Tartışma Sonrası Uyku Problemi
260 görüntüleme

Duygu B. B.
4 Haziran 2026 13:54
merhaba bebeğim 70 günlük ve bayramda eşimin ailesiyle bayramlaşmaya gittiğimizde bir anda ortalık gerildi ve benimle ailesi arasında tartışma çıktı. Ben bebeğimi alıp çıktım ama sanırım çok korktu çünkü ben de çok gerildim. o günden beri çok irkiliyor. Tam olarak derin uykuya geçemiyor. uyurken de sürekli uyanıp bana bakıyor sonra yine uyuyor 5 dk da bir bunu yapıyor. sadece kucağımda uyutabiliyorum. Ama tuvalete bile gitsem ağlıyor. bazen kızımı anneme veriyorum içeriye gidiyorum oturduğum yere bakıp bakıp ağlıyormuş. tartışma dediğim basit bir şey değil. evde baya üzerime yürüdüler saldırma amaçlı ve tartışmamak için bebeğimi alıp çıkmak istedim o sırada da arbede yaşandı. sonrasında da eşimle kavga ettik. o arada da yanımızdaydı.
bu sorunu yaşayanlar oldu mu? nasıl düzeltebilirim? en azından uykusunu yatakta yapmasını veya derin uyumasını nasıl sağlayabilirim? acaba gelişimsel bir süreç mi yoksa gerçekten psikolojik olarak etkilendi mi?
bu sorunu yaşayanlar oldu mu? nasıl düzeltebilirim? en azından uykusunu yatakta yapmasını veya derin uyumasını nasıl sağlayabilirim? acaba gelişimsel bir süreç mi yoksa gerçekten psikolojik olarak etkilendi mi?
İ
İrem N. A.
4 Haziran 2026 14:01
Bir şey bilerek yazmıyorum ama fikrim şöyle; psikolojik olarak etkilenmiş. Güvensizlik duygusu var bunun için de sizin iyi olduğunuzu görmeye sakin olduğunuzu güvende olduğunuzu bilmeye ihtiyacı var. Yaşadığınız olay için üzgünüm. Çocuk ve anne, çocuk ve baba, anne ve babanın ilişkisi ile çocuk arasındaki bağlara dikkat etmeliyiz. Dolayısıyla sizden çocuğunuzun beklentisi anne çocuk arasındaki ilişkinin kuvveti şu an. Olaydan önce nasılsanız rutininiz nasılsa öyle olmaya oradaki rutinini değiştirmemeye çalışarak. Göz teması, oyun ve diğer her şeyle yanında olduğunu hissettirerek geçirebilecek bir süreç olarak yorumladım. Siz iyi olun o da iyi olacak. Kocaman sarılıyorum. Anlatamadıklarımız ama anlamlandırlarımız için 🌸
T
Tuğba B. ..
4 Haziran 2026 14:10
Emziriyorsunuz sizin gerginliğinizi de hissetmiş. Bol bol kucağınızda vakit geçirin temas edin . Lohusa bir kadının da üstüne yürümek ne ya Allahım Yarabbimm
T
Tuğba B. ..
4 Haziran 2026 14:11
Emziriyorsunuz sizin gerginliğinizi de hissetmiş. Bol bol kucağınızda vakit geçirin temas edin . Lohusa bir kadının da üstüne yürümek ne ya Allahım Yarabbimm

Sibel Y.
4 Haziran 2026 15:46
Bebekler sakinlik ister huzurlu ortam ister ve anne baba sevgisi ister onun dünyaya açılan gözü sizsiniz siz nasıl davranırsanız oda sizinle bu dünyaya adapte olacak sizi taklit ederek koskoca insanlar küçücük bir bebeğin yanında huzursuzluk çıkarmaya utanmalı bence!eski düzenimşz nasılsa o şekilde devam edin bol bol temas kurun sevin konuşun🥺
S
Sevilay
4 Haziran 2026 16:16
Şuan aynı durumdayız sizi çok iyi anlıyorum benim kızım dün 1 yaşına girdi bana yapışık yaşıo evde eşimin ailesiyle eşimle sürekli kavga halindeyz aynı apartmandayz malesef ve çok çaresizim iştahsızlığı arttı birde üzerine herşey üst üste bu olaylar yüzünden hep eğer uzaksanız eşinizin ailesinden görüşmeyi tamamen kesin evladınz için ben kapıyı açsam görüyorm maalesef ama konuşmuyoruz uzak durun Rabbim yardmcımız olsn
Yükleniyor...