Tadımlar

79 görüntüleme
B

Büşra K.

14 Temmuz 2025 15:56
Hocam merhaba. 2 gün sonra tadımlara başlayacağız. Dktorumuz bir liste verdi ama biraz tuhag geldi bana sormak istedim size de. Direkt bir öğün meyve püresi bir öğün sebzeli mamalı bir öğün. Burada sebzeleri İlk günden ikili yapabilirsin dedi. Bir de yine ara öğün yoğurt. Mama yediği içi doktor yoğurt alerji yapmaz muhtemelen ded. 3 gün kuralı olmadan direkt 3 kez farklı besinlerle başla dedi bu şekilde. Sizce uymalı mıyım düşünceniz nedir acil destek lütfen
S

Semanur Ş.

14 Temmuz 2025 15:59
Aslında riskli gibi yani şimdi dediğiniz gibi denerseniz ve sebzelerden birine intolerans olsa veya alerji olsa nerden bileceksiniz ben açıkcası alerjik olanları 3 gün kuralı diğerleri bir kere verdim mesela bizim bezelye de sıkıntı yaşadık zor sindirdi
B

Büşra G.

14 Temmuz 2025 16:12
Bana da çok riskli geldi. İlk zamanlar bazı besinlerde alerjik reaksiyonlar gördük 2-3 ay sonra tekrar denediğimde ise bir sıkıntımız olmadı. Sadece alerji olarak da düşünmeyin . Besinleri karıştırsanız nasıl anlacak kabağın tadının ayrı olduğunu havucun tadının ayrı olduğunu. İlk tek tek verin sevmediğini sebzeleri öğrenin o sebzeye ara verin bir sonraki ay bir daha deneyin. Ayrıca Fazla hızlı giderseniz kabız da olabilir bebek.
F

Fatma S. ..

14 Temmuz 2025 16:35
Artık bazı doktorlar 3 gün kuralını uygulamaya gerek yok diyorlar. Ama hepsini bir kerede karıştırmak tat alması açısından mantıklı gelmedi bana. Ben ayrı ayrı denedim ve 3 gün kuralıda yapmadım. İlk günden 2 yada 3 öğün olarak da vermedim. Tek öğün ve tadım olarak yaptım. Mesela 15 gün sonra 2. Öğüne yine tadımmış gibi yeni bir ürünü az miktarda verdim.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir