Tadım da Yoğurt Acil

134 görüntüleme
Ş

Şeyda A.

17 Şubat 2026 19:56
5,5 aylık bebeğime tadıma başladım yoğurt vermek istiyorum ama jersey sütden yoğurt yapmıştım tavsiye etmiyorlar sizce inek sütü yoğurdu mu yoksa keçi sütü yoğurdu mu vermeliyim
S

Sevda A. ..

17 Şubat 2026 20:01
Keçi yoğurdu ağır gelir diye biliyrm kızımda alerji yapmıştı inek sütü yoğurdu yedirmistik
E

Ebru Ç.

17 Şubat 2026 20:02
Ben inek yoğurdu verdim
İ

İ.E.

17 Şubat 2026 20:08
Jersey cig sut diye tavsiye etmiyorlar bakteri riski nedeniyle. Pastorize sut tercih edin derler o yuzden. Alerjisi yoksa inek sutunden yapabilirsiniz sorun olmaz. Yogurt fermente oldugu icin ayrica faydali bir gida olur.
R

Rukiye

17 Şubat 2026 20:28
Jersey pastörize süt alabilirsiniz ben öyle yapıyorum doktorumda tavsiye etti. File markette Lumandıra Jersey süt var ve yoğurdun tadı çok lezzetli oluyor
Afranur K.

Afranur K.

17 Şubat 2026 20:37
Aşırı yağlı sütlerle ilk tadımı yapmayın demişlerdi bana da aynı jersey sütü gibi, bir de brusella riskinden dolayı ilk başta pastörize sütlerle yoğurtları yapmayı önerdi bana doktor.

Yani sadece pastörize olması değil aşırı yağlı olmaması da önemli bundan dolayı başlangıçta jersey yerine normal inek sütü kullansanız daha iyi olur
İ

İrem

17 Şubat 2026 20:49
Pastörize cam şişede inek sütü kullanıyorum ben en güvenilir o diye biliyorum şeyda hanımcığım jersey tavsiye etmiyorlar
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

17 Şubat 2026 21:06
Jerseyle başlarsanız sorun olur mu aslında olmaz çünkü kaynatıp soğutarak yoğurt mayalayacaksınız ama yağ oranı nedeniyle önceliği inek sütüne verin. Dümdüz inek sütü olsun evde mayalanması kafi jerşey oğluma 10. Ayda verdim ben
Ş

Şeyda A.

18 Şubat 2026 14:43
Hepinize teşekkür ederim 🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir