Tadım Yaparken?
98 görüntüleme
İ
İlkin D.
28 Şubat 2026 22:16
Selamlar, kızım 5 Ay 18 günlük ek gıdaya başladık birkaç gün oldu. Doktorumuzun onayıyla başladık ancak kızım henüz desteksiz oturamıyor ve doğal olarakta mama sandalyesinde tadım yaparken kaşığa da saldırmaya ve almaya çalıştığı için çok öne eğiliyor çok zor oluyor tadım yaptırmak. Bugün babannesine gittiğimiz de orada da bir ana kucağımız var ( bildiğiniz mamma,pier cardin,merf baby gb markası olan ana kucakları karışıklık olmasın diye yazdım) o yüzden orda tadım yaptırmak durumunda kaldım daha rahattı.
Düşünüyorum tadımları bir süre orda mı yaptırsam diye ama bu sefer orda yemeye alışır mı? Biliyorsunuz eğimliler. Yapan var mı ?
Düşünüyorum tadımları bir süre orda mı yaptırsam diye ama bu sefer orda yemeye alışır mı? Biliyorsunuz eğimliler. Yapan var mı ?
B
Buse K.
28 Şubat 2026 22:25
selam İlkin desteksiz oturması şart değil ancak canlı destekli şekilde oturması ve bebeginizin meraklı olması gerekiyor örneğin siz yemek yerken ne yapıyor siz kaşığı ona uzattıgınızda agzını merakla acıyor mu? bunlar gerek yavas yavas daha düzgün oturmaya başlayacaktır. Şimdilik arkasını yastıkla destekleyebilirsiniz. Bence ana kucagında denemeyin mama sandalyesinde yemek yiyeceğini bilir ilerleyen dönemde işiniz daha kolaylaşır
İ
İlkin D.
28 Şubat 2026 22:27
selam İlkin desteksiz oturması şart değil ancak canlı destekli şekilde oturması ve bebeginizin meraklı olması gerekiyor örneğin siz yemek yerken ne yapıyor siz kaşığı ona uzattıgınızda agzını merakla acıyor mu? bunlar gerek yavas yavas daha düzgün oturmaya başlayacaktır. Şimdilik arkasını yastıkla destekleyebilirsiniz. Bence ana kucagında denemeyin mama sandalyesinde yemek yiyeceğini bilir ilerleyen dönemde işiniz daha kolaylaşır
E
Eliff
28 Şubat 2026 23:35
Merhaba bizde bir süre orda tadım yaptırdık şimdi 7 aylıkta mama sandalyesine geçtik :)
B
Buse K.
28 Şubat 2026 23:38
Buse çok teşekkür ederim. Evet ilgili,atılıyor,tadım yaptırdığımda da tekrar tekrar istiyor. Ama tek konu dik durmaması öne çok eğiliyor ağzına koyarken zorlanıyorum. Bende mama sandalyesinde devam etsin istiyorum ama bilemedim. Arkasına yastık koysam öne eğilmesi azalır mı ki?
İ
İlkin D.
1 Mart 2026 09:21
Merhaba bizde bir süre orda tadım yaptırdık şimdi 7 aylıkta mama sandalyesine geçtik :)
İ
İlkin D.
1 Mart 2026 09:22
kemerleri varsa mama sandalyesinin baglamayı denemişmiydiniz ?? böyle de bi çözüm bulunabilir ama öylede olmuyorsa ana kucağında devam etmesi pekte sorun olmayabilir
E
Eliff
1 Mart 2026 12:00
bi sıkıntı yaşamadık gün içerisinde mama sandalyesine sık sık bırakıyordum önüne bir şeyler veriyordum bide akşam yemeklerimizde beraber yediğimiz için mama sandalyesinde veriyordum sürekli ana kucağında vermediğiniz sürece bi sorun olucagını sanmıyorum 🙏🏻 yemeğe alışma süreci daha kolay gelmişti ana kucağında vermek