Sütümü Çoğaltmam Gerek

232 görüntüleme
Selcan Y.

Selcan Y.

Premium Üye
7 Mayıs 2026 14:37
Bebeğim 5 aylık hem emziriyorum hem de mama veriyorum ama 1 haftadır sütümde azalma var, her iki memenin toplamı 20-30 cc süt veriyor.

Lütfen bildiğiniz hangi teknikler varsa yazar mısınız ? Kendimi çok kötü hissediyorum :(

Solgar’ın B12 vitaminini kullanıyorum, ilk başlarda sütümü çoğaltmıştı ama şu an bir işe yaramıyor.
Afranur K.

Afranur K.

7 Mayıs 2026 15:09
Ben öncelikle ten teması öneririm, bebeğimizin size temas etmesi süt uyarımını arttırır, bol bol temas.

Daha sonra su içme oranınızı kontrol edin minimum 3.5-4 litreye yakın su için.

Yeşil yapraklı sebzeleri hayatınıza daha da arttırın, yani kahvaltı da bile marul yiyorum diyebiliriz. Roka, tere, kuzu kulağı, maydanoz, dereotu….

Sabah ve gece power pomping yapabilirsiniz. YouTube da da detaylı videoları var ama kısaca, 20 dk sağım, 10 dk dinlenme, 10 dk sağım, 10 dk dinlenme, 10 dk sağım şeklinde ilerliyor. Önerilen her iki memenin aynı anda sağılması ama mesela bende tek göğüs pompa vardı yine de işe yaradı.

Tahin, buğday, boza, malt içecekler ( e bebekte var), kuru incir, kuru dut, hurma öğünkwrinizde yer alsın.

Mesela kahvaltıda mutlaka tahin-bal / tahin-pekmez 1 çay kaşığı yerim. Ara öğünlerde hurma-kefir / incir uyutması gibi tarifler yaparım.

Sabah 15-20 dklık bi temiz hava yürüyüşü, oksitosini uyarır süt artışını arttırır.

En en önemlisi de uyku, eğer uyku kaliteniz düşükse bu anlamda bebeğinize bakarken yanınızda olan kim varsa eşiniz, anneniz, kayınvalideni, kardeşiniz vs. Size destek olsun gece en azından 1 beslenme ve bakım onlara ait olsun siz uyuyun ve dinlenin. Dinlenen vücut güzel süt üretir.

Bu deneyimim bu Arada bebeğim 2 aylıkken yapmıştım. Ciddi manada işe yaramıştı. Umarım size de yarar.
H

Hüdanur D. ..

8 Mayıs 2026 23:20
Kuru dut alıp kaynatıp içiyordum 60cc çıkan göğsümden 120 140cc almaya başlamıştım denemeni öneriyorum
Selcan Y.

Selcan Y.

Premium Üye
8 Mayıs 2026 23:36
Hüdanur Demirbaş
Kuru dut alıp kaynatıp içiyordum 60cc çıkan göğsümden 120 140cc almaya başlamıştım denemeni öneriyorum
Teşekkür ederim 🥰
H

Hümeyra T.

9 Mayıs 2026 00:25
kuru inciri ve siyah kuru üzümü kaynatıp içine ceviz atıp rondodan geçiyorum gerçekten sütü arttırmada etkisini gördüm. Kıvakına göre su ekleyip smoothe gibi içebilirsiniz
Selcan Y.

Selcan Y.

Premium Üye
9 Mayıs 2026 00:28
Teşekkür ederim deneyeceğim 🥰
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir