Tatlı Yiyecekleri Yememe

229 görüntüleme
O

Ozlem

31 Temmuz 2026 23:12
15 aylık bebeğim neredeyse ek gıdanın başından beri bu şekilde tatlı şeyleri yemiyor kek , muhallebiler, yoğurtlu meyveli karısımlar, hurma topları vs yemiyor sadece tadına bakıyor sonrası yok karpuz üzüm hariç. Bu şekilde olup bu sorunu aşabildiniz mi ?
C

Cennet ..

31 Temmuz 2026 23:51
Bu bir sorun değil bence. Benim kızımda pek sevmiyor ama ben hiç ısrar etmedim. Herkes herşeyi sevmek zorunda değil. Onlarda bir birey sonuçta tadı hoş gelmiyor olabilir.
G

Gigi

1 Ağustos 2026 07:21
Bebeğe kek, muhallebi yedirmek? Yemiyor diye üzülmek ya da garipsemek çok ilginç. Her gün et, balık,tavuk protein grubu sabah yumurtası vs yiyen bebeğin kek yememesi "sorun" olmaz. Bence siz bebek beslenmesinde uzman bir diyetisyen ile görüşmelisiniz. 13 aylık bebeğime muhallebi kek hurma topu tattırmadım bile. Ek gıdanın başından beri yazmışsınız çok ilginç. 1yaşa kadar 100 besin tatması için 100 besin listeleri var özellikle yurtdışında çok uygulanıyor. Biz 1 yaşa kadar 100 farklı besin denedik. Dolmalar,sarmalar,pazıdan semizotuna börülceden bakla ve enginara, hindiden sardalyaya. Annelerimiz maalesef endüstriyle nişastalar muhallebilerle tanışmışlar ama nenelerimiz böyle beslenmedi hiçbir atamız, kekler şekerli besinlerle. Her yemekten az az tattırma mantığı var. Siz bence ek gıda olayında destek alın bebek beslenmesi uzmanı bir diyetisyenden. Solidstarts uygulamasını öneriririm makaleleri de okuyabilirsiniz. Google çeviri de kullanabilirsiniz. Ama destek alın mutlaka diyetisyenden
O

Ozlem

1 Ağustos 2026 09:18
Gigi
Bebeğe kek, muhallebi yedirmek? Yemiyor diye üzülmek ya da garipsemek çok ilginç. Her gün et, balık,tavuk protein grubu sabah yumurtası vs yiyen bebeğin kek yememesi "sorun" olmaz. Bence siz bebek beslenmesinde uzman bir diyetisyen ile görüşmelisiniz. 13 aylık bebeğime muhallebi kek hurma topu tattırmadım bile. Ek gıdanın başından beri yazmışsınız çok ilginç. 1yaşa kadar 100 besin tatması için 100 besin listeleri var özellikle yurtdışında çok uygulanıyor. Biz 1 yaşa kadar 100 farklı besin denedik. Dolmalar,sarmalar,pazıdan semizotuna börülceden bakla ve enginara, hindiden sardalyaya. Annelerimiz maalesef endüstriyle nişastalar muhallebilerle tanışmışlar ama nenelerimiz böyle beslenmedi hiçbir atamız, kekler şekerli besinlerle. Her yemekten az az tattırma mantığı var. Siz bence ek gıda olayında destek alın bebek beslenmesi uzmanı bir diyetisyenden. Solidstarts uygulamasını öneriririm makaleleri de okuyabilirsiniz. Google çeviri de kullanabilirsiniz. Ama destek alın mutlaka diyetisyenden
Hanımefendiciğim öncelikle uzun uzun yazmıssınız tesekkür ediyorum. Üzüldüğümü nereden çıkardınız anlayamadım sadece sormak istedim ara öğün bulmakta zorlanıyorum ki aklınıza sanırım bizim yediğimiz kekler pirinç unlu muhallebiler gelmiş. O kötülüğü yapmam bebeğime.Dediklerimi olabilir tattırmamış olabilirsiniz. O an aklıma gelebilcek örnekleri yazdım zaten. Ek gıdanın başından beri yazmamdaki amaç meyveler. Eksik yazdıgım için tam anlaşılmamışım galiba. Çok şükür et balık yumurta vs ya da diğer tattırdıgım birçok besinlerle alakalı problemim yok onlarla alakalı olsaydı onun hakkında tecrübe yaşayan annelerimizden bilgi almak isterdim sonuçta elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalısıyoruz yoksa bu uygulamayı neden kullanalım öyle değil mi ? Önerileriniz içinde tesekkür ediyorum sağlıcakla büyüsün bebeğiniz
S

Seyma

1 Ağustos 2026 12:48
Benimde bebeğim öyle şekerli şeyleri yemiyor hurma topları meyve püreleri vs pek sevmiyor çok aşırı şeker içeren meyveleride yemiyor muz gibi mesela
C

Cerennn

1 Ağustos 2026 13:01
Benim oğlumda böyle kesınlıkle tatlı şeyleri ağzına sürmüyor bile. 1 yaşına girdiğinde balı bile zor denettim. Suan 2. Yaşına giricek sadece isterse çikolatalı bir şeyler yemek ıstıyor onun dışında yemek ıstemıyor bende zorlamıyorum. Dayısına çekmiş diyorum😂😂 Biraz işime bile yarıyor bu aslında. Masada cıkolata oluyor tatlı şeyler oluyor gittiğimiz yerde tatlı şeyler olunca ıstemıyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir