Tam 3 Haftalık Bebek
160 görüntüleme
İ
İrem Ü.
18 Nisan 2026 09:02
3 haftalık bebeğim son 3 gündür memede bazen çok uzun kalıyor 45- 55 dk geçiriyor Emzik olarak memeyi kullandığını düşünüyorum ayırınca ağlıyor uyanıyor. Doymadığını düşünerek mama da veriyorum 1 ya da 2 ölçek. Doktor 10 günde 600 gram a yakın aldığını mamayı azaltmamı hatta kesmemi söyledi. Ben sadece anne sütüyle doyacağını sanmıyorum. Gaz sancısı çekiyor kıvranıyor zamanı geldi mi henüz erken mi bunun için? 3 saat uyumayıp ağlayarak huçjzursuzlanarak zaman geçirdiğimiz oluyor günde muhakkak 1 kere bir ağlama atağı yaşanıyor sadece memeyi emzik yaparsa susuyor fakat uyumuyor. Bana bşr destek akıl omuz verirseniz sevinirim

Afranur K.
18 Nisan 2026 09:12
Bu dönemde memede bu kadar uzun kaması çok normal, hem çenesi güçlü değil hem de memenizden güven duygusu alıyor. Dış dünya iletişimi zayıf. 10 günde 600 gram 2 katı kilo alması demek mama konusunda doktorun haklı olduğunu düşünüyorum bundan dolayı.
Emzik deneme sürecine girmişsiniz bebeklere 2.5-3 haftadan sonra emzik öneriliyor. Memeyi henüz emzik yapma döneminde değil ama siz rahat etmediğiniz için kullanabilirsiniz bu açıdan. Memeyi emzik yapma olayı daha çok 2.5-3 aylık dönemde başlıyor.
Yani maalesef memede uyuması da, 45-50 dk emmesi de normal. Çoğumuzun bebeği bu dönemlerde bunu yapmıştır. Sadece eskiler artık hatırlamadığı bir dönemi eleştirdiği için annelerimizi teyzelerimiz yok kucakta çok duruyor yok çok emiyor diyorlar ama ilk 1.5-2 ay için aslında normla bi süreç dediğim gibi
Emzik deneme sürecine girmişsiniz bebeklere 2.5-3 haftadan sonra emzik öneriliyor. Memeyi henüz emzik yapma döneminde değil ama siz rahat etmediğiniz için kullanabilirsiniz bu açıdan. Memeyi emzik yapma olayı daha çok 2.5-3 aylık dönemde başlıyor.
Yani maalesef memede uyuması da, 45-50 dk emmesi de normal. Çoğumuzun bebeği bu dönemlerde bunu yapmıştır. Sadece eskiler artık hatırlamadığı bir dönemi eleştirdiği için annelerimizi teyzelerimiz yok kucakta çok duruyor yok çok emiyor diyorlar ama ilk 1.5-2 ay için aslında normla bi süreç dediğim gibi
İ
İnanç B.
18 Nisan 2026 09:31
Benim bebeğim 3 aydır aynı şekilde emiyor 1 saat ayrılmıyor ayrılınca uyanıyor mama da verdim yine aynı şekilde emmeye devam etti bende 1 aydır mama da vermiyorum yine aynı devam ediyor emmeye biraz biraz uzak kalıyor artık 2 aylıkken hamak aldık gündüz uykusu yapıyor çok şükür birazda olsa
İ
İrem Ü.
18 Nisan 2026 09:32
Çok teşekkür ediyorum, yazdıklarınızı dikkate alacağım muhakkak. Evde 2 anne de destek iççin burdalar fakat bu çocuk doymuyor baskısı yaşanıyor ağlayınca niye ağlıyor oluyor insan kendini strese sokuyor kulak arkası yapmaya gayret etse de

Büşra C.
18 Nisan 2026 09:41
Çok teşekkür ediyorum, yazdıklarınızı dikkate alacağım muhakkak. Evde 2 anne de destek iççin burdalar fakat bu çocuk doymuyor baskısı yaşanıyor ağlayınca niye ağlıyor oluyor insan kendini strese sokuyor kulak arkası yapmaya gayret etse de
P
Pelin A.
18 Nisan 2026 10:39
İrem hanım bebeğinizin memeyi istemesi çok normal çünkü sizin kalp atış sesiniz nefesiniz kokunuz onu sakinleştiriyor şu an güvende hissettiği tek yer sizin kucağınız doymadığını düşünmeyin velev ki doymuyor kilo alımı düşük o zaman bile 3 saatte bir 30 ml vermeniz gerekiyor fazlası midesini bağırsağını yorar gaz yapar o da ağlama krizleri. Karın masajları yapın internette videolar var rahatlar ve doktorunuzu dinleyin sadece sütünüzü verin benim bebeğim 7 aylık hala gece memede uyuyor almadı mı ağlıyor destekli uyku diyorlar buna ama güvende hissediyor sakinleşiyor kesmiyorum bunu zaten ilerde istesekte kucağımıza gelmeyecekler sarılın öpün kucağınıza alın tadını çıkarın her anın. Zamanla neden ağladığını da anlayacaksınız bizde onlarla büyüyoruz öğreniyoruz. Kimseye kulak asmayın sizi demoralize etmelerine izin vermeyin eminim çok iyi bir annesiniz. ❤️
İ
İrem Ü.
18 Nisan 2026 16:23
Bebekler uzun emebilir emmek sadece karın doyurmak için değil bazen gaz çıkarmak bazen sakinleşmek içinde yapılır duymadığını düşünebilirsiniz ama hem günde 5 6 dolu yani bir yumurta ağırlığından düşünün bezi varsa kılo artışı varsa mamaya gerek yok stres yapmayın hem 2 ölçek mama şuan onun midesi için fazla bile birde sizi emiyor mama verirkende biberon meme reddi yapabilir gazı onu zorluyordu buda onu memede tutuyordur beslenmede bir iki kere gaz cıkarmaya çalışın üstten 5 dakika çıkan gaz alttan 2 günde zor çıkar
İ
İrem Ü.
18 Nisan 2026 16:26
Bu dönemde memede bu kadar uzun kaması çok normal, hem çenesi güçlü değil hem de memenizden güven duygusu alıyor. Dış dünya iletişimi zayıf. 10 günde 600 gram 2 katı kilo alması demek mama konusunda doktorun haklı olduğunu düşünüyorum bundan dolayı.
İ
İrem Ü.
18 Nisan 2026 16:27
Benim bebeğim 3 aydır aynı şekilde emiyor 1 saat ayrılmıyor ayrılınca uyanıyor mama da verdim yine aynı şekilde emmeye devam etti bende 1 aydır mama da vermiyorum yine aynı devam ediyor emmeye biraz biraz uzak kalıyor artık 2 aylıkken hamak aldık gündüz uykusu yapıyor çok şükür birazda olsa
İ
İrem Ü.
18 Nisan 2026 16:28
Evet benimde böyle oldu sonra bebeğim memeyi reddetti 45dk 1 saat emerdi sütü arttırmak gazını almak içinmiş meğer aile baskısı doymuyor diye mama verdim günde 2-3 kere sonra akışa alışınca memeyi reddetti çok pişmanım çok üzülüyorum mama verdiğime elinizden geldiğince mama vermeyin beslenmenize dikkat edin söyleyenlere de kulak asmayın 🥲😍
İ
İrem Ü.
18 Nisan 2026 16:29
İrem hanım bebeğinizin memeyi istemesi çok normal çünkü sizin kalp atış sesiniz nefesiniz kokunuz onu sakinleştiriyor şu an güvende hissettiği tek yer sizin kucağınız doymadığını düşünmeyin velev ki doymuyor kilo alımı düşük o zaman bile 3 saatte bir 30 ml vermeniz gerekiyor fazlası midesini bağırsağını yorar gaz yapar o da ağlama krizleri. Karın masajları yapın internette videolar var rahatlar ve doktorunuzu dinleyin sadece sütünüzü verin benim bebeğim 7 aylık hala gece memede uyuyor almadı mı ağlıyor destekli uyku diyorlar buna ama güvende hissediyor sakinleşiyor kesmiyorum bunu zaten ilerde istesekte kucağımıza gelmeyecekler sarılın öpün kucağınıza alın tadını çıkarın her anın. Zamanla neden ağladığını da anlayacaksınız bizde onlarla büyüyoruz öğreniyoruz. Kimseye kulak asmayın sizi demoralize etmelerine izin vermeyin eminim çok iyi bir annesiniz. ❤️
N
Nazlıcan
Premium Üye
18 Nisan 2026 17:30
Bebeğim bugün tam 12 haftalık oldu hala ani bir krizi geldiği zaman 1 saat boyunca emmek istiyor. Bazen de sadece oyun oynamak için ağlıyor emmek istiyor kafasını memeye götürüp gagalıyor açınca da yüzüme bakıp gülüp memeyi bi ağzına alıp bi bırakıyor. Bazen tüm gün sadece emzirdiğimi düşünüyorum saatlerce oturduğum yerden kalkmadığım oluyor :) Bence çok normal, ve gazları olduğu zaman da o sancıyı bastırmak için emmek istiyorlar, kakalarını yapamadıklarında emmek istiyorlar her şeyi emerek yapabileceklerini düşünüyorlar çünkü onların güvenli alanı orası :)
Yükleniyor...