Sütüm mü Azalıyor?

127 görüntüleme
E

Ezgi Ç. V.

29 Kasım 2025 10:15
Merhaba, 4 aylık oğlumu emzirerek besliyorum. Sadece yatmadan önceki öğünü sağılmış anne sütü içiyor ben de akşamları sağım yapıyorum. Son 1 haftadır memelerimde alırı yumuşama mevcut.
- önceden 150-160cc çıkarken şuan 90-120 cc arası çıkıyor sağımlarda.
- ayrıca emme süresi çok kısaldı, 7-8 dk içinde iki memeyi de emiyor. Emdikten sonra emzik alana kadar ağlıyor doymuyot mu? Bu meme olgunlaşması mı? Sütüm mü azalıyor?
Meryem

Meryem

29 Kasım 2025 10:38
Şöyle ben 5 aylık bebeğimi çok gözlemledim emme konusunda hep sizin gibi bu yanılgıya düşüyordum azaldı bitti diye aslımda böyle bir şey yok. Büyüyen bebekler artık 3 dk bile işini bitiriyor meme ile. Kilo alımı iyi ise meme olgunlaşması. Kilo alımı iyi değil ise azalmadan ziyade yine sebebi başkaldır azalma ç olmaz bence Kendi beslenme ve su içme düzeninize dikkat edin gerisi gereksiz endişelerimizden ibaret.
Meryem

Meryem

29 Kasım 2025 10:44
Şunu da eklemek istiyorum benim memelerim ilk aylardan sonra hep yumuşak . Yani bebek emerken süt kanallara doluyor ve onu emiyor kızım bunu emzirirlen hissediyorum
E

Ezgi Ç. V.

29 Kasım 2025 10:54
Emdikten sonra hala aranıyor gibi o yüzden emin olamadım, cevaplar için teşekkürler
B

Burcu B. Ö.

29 Kasım 2025 10:55
Zaten bebek emdikce süt gelmiyor mu? Bende sürekli azaldı diye düşünüyorum ama doktorlar bebek emdikce sütüretir diyor sütünüz yeter diyor o zaman sütü yetersiz diye annelere neden mama başlayın falan deniyor anlamıyorum
İrem Ş. Y.

İrem Ş. Y.

29 Kasım 2025 11:03
Osman hocanın bununla ilgili YouTube’da bir videosu var. Ben de çok üzülmüştüm fakat bebek büyüdükçe, anne bebeğe göre süt üretimi yapıyormuş. Bu nedenle meme yumuşadı diye süt azalmış olmuyor. Bebeğinize göre süt üretiyormuşsunuz artık.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir