Tatil

161 görüntüleme
Ş

Şaziye

12 Mart 2026 14:38
Bebeğim 2 ay 11 günlük. 8 gün önce aşıları yapıldı. 2 gün önce de sünnet oldu. Bir bebeğim daha var 2 yaşında. Eşimin ailesi kalabalık. Haliyle bebeği görmeyi de isteyen çok. Fakat hasta olur diye korkuyorum açıkçası. Diğer çocuğum daha konuşmuyor. Kalabalık da konuşur belki diye de gitmek istiyorum açıkçası. İlk kelimeleri orda çıkarmıştı sonra evimize gelince gitti kelimeler hiç biri yok şu an. Ne yapmalıyım sizce?
Hatice C. .

Hatice C. ..

12 Mart 2026 14:42
Bebek daha çok küçük hijyen alanını yönetirim ellerini yıkadığıklarından ve öpmediklerinden emin şekilde kucaklatirim diyorsanız denemeye değer madem büyük kardeşe kalabalık iyi gelir diyorsunuz ama o gelişimi kendi içinizde de çözebilirsiniz sürekli onunla konuşarak iyi düşünün yine de ♥️✨
Afranur K.

Afranur K.

Bence burada önemli olan karşı tarafın ne kadar saygılı olduğu, mesela bir bebeği severken ellerini yıkamaları, öpmemeye özen göstermeleri, gerektiğinde sadece annesine verebilmeleri vs. Gerekiyor.

Eğer eşinizin ailesi ile bu anlamda iletişiminiz güzelse bence izole olamk yerine gidin hem siz hem de aileniz biraz rahatlayacaktır.

Ama bunlara dikkat etmiyorlarsa, bebeğinizin hastalanma riskini almaya değmez bence. Diğer bebeğiniz için başka yollarla kelime haznesini geliştirebilirsiniz.
A

Aslınur H.

Bence götürün hem diğer çocuğunuz için de iyi olacaktır . Sınır koyun bazen zor olabiliyor ama sarılma öpme konusunda direkt söyleyin ben öyle yaptım . Kalabalık bir iftar yemeği vardı ailece ilk halam geldi hemen bebeği kucağına aldı öpmek için hemen kibarca uyardım halacım biz öpmüyoruz salgın var diye korkuyoruz babası bile öpmedi dedim bundan sonra gelen herkesi halam uyardı öpmeyin diye . Siz de ilk günden beri misafirlere bu durumun hassasiyetini dile getirin
Hatice C. .

Hatice C. ..

12 Mart 2026 14:52

Aslınur Hacısüleymanoğlu

Bence götürün hem diğer çocuğunuz için de iyi olacaktır . Sınır koyun bazen zor olabiliyor ama sarılma öpme konusunda direkt söyleyin ben öyle yaptım . Kalabalık bir iftar yemeği vardı ailece ilk halam geldi hemen bebeği kucağına aldı öpmek için hemen kibarca uyardım halacım biz öpmüyoruz salgın var diye korkuyoruz babası bile öpmedi dedim bundan sonra gelen herkesi halam uyardı öpmeyin diye . Siz de ilk günden beri misafirlere bu durumun hassasiyetini dile getirin

Koca tarafı bazen bu incelikleri pek düşünemiyor maalesef kötü niyetli olunmasa da icraat kısmında sınıfta kalınıyor saklı gizli yine yapıcaklarni yapıyorlar sizin kibar tutumunuza önemsemezlik sert girisinize küslükle dönüş oluyor ortası pek yok gibi bizim taraf böyle, olmayanları tenzih ederim 🌸😊♥️
Betül �.

Betül ..

12 Mart 2026 15:39

Hatice Celik

Koca tarafı bazen bu incelikleri pek düşünemiyor maalesef kötü niyetli olunmasa da icraat kısmında sınıfta kalınıyor saklı gizli yine yapıcaklarni yapıyorlar sizin kibar tutumunuza önemsemezlik sert girisinize küslükle dönüş oluyor ortası pek yok gibi bizim taraf böyle, olmayanları tenzih ederim ♥️

O zaman gitmemenizi öneririm 😂 Gidince pişmanlık yaşamayın
Hatice C. .

Hatice C. ..

12 Mart 2026 16:02

Betül 🧸

O zaman gitmemenizi öneririm 😂 Gidince pişmanlık yaşamayın

Aynen mümkün mertebe ♥️
Ş

Şaziye

12 Mart 2026 16:43
O zaman gitmeyeyim 🤦🏼♀️ milletle yüz göz olacağıma hiç gitmemek daha iyi. Zaten ana evine gidince eş de değişiyor yapacağı işi yapmıyor.
Betül �.

Betül ..

12 Mart 2026 16:46

Şaziye Önder

O zaman gitmeyeyim 🤦🏼♀️ milletle yüz göz olacağıma hiç gitmemek daha iyi. Zaten ana evine gidince eş de değişiyor yapacağı işi yapmıyor.

Kesinlikle.Ama çocuğunuzu kreşe vermelisiniz konuşma açısından biz çok etkisini gördük
Ş

Şaziye

12 Mart 2026 17:10
Henüz 2 yaşında tuvalet eğitimi yok konuşamıyor da. İnsan korkuyor böyle olunca kreşe vermeye.
Hatice C. .

Hatice C. ..

12 Mart 2026 19:21

Şaziye Önder

Henüz 2 yaşında tuvalet eğitimi yok konuşamıyor da. İnsan korkuyor böyle olunca kreşe vermeye.

Havalar ısınıınca parka çıkartır çocuklarla etkileşim sağlarsınız yavaştan açılır oda yaşıtları gibi insallah 🤲
Ş

Şaziye

12 Mart 2026 19:37
İnşallah teşekkür ederim hepinize🌺
C

Cansu ..

13 Mart 2026 03:17
Ben 3. Ayına tam girmeden antalyaya götürmüştüm karamandan. Benim ailem de kalabalık iyi gelir diye düşünmüştüm bana falan. Her ne kadar bebeğimle bana iyi de gelse bu değişiklik orada kalırken bayağı bi tedirgin olmuştum herkese sürekli ellerini yıkamasını istiyordum dışarıdan gelirlerse üstlerini değiştirmelerini istiyordum öksürük olsa hemen odadan çıkmasını rica ediyordum çünkü o zamanlar salgın yayılmıştı. Bence normal olan şeyler ama ben bayağı bi abarttım çocuğu korumak adına😂 sünnetliydi bi de gittiğimde. Sadece yanına yaklaşmasınlar hijyen konusunda dikkat etsinler yetiyor bence. Bebeğim bir iki gün sonra bizimkiler bağırarak konuşunca benimki de orada sesini keşfetmeye başladı 😂

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir