Sütüm Çok Tazyikli Geliyor

294 görüntüleme
B

Birsen B.

Premium Üye
17 Ağustos 2026 01:11
Sütüm çok tazyikli geliyor ve bebeğim ya emerken ya da emdikten sonra baya bi kusuyor. Artık napıcağımı şaşırdım o mu çok fazla içiyor sorun hızlı gelmesinde mi bilmiyorum
Kader T.

Kader T.

17 Ağustos 2026 01:18
Emzirmeden önce biraz sağmanızı öneririm. Sorunu ortadan kaldıracaktır, ayrıca mecbur kalacağınız zamanlar için stok sütünüz olur :)
B

Birsen B.

Premium Üye
17 Ağustos 2026 01:19
Kader Türkoğlu
Emzirmeden önce biraz sağmanızı öneririm. Sorunu ortadan kaldıracaktır, ayrıca mecbur kalacağınız zamanlar için stok sütünüz olur :)
Elle sağım mı yoksa pompayla mı? Kimisi de sağımın bi çözüm olmadığını aksine fazlalaştıracağını söylüyor. Ne yapacağımı şaşırdım🤦♀️🤦♀️
Kader T.

Kader T.

17 Ağustos 2026 01:35
Bebeğinizi emzirmeden hemen önce sağım yaparsanız bebeğiniz emerken zorlanmaz. Elle sağım sizi biraz yorabilir ve ayrıca zaman kaybı. Sütünüz çok fazlaysa manuel ucuz bir pompa bile işinizi görür. Başta sağılan sütten dolayı süt artmaz tam tersi bebek emdikten sonra sağım yaparsanız vücut sütun yetmediğini düşünüp üretimi arttırır. Bu arada bebeğinizin ayını bilmiyorum ama ilk aylarındaysa fazla kusma olması normal kabul ediliyor, bebeklerin mide kapakçığı gelişmediği için içtikleri süt geri gelebiliyor.
B

Birsen B.

Premium Üye
17 Ağustos 2026 01:38
Kader Türkoğlu
Bebeğinizi emzirmeden hemen önce sağım yaparsanız bebeğiniz emerken zorlanmaz. Elle sağım sizi biraz yorabilir ve ayrıca zaman kaybı. Sütünüz çok fazlaysa manuel ucuz bir pompa bile işinizi görür. Başta sağılan sütten dolayı süt artmaz tam tersi bebek emdikten sonra sağım yaparsanız vücut sütun yetmediğini düşünüp üretimi arttırır. Bu arada bebeğinizin ayını bilmiyorum ama ilk aylarındaysa fazla kusma olması normal kabul ediliyor, bebeklerin mide kapakçığı gelişmediği için içtikleri süt geri gelebiliyor.
28 günlük henüz. Küçük olması da endişelendirmişti beni kusması normal mi diye🤦♀️ teşekkür ederim alakanız için💕
Kader T.

Kader T.

17 Ağustos 2026 01:45
Kusma gerçekten tazyikli olursa doktora mutlaka söylemelisiniz ama onun dışında her bebek aylarca kusuyor :)
Y

Yağmur A.

17 Ağustos 2026 02:06
Sakın ama sakınnn pompayla sağım yapmayın aynı hatayı yaptım sütümğ iyice arttırdım ve hiperlaktasyon oldum emzirme danısmanıyla zor bi on gün süreç geçirdim sakın ama sakınnn pompa olmasın elle sağın biraz rahatlatın daha cok kucuk oldugu için memeyi bosaltamıyor elle biraz sadece rahatlatın ve geriye doğru yaslanarak emzirin tazziği biraz kesecek makas şeklinde memeyi tutarak da akışı kesebilirsiniz
B

Birsen B.

Premium Üye
17 Ağustos 2026 04:48
Yağmur Alkan
Sakın ama sakınnn pompayla sağım yapmayın aynı hatayı yaptım sütümğ iyice arttırdım ve hiperlaktasyon oldum emzirme danısmanıyla zor bi on gün süreç geçirdim sakın ama sakınnn pompa olmasın elle sağın biraz rahatlatın daha cok kucuk oldugu için memeyi bosaltamıyor elle biraz sadece rahatlatın ve geriye doğru yaslanarak emzirin tazziği biraz kesecek makas şeklinde memeyi tutarak da akışı kesebilirsiniz
Teşekkür ederim💕 genelde benimmde gördüğüm yorumlar sağım yapılmaması yönünde ama herkesin deneyimi farklı olunca insanın kafası karışıyor. Her emzirme öncesi elle sağım yapmalıyım di mi
Y

Yağmur A.

