Tatilde Ek Gıda
103 görüntüleme
G
Gülşah Ö.
22 Temmuz 2025 22:28
Merhaba. 1 haftalık bir tatile gideceğim ama ek gıda sürecini nasıl atlatacağımı bilmiyorum. Tuz kullanmıyorum şekerde evde hep organik şeyler vermeye çalışıyorum kavanoz mama falan da kullanmıyorum bu zaman zarfında neler yapabilirim tatilde
A
Atike U. M. ..
22 Temmuz 2025 22:39
Merhaba, ben 1-2 günlük gezi ancak yapabildim 6-9 ay arası çok seçiciydi çünkü. Yemekleri pişirdiğim hâli ile ister kıymalı patates yemeği olsun ister pirinçli soğanlı kabak yemeği ister ezogelin çorba neyse bu tarz sulu tencere yemeklerini kaynar halde minik kavanozlara koyup hemen vakumluyordum konserve domates gibi. En fazla 5 gün denedim açmadan, hiçbir şey olmamıştı. Bu konserve yemek olayını depremde hatay için lokantalar yapmıştı orda aklımda kalmıştı, şimdilerde yine yola yazlığa çıkarken falan yedeğim olsun diye 1 kavanoz vakumlu bi sulu yemek yapıp alıyorum yanıma 2 gün içinde tüketiyoruz. Gazlı ocak alabilirsiniz belki portatif piknik ocağı diye geçiyor elektrikli ocak da alabilirsiniz tek ocak bunlar ağır değiller, 2 minik tencere bi bıçak 2 kaşık 3,4 kavanoz size yeter tatil boyunca. Bi marketten her ihtiyacınızı da karşılayabilirsiniz hem nacizane hızlıca yazdım ama umarım fikir oluşturabilmişimdir
A
Atike U. M. ..
22 Temmuz 2025 22:42
Devam edeyim, yemek taşıma çantamız var içine buz aküsü koyup o şekilde muhafaza etmek oldukça kolay oluyor. Buz aküsünü yoksa elinizde eczaneden kolayca temin edebilirsiniz

Ayça K. A.
Hemşire
22 Temmuz 2025 23:51
Yiyecekleri hazırlayıp buz aküleri,vakumlu kaplar gibi yardımcı öğelerle taşıyabilirsiniz. Otele gidecekseniz haşlanmış yiyeceklerden (temizliği ile alakalı kafanızda şüphe oluşmamaışsa) yararlanabilirsiniz. Kavanoz hazır mamalar hekimler tarafından da pek tavsiye edilmiyor ben de katkı maddelerinden dolayı sıcak bakmıyorum açıkçası. Ama bu süreci tecrübe ederek kriz anında alacağınız aksiyonlarla atlatırsınız.
G
Gülşah Ö.
23 Temmuz 2025 21:53
Gideceğim yolda uzun 12 saatlik bir mesefe acaba o kadar uzun yolda konserve dayanır mı buz aküsü dayanmıyor da tecrübeyle sabit o maalesef
A
Atike U. M. ..
23 Temmuz 2025 22:35
Hayvansal gıda içermeyen bi yemek hazırlayıp yarın bi kavanoz evdeyken denemeye ne dersiniz? Bi şehriyeli domates çorbası gibi mesela, yapın 15 saat sonra bi açıp tadına bakın güvenle hareket etmiş olursunuz