Sütün Geri Gelmesi

120 görüntüleme
H

Hilal

16 Mart 2026 00:03
Merhaba bebeğim 12 aylık, doğumundan 6. ayın sonuna kadar anne sütü +mama ile beslendi, zamanla sütüm azaldı meme reddi oldu ve emmeyi bıraktı. Bir kaç gündür göğüslerimde bir sızı oluyor sıktığım zaman damla damla çok az süt geliyor, bebeğim emmediği halde uzun zaman geçmesine rağmen süt gelmesi normal mi ve sağım yapsam artar mı acaba, yardımcı olabilir misiniz
H

Hatice

16 Mart 2026 00:42
Yaklaşık 7 ay sağımla besledım bazı durumlardan dolayı 11 ayda bırakmak durumunda kaldım suan 15 aylık kızım sağımla çok güzel arttığını gördüm ama dınlenme beslenme düzenli sağım şart ve bol su
P

Periii

16 Mart 2026 05:50
Hatice
Yaklaşık 7 ay sağımla besledım bazı durumlardan dolayı 11 ayda bırakmak durumunda kaldım suan 15 aylık kızım sağımla çok güzel arttığını gördüm ama dınlenme beslenme düzenli sağım şart ve bol su
Sağım düzeninizi paylaşır mısınız rica etsem? Benim bebeğim 5 aylık hep 30-40 ml sütüm vardı. 3 günlükken mamaya başladık haliyle 3-5 saatte bir emdi sütüm de artmadı. Şimdi de regl yada hasta plsam sütüm azalıyor iyice huysuzlanıyor. 5 aydır süt arttırmaya çalışıyorum danışmanlık hizmeti de işe yaramadı. Yetemiyorum duygusu o kadar ağır ki bırakıp işe başlayamadım. Emzirenler 1 2 saatte bir emiyor çok yorulduk diyorlar keşke yarım saatte bir emzirseydim de sütüm yetseydi yavruma. Rabbim yavrularımızı sağlıkla huzurla büyütmemizi nasip etsin inşallah 爐
H

Hilal

16 Mart 2026 05:53
Hatice
Peki hiç emmediği ve aylardır sağım yapmadığım halde göğsümde hala süt olması normal mi, tamamen kesilmesi gerekmez miydi
H

Hatice

16 Mart 2026 05:56
Sizi çok iyi anlıyorum anne olunca korkum tek bu yondeydı açıkçası meme reddı yaşadım uzerıne mastit olunca mevbur sağıma yoneldım iyiki öyle oldu yoksa azalırdı ben bebeğımın beslenme suresınce yaptım genel ıkı ıkı buçuk saat arası regl dönemi azalması normal sıkıntı yapmayın stres baş düşman dınlenın kuruyemış yulaf yoğurt yatmadan önce yerdım saat 3 en yüksek süt uretımın oldu saatler bu saatlerde sağım yapmanızı tavsıye ederım
H

Hatice

16 Mart 2026 05:57
Hilal
Peki hiç emmediği ve aylardır sağım yapmadığım halde göğsümde hala süt olması normal mi, tamamen kesilmesi gerekmez miydi
Onu bende bılmıyorum inanın ama anne sütü vermek ıstyrsanız olması suan güzel bence :)
H

Hatice

16 Mart 2026 06:02
Periii
Sağım düzeninizi paylaşır mısınız rica etsem? Benim bebeğim 5 aylık hep 30-40 ml sütüm vardı. 3 günlükken mamaya başladık haliyle 3-5 saatte bir emdi sütüm de artmadı. Şimdi de regl yada hasta plsam sütüm azalıyor iyice huysuzlanıyor. 5 aydır süt arttırmaya çalışıyorum danışmanlık hizmeti de işe yaramadı. Yetemiyorum duygusu o kadar ağır ki bırakıp işe başlayamadım. Emzirenler 1 2 saatte bir emiyor çok yorulduk diyorlar keşke yarım saatte bir emzirseydim de sütüm yetseydi yavruma. Rabbim yavrularımızı sağlıkla huzurla büyütmemizi nasip etsin inşallah 爐
Sağımla beslemek emmesınden zor ben aylarca dışarı çıkmadım dışarda saatlerce kalamazsın ama yetrkı bebeğim anne sütü alsın dedım pişman değilim hiç yetersiz hıssetmeyın doğru adımlar ile artacaktır emınım
P

Periii

16 Mart 2026 06:07
Hatice
Sağımla beslemek emmesınden zor ben aylarca dışarı çıkmadım dışarda saatlerce kalamazsın ama yetrkı bebeğim anne sütü alsın dedım pişman değilim hiç yetersiz hıssetmeyın doğru adımlar ile artacaktır emınım
Yanlış anlamayın lütfen keşke bütün anneler kolayca emzirebilse ve sütü yetse. Ama böyle tecrübeleri ve pes etmeyen anneleri duydukça benim de inancım artıyor. Allah yardımcımız olsun
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir