Sütün Fışkırır Tarzda Gelmesine Çözüm
121 görüntüleme
S
Seda N.
7 Ocak 2026 21:29
Kızım 6 ay 12 günlük, sütüm fışkırır tarzda geliyor , pozisyon ayarlayıp emziriyorum , önden 10-30 cc sağıyorum da bazen ama aşırı gazı var. Ağzından gaz çıkarıyor çok. Bu aylarda ağızdan gaz çıkarma devam eder mi? Ara ara da ağzına gelip yutuyor gibi sanki. 2 aydır toplam 500 gr aldı, kilo alımı da azaldı :( 3-4 dk emip bırakıyor, sonra saat başı meme istiyor bir de:( sütün fışkırır tarzda gelmesi ne zaman geçer?
Y
Yildiz E.
7 Ocak 2026 21:40
Ayni problemi yasiyorum bebegim dort bucuk aylik ve surekli gaz oluyor bu hafta, meme reddi de başladı aktif emme tamamen bitti, gece gazi cikarcam diye uykulari kacti. Rezil bir durum gercekten cozumu olan varsa bende cok mutlu olurum
Z
Zehra V.
7 Ocak 2026 21:41
Bir kaç saat sadece aynı memeden emzirme yap diğer memeni verme diğer memeyi de vereceğin zaman birazcık sağ öyle ver ağladığı zaman sakinleştirmeye çalış göğsünde tut orayı güvende hissetsin sonra zaten diğer meme çok uyarılmadığı için akış azalır
Z
Zehra V.
7 Ocak 2026 21:43
Baktın bu da çözüm olmadı sağıp ver sütünü ne mutlu size sütünüz varken bol bol emzirin benim 3. Ayda sütüm kesilmişti stresten ilk annelikle tecrübesizin insanları çok dinleyip takıyorsun şimdi aklım olsa asla yapmazdım sütünüz varken her yolu deneyin ve verin asla sütünüzü kestirtmeyin 😘😘❤️
S
Seda N.
7 Ocak 2026 21:43
@Zehra Vurgun dediğiniz gibi yapıyorum aynı memeyi 2 3 kez teklif ediyorum, keyfi yerindeydi hep 2 haftadır huzursuz o da dişi patladı ondan galiba :(
S
Seda N.
7 Ocak 2026 21:45
@Zehra Vurgun sağınca pek gelmiyor eskisi gibi ve biberon almıyor asla :( mama bile denedim sağınca süt çok gelmeyince acaba sütüm mü yetmiyor diye
Z
Zehra V.
7 Ocak 2026 21:49
Dişten de olabilir ek gıdaya başladıysanız sütün tadı belki ona artık garip geliyorda olabilir bu yeni nesil bebeklere akıl sır ermiyor hahahahah
L
Lizge G. Ö.
7 Ocak 2026 22:24
Ben de aynı sorunu yaşadım emmeyi bırakıp gazdan ağlıyordu bebeğim sonra emzirme için olan silikon uçlardan kullanmaya başladım 2 haftadır falan şimdi böyle bir sorun yok. Uca alışır memeyi almaz sonra diye bir süre emzirdikten sonra ucu bırakıp emzirmeye devam ediyorum. Belki fikir olur size de
R
Rukiye S.
8 Ocak 2026 14:35
Ben de aynı durumu yaşıyorum. Sütüm fışkırarak geliyorum 5 dakika emip bırakıyor 2 aylık şu an emziremeden önce taziğini almaya çalışıyorum
Ş
Şilan
8 Ocak 2026 15:49
Geriye doğru yaslanarak emzirin. Ağızdan gazını çıkarması çok iyi birşey aslında. Geçmiyor ama git gide azalıyor bu durum. İkiniz de uzanırken verin sütü ya da çocuk üstünüzde olsun. Sakın makineyle sağma yapmayin. Daha da tazyikli olur. Ek olarak 4 saat boyunca sağ sonraki 4 saat solu emzirin.