Taneli Besinler Ek Gıda

105 görüntüleme
Melis G.

Melis G.

5 Ocak 2026 20:26
Oğlum 8 aylık 5.5 aylıkken ek gıdaya başladık hala her şeyi çatalla ezerek veriyorum. Yemeyi aşırı seviyor, tabağını görünce bile çığlık çığlığa bağrıyor çok heyecan yaptığı için bazen boğazına kaçıyor. Taneli gıdalara nasıl geçicem hiç bilmiyorum çok korkuyorum boğulur diye. Taneli olarak ilk ne ile başlamak gerekir? Pankek ya da mücver gibi şeyler mi? Hiçbir fikrim yok hepsinden korkuyorum. Tecrübeli annelerin desteğine ihtiyacım var
Ö

Özge A.

5 Ocak 2026 20:29
Cok tatlı ya 🤣 bence ilkten biraz emzirip ya da mama verirseniz sonra az aclık ile belki daha sakin baslar yemeye
Melis G.

Melis G.

5 Ocak 2026 20:30
Zaten aç karnına asla oturtamam masaya 45 dakika önce 90 cc mama içiyor sonra bir tabak ek gıda yiyor tam bir boğa burcu 🥹
Çağla

Çağla

5 Ocak 2026 20:56
Neler yedırıyorsunuz bıkaö fikirverirmisiniz.benımde bebegım bugun tam sekız aylık olduve bende taneli şeylerden korkuyorum , ve hep aynı tarifleri yapıyormuşum gıbı gelıyor
Özlem

Özlem

5 Ocak 2026 21:12
Herşeyden önce yutkunma refleksine bakın . Artı önce ufak taneli sonra daha , daha arttırın çünkü bu dönemi ancak böyle kolay atlatırsınız ve korkarak değil deneyerek yapabilirsiniz. Birde bebeklerde hemlic.nasıl yapılır öğrenin tabii inşallah hiç gerek kalmaz.
Özlem

Özlem

5 Ocak 2026 21:13
Birde en önemlisi en önce yumuşak taneli mesela arpa veya tel şehriye çorbası gibi .
Melis G.

Melis G.

6 Ocak 2026 06:26
Çağla hanım ben aslında hep güzel ve değişik tarifler yapıyorum ama yaptıklarımı mutlaka eziyorum mesela dün sabah yoğurt muz bisküvi tahin ve kabak çekirdeği tozu yaptım, öğlen kemik sulu balkabağı çorbası, bu sabah irmikli yumurta, öğlene hindili çorba(etini blenderdan geçiriyorum) ara öğünlerde kefir içiyor. Yani tüm yemekleri yapıyorum ama hepsini eziyorum birkaç gündür muzları daha büyük eziyorum güzel yutuyor ama başka şeyi öyle vermeye cesaret edemedim.
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

6 Ocak 2026 12:26
Merhaba; bebeklerin öğürme refleksleri çok kuvvetlidir. Gözetiminizde olup hemen müdahale edebileceğin sürece endişe etmeyin. Muz ya da parmak besinlerle başlayabilirsiniz. 2-3 gün öncesinde siz de onunla beraber yemek yemeli ve çiğneme hareketlerini biraz abartarak ve oyun haline getirerek rol model olabilirsiniz 🌸
Melis G.

Melis G.

6 Ocak 2026 14:24
Merhaba Fatma hanım. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Ben ek gıdaya başladığımdan beri aslında oğlumu bizimle birlikte masaya oturtuyorum. Hep çiğneme gösteriyorum. Doktorumuz da ver eline köfte dedi ama korkumdan cesaret edemedim, bakalım umuyorum kısa sürede deneyeceğim.
E

Elifff12345

6 Ocak 2026 16:20
Ay maşallah bebeginize 😇

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir