Sütüm Yeterli mi
52 görüntüleme
M
Merve U.
16 Nisan 2026 13:12
Merhaba 4 aylık bebeğim var sadece anne sütüyle besleniyor aktif emziriyorum geçen sütümü sagdım ne kadar çıkacak diye merak ettiğim için 3 saat emzirmedigim halde her iki memeden toplam 105 ml çıktı sizce az mı yoksa yeterli mi pompa bebek kadar süt cekmiyo diyolar ama emin olamadim bebeğim az az sık sık emiyor ama herhangi bi açlık belirtisi huzursuzluk falan yok gayet mutlu bı bebek sadece azar azar emiyor bırakıyor 1-2 saate tekrar emiyor 5 dk falan ikinci akışı beklemiyor çoğunlukla kilo alımı da bu aya kadar gayet güzel gidiyodu ama bu ay sadece 300 gram aldı sizce sütüm yetmiyor mu

Afranur K.
16 Nisan 2026 13:33
Kilo alımını, çişli beze göre hesaplayın. Sağım ile bebeğin ihtiyacına göre çekmesi faklı oluyor. Eğer 4-5 çişli beziniz varsa gayet güzel besleniyordur.
4. Ay ile 5. Aylar arasında benim kızım da 100 gr almıştı. Doktorumuz doğum kilosunun 2 katına çıktığı için normal olduğunu, takip etmemiz gerektiğini söylemişti. 6. Ayda yeniden güzel kilo alımına ulaştı. ( Farklı hiç bir şey yapmadım)
Daha sonra araştırdığımda bir doktor 4-5. Aylar arasında bebeğin kendi metabolizmasını düzenlemeye gittiğini, artık ihtiyacı olan miktarı hesaplamaya başladığı için bir duraklama dönemi olduğunu açıklıyordu. Ondan sonra rahatladım ben de hem kilo da almış oldu 1 ay içinde.
4. Ay ile 5. Aylar arasında benim kızım da 100 gr almıştı. Doktorumuz doğum kilosunun 2 katına çıktığı için normal olduğunu, takip etmemiz gerektiğini söylemişti. 6. Ayda yeniden güzel kilo alımına ulaştı. ( Farklı hiç bir şey yapmadım)
Daha sonra araştırdığımda bir doktor 4-5. Aylar arasında bebeğin kendi metabolizmasını düzenlemeye gittiğini, artık ihtiyacı olan miktarı hesaplamaya başladığı için bir duraklama dönemi olduğunu açıklıyordu. Ondan sonra rahatladım ben de hem kilo da almış oldu 1 ay içinde.
M
Merve U.
16 Nisan 2026 15:00
Çisli bez sayısını nasıl hesapliyorsunuzki mesela bazı bezleri orta ağırlıkta bazıları ise baya ağır oluyo neye göre 1 çisli bez diyebilirim mesela

Afranur K.
16 Nisan 2026 15:15
Çisli bez sayısını nasıl hesapliyorsunuzki mesela bazı bezleri orta ağırlıkta bazıları ise baya ağır oluyo neye göre 1 çisli bez diyebilirim mesela
Hemşiremiz bize dolu dolu bir ağırlığı olmalı bezin demişti.