17 Ağustos 2026 06:25
Birsen Bilgin
Teşekkür ederim💕 genelde benimmde gördüğüm yorumlar sağım yapılmaması yönünde ama herkesin deneyimi farklı olunca insanın kafası karışıyor. Her emzirme öncesi elle sağım yapmalıyım di mi
Evet öyle çok da değil göğüsünüz doluluğuna göre sağın henüz çok küçük zaten birde bizde tazzik çok gaz yspmıştı umarım öyle bi sorununuz olmaz bir doktor bize relactaz damla vermişti aklınızda bulunsun doktorunuza sorarsınız yine
E

Ezgi D.

17 Ağustos 2026 08:33
Bebegim 4 aylık şu anda 1.5 ayından beri aynı sorunu yaşıyorum hala çözemedim. Sadece biraz rahatlatma adına elle ön sağım (pompa onermiyorum sütü artirmasa da akış hızını kesinlikle artırıyor) ve bazı emzirme pozisyonları deneyebilirsiniz. Kendinizi olabildiğince geriye yatırıp bebeğinizi memeye doğru yüzü koyun yatırarak ve ikinizde yan yatacak ve karnınız birbirine değecek şekilde emzirmeye çalışın bu ikisi bende işe yaradı. Allah yardımcınız olsun çünkü çok zor birsey.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
17 Ağustos 2026 08:33
Merhaba! Sütümün çok tazyikli olduğu ve bebeğimin emerken ya da emdikten sonra kusturduğu konusunda endişe duyduğunu anlıyorum.

Bebeğin kusması normal bir durumdur, ancak aşırı kusma endişe verici olabilir. Sütümün tazyikli olduğu konusunda haklısın, bu durum bebeğinizi rahatsız edebilir. İşte bazı öneriler:

1. Sütümü azaltmak için: Bebeğinizi emzirmeden önce biraz sütünü sağabilirsiniz, böylece tazyik azalır ve bebeğiniz daha rahat emer.
2. Bebeğinizi doğru emzirme pozisyonunda emzirin: Bebeğinizin başı ve vücudu aynı hizada olsun, böylece süt daha rahat akar ve tazyik azalır.
3. Emzirme süresini kısaltın: Bebeğinizi daha kısa süreler emzirerek süt tazyikini azaltabilirsiniz.
4. Bebeğinizi sık sık emzirin: Daha sık emzirerek süt miktarını azaltabilirsiniz.

Eğer bebeğinizin kusması devam ediyorsa veya kilo alması yetmiyorsa, doktorunuzla konuşmanız önemlidir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Ezgi D.

17 Ağustos 2026 08:34
Yağmur Alkan
Yağmur hanım emzirme danışmanı ile sorunu cozebildiniz mi peki?
G

Gamze D. S.

17 Ağustos 2026 10:01
Kesınlıkle sagım yapmayın benımde tazyıklıydı sgım yaptım daha da cogaldı elle bosaltın makas hareketıyle emzırın gerıye yaslanarak emzırın bıraz rahatlatıo bebegı ama bu durumu hala yasıorum bebegım 5.5aylık hala tazyıklı gelıo ..emzırmeden once elınızle yumusayana kadar sagın ozman memede rahatlıo bebekde
Y

Yağmur A.

18 Ağustos 2026 14:57
Ezgi Düzdemir
Yağmur hanım emzirme danışmanı ile sorunu cozebildiniz mi peki?
Evet beş günde çok şükür ki rahatladım dünya varmış
B

Buse N. Y.

Premium Üye
19 Ağustos 2026 21:23
Makine ile sağım gercekten sütü arttırıyor ve bebek de memeyi boşaltamadıgı icin agrılı ve memeleri taşıyamadigınız bir dönem... memelerinizi şiş hissettiginizde tazyik bitine kadar boşaltın sonra emzirin daha kolay olur
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir