Tadım

126 görüntüleme
Ebru K.

Ebru K.

20 Mart 2026 00:15
Beş ay bir haftalık bebeğime doktor tavsiyesi ile tadimlara başladık su vermeli miyim ara sıra da olsa kafama takıldı güzel annelerim yardımcı olabilir misiniz lütfen
N

Nazlı

20 Mart 2026 00:22
Aslında suya gerek yok anne sütü/ mama ile karşılar. 6 aydan önce su verilmesi pek istenmiyor. Sütün yerine geçmesin diye. Ancak sizde benim gibi 5 ay civarı ek gıdaya başladığınız için verebilirsiniz. Her ek gıda sonrası su verilmesi öneriliyor. Ben 1 kaşık kadar veriyordum her tadım sonrası
Ebru K.

Ebru K.

20 Mart 2026 00:24
Nazlı
Aslında suya gerek yok anne sütü/ mama ile karşılar. 6 aydan önce su verilmesi pek istenmiyor. Sütün yerine geçmesin diye. Ancak sizde benim gibi 5 ay civarı ek gıdaya başladığınız için verebilirsiniz. Her ek gıda sonrası su verilmesi öneriliyor. Ben 1 kaşık kadar veriyordum her tadım sonrası
Şuan sadece tadım yapıyoruz bir çay kaşığı kadar o halde bile su vermeli miyim
Afranur K.

Afranur K.

20 Mart 2026 00:47
Ebru Kaya
Suyu da tadım gibi düşünün, ihtiyacı yok aslında hatta 6. Aya değil 9-12 ay arasına kadar suya ihtiyacı yok çünkü anne sütü/formül mamadan su ihtiyacını karşılıyor.

Ama suyu içmeyi, bardağı, kaşığı, pipeti kullanmayı öğrenmesi lazım. Aynu zamanda ağzını temizlemek açısından da önemli, ilerleyen zamanlarda dişleri ağzına geldiğinde demir ilacından sonra bir milta su içirip ağzını temizlemeniz gerekiyor mesela. Bundan dolayı yavaş yavaş suyla tanışıp, suyun nasıl içildiğini öğrenmesi yeterli.

Bu aylarda da kilo başına 20-25 ml den fazla su vermemeye özen gösterin. Mesela 7 kilo en fazla 140 ml su içebilir günlük.
N

Nazlı

20 Mart 2026 01:10
Ebru Kaya
Evet alışması için iyi olacaktır. Suyu da öğrenmesi lazım Afranur Hanım ın dediği gibi
Aslı

Aslı

20 Mart 2026 01:42
Afranur Keskin
Suyu da tadım gibi düşünün, ihtiyacı yok aslında hatta 6. Aya değil 9-12 ay arasına kadar suya ihtiyacı yok çünkü anne sütü/formül mamadan su ihtiyacını karşılıyor.

Ama suyu içmeyi, bardağı, kaşığı, pipeti kullanmayı öğrenmesi lazım. Aynu zamanda ağzını temizlemek açısından da önemli, ilerleyen zamanlarda dişleri ağzına geldiğinde demir ilacından sonra bir milta su içirip ağzını temizlemeniz gerekiyor mesela. Bundan dolayı yavaş yavaş suyla tanışıp, suyun nasıl içildiğini öğrenmesi yeterli.

Bu aylarda da kilo başına 20-25 ml den fazla su vermemeye özen gösterin. Mesela 7 kilo en fazla 140 ml su içebilir günlük.
Ay nasıl alıştırdınız acaba ? Benim bebeğimde 5 ay 10 günlük yeni tadıma başladık bugün alıştırma bardaği ile su verdim içmedi.Kaşıkla verdim geri püskürttü ağzı ile.İçiremedim diye çok üzülmüştüm yorumunuz içimi rahatlattı
Afranur K.

Afranur K.

20 Mart 2026 06:02
Aslı
Ay nasıl alıştırdınız acaba ? Benim bebeğimde 5 ay 10 günlük yeni tadıma başladık bugün alıştırma bardaği ile su verdim içmedi.Kaşıkla verdim geri püskürttü ağzı ile.İçiremedim diye çok üzülmüştüm yorumunuz içimi rahatlattı
garip gelebilir ama direk bizim çay bardaklarımız ile içmeyi çok seviyor. Sebebinin de biz çay içerken bardaklara çok meraklı olması olduğunu düşünüyorum. Sürekli elini uzatıp almak istiyordu artık yanıma onun için de bi bardak koyuyorum elini uzattığında onu veriyorum içiyor. Sulukla oyun oynuyor, direk içmiyor. Pipet için de zaten çok erken, pipeti kullanmayı 9. Aya doğru anca öğreniyorlarmış araştırmıştım onu da çünkü 😅
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir