Taklit

180 görüntüleme
B

Burcu B.

13 Eylül 2025 21:13
Bebeğim 13 aylık. alkış ve bay bay gibi şeyler yapmıyor. Tahminen ne zaman yapar ya da bu bir gelişim geriliği mi
S

Sedanur Ç.

14 Eylül 2025 07:22
Canım merhaba bizim de 10.5 aylık şimdi forumda yazdım bizim de yapmıyor
B

Burcu B.

14 Eylül 2025 08:11
Merhaba. Umarım cevap veren olur da rahatlarız biraz
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

14 Eylül 2025 15:07
Burcu hanım merhaba. Yalnızca alkış ve bay bay yapmaması ‘gelişimsel gerilik’ olarak adlandırılamaz. Detaylı bir biçimde tüm gelişimsel alanlar değerlendirilmelidir. Bu süreçte bu hareketlere model olabilir, yapması adına teşvik edebilirsiniz. Ayrıca videolarıma göz atabilirsiniz. ✨

https://www.instagram.com/reel/DOI_pY_jGww/?igsh=bDZsdGZ2bWQ1ajdx

B

Burcu B.

14 Eylül 2025 20:18
Teşekkür ederim Merve hanım 🙏🏼
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

17 Eylül 2025 06:55
Merhaba Burcu Hanım. Sadece bu ikisini mi yapmıyor, başka taklitleri var mı? Dil gelişimi nasıl kelimesi veya heceleri var mı? Birçok şeyi değerlendirmek gerek. Ancak genel gelişim durumu iyiyse buna bir gelişim gecikmesi denilemez. Endile etmeyin. Yine de isterseniz bir çocuk gelişim uzmanına gidip bir gelişim değerlendirmesi yaptırabilirsiniz 🙏🏽
B

Burcu B.

17 Eylül 2025 07:01
Mine hanım merhabalar. Çok kez tekrar etmeme rağmen yapmadığı için endişele duydum. Aslında pek taklit etmiyor. Ama bir oyuncağın dönmesi onu sevindirdiyse yaptığımda o da yapmaya çalışıyor. Top oynarken karşılıklı birbirimize atıp oynuyoruz. Sosyal bi çocuk. Gördüğü herkese gülümsüyor konuşmaya çalışıyor. Net olarak söylemese de baba anne gel ver demeye çalışıyor. Babayı bazen tam baba şeklinde söylerken bazen ba ba ba şeklinde de söylüyor. Anneyi ayye şeklinde söylüyor. Sosyal gülümsemesi var. Ama göz teması yeterli düzeyde mi tam kestiremiyorum. Birde ismini söyleyip çağırdığımızda bazen bakmıyor. Özellikle bişeyle oyalanırken. Cevaplarsanız çok sevinirim
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

17 Eylül 2025 21:33
Burcu hanım dediklerinize göre gelişimi iyi görünüyor. Bebekler bir şeye odaklandığı zamanlarda ismine tepki vermeyebiliyorlar. Bazen dışarıdayken birçok sesin içinde mesela ismine tepki vermeyebilir çok uyaran alıyor çünkü veya yeni gördüğü bir oyuncakta veya bir işle uğraşırken… Son zamanlarda herkesin en büyük endişesi bunlar ama özellikle sosyal medyaya bakarak kaygılarınızı arttırmayın lütfen 🙏🏼 Eğer çok kaygı duyuyorsanız gelişim değerlendirmesi yaptırın ancak sosyal gülümseme var, beraber oyun oynayabiliyorsunuz, göz teması var, bir kaç kelimesi olduğunu söylüyorsunuz bunlar çok güzel şeyler.
B

Burcu B.

17 Eylül 2025 21:35
Çok teşekkür ederim Mine hanım gerçekten içime su serptiniz 🙏🏼❤️
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

17 Eylül 2025 21:35
Göz temasından kastımız çocuğun sürekli olarak gözümüze bakması değil. Gülerken göz göze geliyorsanız, şarkı söylerken, siz ona bir şey anlatırken size bakıyorsa tepki veriyorsa sorun yoktur 😊 Bunları takip edin
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

17 Eylül 2025 21:36
Ne demek rica ederim 🙏🏼 Herhangi bir sorunuzda yardımcı olmaktan mutluluk duyarım 💕
B

Burcu B.

18 Eylül 2025 19:23
Evet evet bunların hepsini yapıyor gerçekten kendi kendime kuruntu yapmışım çok sağolun 🙏🏼🥰
R

Rumeysa T.

22 Eylül 2025 12:33
Benimde oğlum 10 gün sonra bir yaşına girecek. Sosyal gülümsemesi var ismini söyleyince bakıyor. Göz temasımızda çok şükür var hatta sağlık ocağında ki ebesine aşık bence uzun uzun süzüp gülücükler atıyor az önce oradaydık. Bay bay çok üsteledim iki kez falan yaptığına şahit oldum. Alkış yapıyor alkış yap diyorum ozaman yapıyor bazen ben yapınca bazen birşeye sevinince alkışlıyor. İşaret parmağı yerine devamlı orta parmak kullanıyor herşeyi kurcalıyor orta parmağıyla verdiğim oyuncakları sebzeleri.bişey tutarken işaret parmağıylada destekliyor ama ben devamlı kuruntu halindeyim internetten okumaktan bugün ebemizde evham yapma dedi bide sizden fikir almak istedim bay bay yapmaması tel sarar yapmaması üzdü beni. Anneye benzer bişey diyor ha di ci ci gel diyor gel derken eliylede çağrıyor. De de diyor ba ba şeklinde ama bilinçli kişiye yönelik dediğini düşünmüyorum henüz siz ne düşünürsünüz oğlum hakkında mine hanım
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

22 Eylül 2025 13:06
Merhaba Rümeysa Hanım. Anlattıklarınız bir yaşına yaklaşan bir çocuğun gelişimi açısından normal görünüyor. Sosyal tepkiler vermesi, göz teması kurması, taklit etmesi ve hecelemelere başlaması çok iyi😊 Kimi çocuklar bazı becerileri daha erken bazılarını daha geç sergileyebilir. Şu anki gelişiminde endişe verici bir durum yok gibi görünüyor. Bay bay ı az yapması da şuan için olağan gibi. Bunu her çocuk aynı sıklıkta yapmayabilir🙏🏼 Anne babayı da bilinçli kullanmaya başlaması ortalama 12. Aydan itibaren olabilir yine dipnot bazı çocuklar biraz daha geç yapabilir😊
R

Rumeysa T.

22 Eylül 2025 14:24
Çok teşekkür ediyorum mine hanım yanıtınız için iyiki varsınız Allah razı olsun sizlerden biz evhamlı annelere yardımcı oluyorsunuz
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

22 Eylül 2025 14:38
Ne demek estafurullah herkesin çocuğu çok kıymetli bazen evhamlı oluyoruz haliyle🙏🏼hem uzman olarak hem de anne olarak sizi anlıyorum yardımcı olduysam ne mutlu 😊

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir