası yukarıda gövdesi aşağı gelecek şekilde tutmaya çalış yinede olmuyorsa başta biraz sağım yap hızlı olan ön süt bi boşalsın sonra yine bebeğin emsin ona tek iyi gelen şey sensin hiç kötü hissetme kendini
A
Ayşenur Ç.
1 Mart 2026 19:20
3. Ay geldiğinde bitmiş olacak inşallah hepsi o zaman öyle zordu ki insanın elinden bir şey gelmeyince çok çaresiz kalıyor
A
Ayşenur Ç.
1 Mart 2026 19:22
İki tane gaz damlası kullanıyordum masaj acı elma yağı bunlar biraz gazını rahatlatıyordu sonra yavaş yavaş kendi çıkarmaya başladı
A
Ayşenur Ç.
1 Mart 2026 19:42
Teşekkür ederim, bebeğim gaz sıkıntısı yaşadıkça ister istemez kendimi suçluyorum. Bu dediklerinizi biraz daha özenle deneyeceğim inşallah faydası olur. Sizin gaz durumunuz nasıl? 5 aylıkken hala yaşıyor mu gaz-reflü sorunu
R
Rumeysa H.
1 Mart 2026 19:43
İki tane gaz damlası kullanıyordum masaj acı elma yağı bunlar biraz gazını rahatlatıyordu sonra yavaş yavaş kendi çıkarmaya başladı
R
Rumeysa H.
1 Mart 2026 19:44
Ayrıca gaz sorunuyla kendini bu kadar ilişkilendirme canım evet tazyikli süt etkiliyor ama bu aylarda mama içen bebeklerinde gaz sorunu oluyor
A
Ayşenur Ç.
1 Mart 2026 21:51
Sapsımplex damla sabah 10 aksam 10 damla
Kıdstrench Rooıbos damla oglen 4 gece 4 damla (bu damla farklı yağlardan oluştuğundan biraz kusturuyor) sen mutlaka doktoruna da danış ama
Kıdstrench Rooıbos damla oglen 4 gece 4 damla (bu damla farklı yağlardan oluştuğundan biraz kusturuyor) sen mutlaka doktoruna da danış ama