Tadımlar Bitti
115 görüntüleme
E
Esma T.
26 Ocak 2026 19:44
Kafam karışık tadımlar bitti artık birşeyleri karıştırıp max iki tatlı kaşığıkadar veriyorum doktor öyle dedi ama bazı kişileri görüyorum tadımlar bittikten sonra ana öğün olarak geçiş yapıyolar bunu nasıl yapıyosunuz yani çocuk uyudu uyandı sonra sadece ek gıda verip mi diğer uykusuna geçiriyosunuz yapanvar mı bilgi verebilir mi

Ayça K. A.
Hemşire
26 Ocak 2026 19:58
Tadımdan sonra ana öğün yapamazsınız anne sütü ya sa formül mamadır ana öğün. Tadımları bitirdiyseniz alerjiniz de yoksa meyve püreleri yapabilirsiniz karışık , çorbalar yapabilirsiniz ve bebeğiniz ne çok aç ne çok tokken yedirmelisiniz 3 saatte 1 beslenen bebek 1.5 saat sonra muz yemeli mesela ya da çorba gibi düşünün. Normal bir besin verdiğinizde anne sütü ya da mama kadar besin değeri yüksek olmayacaktır örneğin 6 kaşık formül mama yiyen bir bebeğin aldığı demir 9 kaşık pekmez demek bunu yedirmeniz mümkün değil.
B
Büşbüş
26 Ocak 2026 19:58
Her bebek kendine özeldir. Başkalarıyla bebeğinizi kıyaslamayın bebeğin kapasitesi ne kadarsa o kadar yiyor. Benim bebeğim ek gıda üstüne mutlaka mamasını içiyor.

Hatice C. ..
26 Ocak 2026 20:53
Tadımdan sonra ana öğün yapamazsınız anne sütü ya sa formül mamadır ana öğün. Tadımları bitirdiyseniz alerjiniz de yoksa meyve püreleri yapabilirsiniz karışık , çorbalar yapabilirsiniz ve bebeğiniz ne çok aç ne çok tokken yedirmelisiniz 3 saatte 1 beslenen bebek 1.5 saat sonra muz yemeli mesela ya da çorba gibi düşünün. Normal bir besin verdiğinizde anne sütü ya da mama kadar besin değeri yüksek olmayacaktır örneğin 6 kaşık formül mama yiyen bir bebeğin aldığı demir 9 kaşık pekmez demek bunu yedirmeniz mümkün değil.

Ayça K. A.
Hemşire
26 Ocak 2026 20:54
24 aya kadar mama takviyeli gidilmeli ama 1 yaştan sonra sofra yemekleri öğün olarak geçmeye başlar yani 1 yaşa kadar böyle evet
E
Esma T.
26 Ocak 2026 21:37
Teşekkür ederim 🙏🏼