Sütüm Yetmiyor
193 görüntüleme
E
Esra Z. K. ..
27 Temmuz 2025 18:32
55 günlük 5 kilo bebeğime sütüm yetmiyor. Sütümü artırmak için takviyeler kullanıyorum, 4 litre üzeri su içiyorum ancak başaramadım. Bir ara tek göğsümden 60-70ml süt alabilirken dün 40 ml alabildim sağdığımda. Mama vermesem süt yetmediği için bebeğim ağlıyor gece gündüz uyumuyor. Mamayı Enjektörle verince tatmin olmuyor ağlıyor bugün ilk kez biberon verdim 40 ml mama içti çocuğum doğduğundan beri ilk kez aralıksız 3 saat uyudu. Biberon meme reddi yapacağından korkuyorum. Enjektörle çocuk ağlıyor, sütüm yetmiyor... Sütüm bu saatten sonra artar mı? Sütü vermek için farklı bir yol var mı? Biberon meme reddi yapar mı?? Help me🥲
E
Ezgi E.
27 Temmuz 2025 18:34
Benim de aynı şekilde doğduğundan beri 40 güne kadar enjektörle verdim emzirirken sonra biberona geçtim şuan 3 aylık hem emiyo hemde biberonla mama veriyorum. Hiç meme reddi olmadı. Ama her cocuk aynı değil tabiki
E
Elif S.
27 Temmuz 2025 18:43
sütünüz tabi ki artar ♥️ mamasız devam edeceğinizden şüphem yok Esra hanım, aynı yollardan geçtim, 3 aydan sonra düzelecek her şey. sizde kendimi görüyorum. bu stresi ağlamayı hemen erteleyin; (ona zamanımız yok-kendime söylediğim gibi ☺️) içinizi rahatlatacaksa bu arada biberon bende de meme reddi yapmadı hamdolsun. ama siz yine de hiç biberon almazsa daha mutlu olacaksınız biliyorum; emzirme destek sistemi araştırabilirsiniz. (ben direkt eczaneden 5lik foley sonda almıştım, bebiş emerken aktif süt gelirken emziriyordum, süt akışı yavaşladığında foleyin bir ucunu biberona-mamaya, bir ucunu memeye koyup ordan mamayı emmesini dolaylı olarak memeyi emmeye devam etmesini sağlamaya çalışıyordum, deneyebilirsiniz 🙏👯♀️
N
Neslihan K. D.
27 Temmuz 2025 18:44
Sütünüz çokta güzel artar endişe etmeyin. Ben yenidoğan döneminde bebeğime sağdığım sütleri biberon ile verirdim bizde meme reddi gibi bir sorun olmadı. Ancak bu durum sizi endişelendiriyorsa emzirme destek sistemi var onu kullanabilirsiniz. İnternetten bir araştırın
S
Semanur Ş.
27 Temmuz 2025 19:00
Biberon meme reddi yapıyor genelde arkadaşım 5 aya kadar yapmıyor diye gezindi sonra memeyi bir bıraktılar daha da almadılar mecbur mamadan devam etmek zorunda kaldı. Bu arada isterseniz dünyadaki tüm takviyeleri alın sütünüz bu şekilde artmaz. Meme arz talep sistemiyle çalışır özellikle bebek emdikten sonra sağım yaparsanız memeye uyarı verirsiniz daha çok süt üret diye birde mama yiyen her bebek emen bebeğe göre daha uzun uyuyor içeriğindeki şekerden dolayı ona takılmayın
H
Hülya G. ..
27 Temmuz 2025 19:19
Aynı süreçlerden geçtim ben de. İlk zamanlar çok zorlandım sagarak verdim biberon kabul etmiyordu. Sonra bir ara biberona alisinca memeyi almak istemedi derken duzene girdi ve arttı. Stres yapmayın dinlenmek ve sakin kalmak çok önemli. Ne kadar su içersem içeyim dinlenmeden evin içinde sürekli iş yaptığım günler sütüm hala az gelir. Her emzirmeden sonra mutlaka sagin. Biberon vermek istemiyorsanız kaşık biberon deneyebilirsiniz. Ya da Philips avent başlığı meme ucuna daha çok benzediği için meme reddi yapmıyor diyorlar. Onu da değerlendirebilirsiniz

Ozlem S. Ş.
27 Temmuz 2025 19:42
Bebeğim 9 haftalık ikinci haftada beklenen kiloya erişemediğimiz için mama aldık günde 4 kez 60 cc philips avent biberon kullanıyoruz hiç bir sorun yaşamadık hala keyifle beni de emiyor. Bende sütümün yetmediğini düşünüyordum ama kilo alımı iyi dedi dr. Eğer doktorunuz iyi dediyse demek ki sütünüz yetiyordur dert etmeyin. Bir ihtimalde Akşam üzerleri yorgunluktan sütünüz azalıyor olabilir mama desteğinizi o saatlere kaydırarak deneyebilirsiniz
S
Semra
27 Temmuz 2025 19:46
Ben bu şekilde sütümü arttırdım: bebeğimi emzirdikten yarım saat sonra pompa kullanip sağım yapiyordum. Bir de power pumping de sürekli yapıyordum ve baya artıyor. Günde 4 litre su, rezene çayi içtim, sebze ve meyve tüketmesini özen gösterdim. Bir arkadaşım önerisiyle bestlak kullandim ve etkisini gördüm. Umarim siz de bu şekilde yaparsanız kısa bir zamanda sütünüzü arttırmış olacaksınız 😊

Melekber A.
27 Temmuz 2025 20:22
Mamayla beslenen bebekler daha uzun uyur anne sütü sindirimi kolay olduğu için çabuk uyanıp tekrardan emmek ister. Çok sık emzirin bebeğinizi suya pekmez katın sıvı bol tüketin özellikle et soğan ve çok uyuyun
S
Seval Ö.
29 Temmuz 2025 06:26
Eds al 4 numara memene flasterle sabıtleyıp bebeğine ver mamayı boylelıkle hem sütunu alır hem mamayı ya da kaşık biberon biberon bızde meme reddı yaptı bu yöntemle bebek memeden kopmuyor benim şimdiki aklım olsaydı asla bıberon vermezdım sakın biberon yapmıyor dıyenlerı dınleme bende hem avent hemde lansınoh yaptı hıcbırı meme ucuyla aynı olamaz