Tatilde Ek Gıda Süreci
74 görüntüleme

Aslı
15 Nisan 2026 22:44
Merhabalar, bayramda tatile gideceğiz bebeğim 6 tatilde bu süreci nasıl sağladınız sabah kahvaltılarında yumurta alırım yumurtalı tarifler meyve vs veririm sorun olmaz ama akşam yemeklerini nasıl halledebilirim ? Siz neler yaptınız ?
E
Ece ..
15 Nisan 2026 23:00
Ben şuan ek gıda sürecindeyim, doktorum ile konuştuğum üzere 6-9 ay arasında anne sütü ön planda olucak şekilde ek gıdayı sadece tadım yapıcak şekilde başladık yumurtayı anne sütüyle ve zeytinyağıyla karıştırıp tattırıyorum, meyveleri tek tek gün gün tek öğünde sadece tadım yaptırıyorum, bence sizde bu sürede sadece öğlen 1 kere meyveleri yada sebzeleri alerjisi var mı yok mu diye tadım yaptırmanız yeterli olucaktır akşam ekstradan ek gıda yapmanıza gerek yok zaten daha yutmayı bilmiyorlar.
P
Pinar B.
15 Nisan 2026 23:42
Benim bir makinam vardı buharda pişirip yanında da kesici vardı orda pişirip ufalayıp yediriyordum otellere de götürürdüm kiwi markaydı sanırım elektrikli çok işimi gördü gerçekten sebzeleri o şekilde veriyordum suan 3 yaşında oyuzden hatirlamaya calistim :)

Aslı
15 Nisan 2026 23:43
Benim bir makinam vardı buharda pişirip yanında da kesici vardı orda pişirip ufalayıp yediriyordum otellere de götürürdüm kiwi markaydı sanırım elektrikli çok işimi gördü gerçekten sebzeleri o şekilde veriyordum suan 3 yaşında oyuzden hatirlamaya calistim :)

Afranur K.
15 Nisan 2026 23:46
Nasıl bir tatile gideceksiniz bilmiyorum ama bebek dostu otellerde mama/ sebze, meyve püreleri konusunda yardımcı oluyorlar. Yanınıza termosla yoğurdunuzu alabilirsiniz, bunu meyveler ve şişirilmiş chia tohumu ile şekillendirebilirsiniz.

Aslı
15 Nisan 2026 23:47
Nasıl bir tatile gideceksiniz bilmiyorum ama bebek dostu otellerde mama/ sebze, meyve püreleri konusunda yardımcı oluyorlar. Yanınıza termosla yoğurdunuzu alabilirsiniz, bunu meyveler ve şişirilmiş chia tohumu ile şekillendirebilirsiniz.