Sütümün Tazyikli Gelip Gelmediğini Nasıl Anlarım?
160 görüntüleme
A
Asli B.
11 Haziran 2025 14:18
Pompayla sağım yaparken ve ucundan sıkınca ileriye doğru fışkırıyor bu normal mi? Bebeğim emerken de bu sekilde mi geliyor? 4. Aydan beri meme reddi var tazyikliyse ondan olabilir denmiş deneyimli anneler yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Y
Yasmina Y. Ö.
11 Haziran 2025 14:54
Evet bende aynı sorunu yaşıyorum. Benimde sizin dediğiniz gibi geliyor. Bebeğim su an 4 aylık 3. Aydan beri bunu yaşıyoruz. Emerken ağlıyor devamlı memeyi bırakıp geri alıyor. Çok fazla gaz oluyor. Yutkunma sesini duyuyorum arada boğazına kaçıp öksürüyor. Bir de tek memeyle doyuyor. Yatarak emzirme yan emzirme sağarak sütü verme hepsini denedim. Sağmak sadece tazyik durumunu daha da arttırdı. Su an silikon uçla emziriyorum. Bir süre silikon ucu takıyorum rahat emmeye başlayınca ucu çıkarıp öyle emzirmeye devam ediyorum. Bazen çıkarınca tekrar geri takmak zorunda kalıyorum. Memeyi tamamen boşaltmıyor ama en azından emebiliyor. Siz de bir deneyin isterseniz. İlk başlarda onu da istememişti. Ayakta emzirerek alıştırdım.
E
Esra Ö. ..
13 Haziran 2025 06:43
Sütünüz tazyikliyse bebek ağzı hemen dolduğu için hızlı hızlı yutar, nefes nefese kalır ve yorulur. Maalesef bu durum da meme reddine neden oluyor. Emzirmeye başlamadan önce elinizle bi miktar sağıp sonra emzirin. Pompayla sağım daha da arttırıyor tazyiki
S
Semen Ç.
14 Haziran 2025 16:18
sütüm çok tazyikli, emerken sessiz ortamdaysam damağına çarpışını duyuyorum resmen. ilk başlarda önden sağdım sonra verdim, yatarak emzirdim ama şu an hiçbir şey yapmıyorum 5 aylık alıştı. gaz oluyor hala o ayrı ama alışıyor sanırım