Tatlı Patates Nasıl Muhafaza Edilir

290 görüntüleme
U

Umut S.

18 Haziran 2026 21:47
Elimde fazla fazla var çok zor bulunuyor bizim buralarda besin değerini kaybetmeden nasıl muhafaza edebilirim
A

Aslıhan G.

18 Haziran 2026 22:32
Pişirip püre haline getirip derin dondurucuya koyabilirsiniz fakat çiğ olarak asla buzdolabı veya dondurucuda saklanmaz zehirleme yapar .
Elif T.

Elif T.

18 Haziran 2026 23:07
Aslıhan Giray
Pişirip püre haline getirip derin dondurucuya koyabilirsiniz fakat çiğ olarak asla buzdolabı veya dondurucuda saklanmaz zehirleme yapar .
Aa ilk defa duydum çok araştırdım saklanabileceğini söylemişlerdi
E

Esma T.

18 Haziran 2026 23:36
Çiğ olarakta saklanabilir sadece çözünmesini beklemeden ne yapacaksanız içine koyup pişirmeniz gerekir
A

Aslıhan G.

18 Haziran 2026 23:55
Esma Tiril
Çiğ olarakta saklanabilir sadece çözünmesini beklemeden ne yapacaksanız içine koyup pişirmeniz gerekir
Merhaba bu bilgiye nereden ulaştınız bilmiyorum fakat bir gıda mühendisi olarak patates , tatlı patates gibi ürünler buzdolabında ve derin dondurucuda çiğ olarak saklanılmaz . Besin değeri düşer zamanla tadı acılaşır . Hafif haşlama yapılarak şoklama yapılabilir :)
E

Esma T.

18 Haziran 2026 23:59
Dediğiniz doğru doku değişir eğerki çözdürülmesi beklenirse rengide değişir ama direk atarsanız zehirleme doku farkı falan olmaz inatlaşma ya da bilmişlik değil yaptığım şey ama bilgiler güncellenebilir sizinde bakmanızı tavsiye ederim iyi akşamlar :)
G

Gülşah S.

Premium Üye
19 Haziran 2026 00:05
merhabalar dolapta tatlı patates var ve kullanacağım zaman bir parça kesip buharda haşlamak için tencereye alıyorum

Yazdıklarınızı okuyunca yarın kalanı atmam mı gerek? Yaklaşık 2 haftadır dolapta
Afranur K.

Afranur K.

19 Haziran 2026 00:12
Aslıhan Giray
Merhaba bu bilgiye nereden ulaştınız bilmiyorum fakat bir gıda mühendisi olarak patates , tatlı patates gibi ürünler buzdolabında ve derin dondurucuda çiğ olarak saklanılmaz . Besin değeri düşer zamanla tadı acılaşır . Hafif haşlama yapılarak şoklama yapılabilir :)
Aaaa 🥲 çok üzüldüm bu bilgiye buzluğa atmıştım yemeklerin içine 2-3 parça ekleyeyim diye. Keşke şoklayığ kaldırsaydım.

Şimdi hepsi çöpe mi gidecek 🤦🏻♀️
Elif T.

Elif T.

19 Haziran 2026 12:38
Aslıhan Giray
Doktorumuz söylemişti bize atabilirsin ama çözünmesini beklemeden pişirmen lazım diye
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir