Sütüm Azalıyor
172 görüntüleme
N
Nurdan M.
12 Nisan 2026 19:41
3 haftalık anneyim sütümün azaldığını fark ettim tavsiyeye ihtiyacım var
N
Nur ..
12 Nisan 2026 19:58
Bol bol emzirin su için rezene çayı demleyip için ve fırsat buldukça uyuyun inanın bunlar kadar sütü arttıran başka bir şey yok
Y
Yaz ı. a.
12 Nisan 2026 20:11
Süt ve yulaf çok işe yarıyor karıştırıp ara öğün olarak alın ayrıca ceviz fındık badem de sütün kalitesini arttırır
N
Nurdan M.
12 Nisan 2026 20:28
Çok teşekkür ederim
N
Nurdan M.
12 Nisan 2026 20:29
Gündüzleri aktif emiyor ama gece uyandıramadığım için emmiyor bu konuda bilginiz var mı acaba
R
Rabia
12 Nisan 2026 20:36
Bol su, beslenmenize dikkat edin 3 ana öğün 3 ara öğün şeklinde yiyin ya da daha fazla. Uyku, olabildiğince uyuyun yorgun beden nezkadar dikkat ederseniz edin süt üretemiyor sonra sağım yapabilirsiniz emzirmeden sonra sağım hakikaten bayağı arttırıyor fakat sabredin hemen sonuç vermez ama muhakkak artar. Ben bu şekilde yaptığımda 1 ayın sonunda 130-169 ml almıştım. Takviye olarak galactago damla iyidir bir de lacmix kullanıyorum. Zaman zaman sütünüzde azalmalar olabilir endişe etmeyin daha vücudunuz yeni yeni öğreniyor süt üretmeyi kendinize ve vücudunuza zaman tanıyın. Bir de belki süt vardır ama bebeğiniz tam göğsünüzü boşaltamıyordur onu da gözlemleyin ve bu süreçte biberona bulaşmayın meme reddi riski var. Güzel sütleriniz olsun inşallah
M
Melisa ..
12 Nisan 2026 20:42
Bol su, beslenmenize dikkat edin 3 ana öğün 3 ara öğün şeklinde yiyin ya da daha fazla. Uyku, olabildiğince uyuyun yorgun beden nezkadar dikkat ederseniz edin süt üretemiyor sonra sağım yapabilirsiniz emzirmeden sonra sağım hakikaten bayağı arttırıyor fakat sabredin hemen sonuç vermez ama muhakkak artar. Ben bu şekilde yaptığımda 1 ayın sonunda 130-169 ml almıştım. Takviye olarak galactago damla iyidir bir de lacmix kullanıyorum. Zaman zaman sütünüzde azalmalar olabilir endişe etmeyin daha vücudunuz yeni yeni öğreniyor süt üretmeyi kendinize ve vücudunuza zaman tanıyın. Bir de belki süt vardır ama bebeğiniz tam göğsünüzü boşaltamıyordur onu da gözlemleyin ve bu süreçte biberona bulaşmayın meme reddi riski var. Güzel sütleriniz olsun inşallah
Sütünüzü kaçken artırdınız ve naısl yol izlediniz.
R
Rabia
12 Nisan 2026 20:58
Ben 4 saat emzirmeme sonucunda sagımla sol 40 sağdan 80 ml almıstım ve oğlum 3 aylık bence yetmıyor sütüm cunku anne sütüyle alt sınırdaydı kılo alımı haftalık.
R
Rukiye ..
12 Nisan 2026 21:03
Sitres ve üzüntü çok etkiliyor birde azalıyor mu diye sitres de yapmamalısınız bende bebeğimi sağımla besliyorum şuan 5 aylık ara ara azalmalar yasiyorm bende eğer sağma imkâni varsa ve içmiyorsa buzluğa kaldırın sonra çok iyi oluyor az çıktığı zamanlarda
R
Rabia
12 Nisan 2026 21:04
Ben 4 saat emzirmeme sonucunda sagımla sol 40 sağdan 80 ml almıstım ve oğlum 3 aylık bence yetmıyor sütüm cunku anne sütüyle alt sınırdaydı kılo alımı haftalık.
N
Nurdan M.
12 Nisan 2026 21:24
Sağımlar her emzirmeden sonra mı yapılmalı yoksa aralara boşluk bırakmalı mıyım?
R
Rabia
12 Nisan 2026 21:42
Sağımlar her emzirmeden sonra mı yapılmalı yoksa aralara boşluk bırakmalı mıyım?
M
Melisa ..
12 Nisan 2026 22:52
45 ml’den yükselttim. Power pumpingi şu an uyguluyorum ama o aralar fırsat buldukça hep sağım yaptım göğsümü zorlamadan. Emziriyorsanız emzirmeden sonra iki göğsünüzü 10-15 dakika boyunca sağın faydasını görürsünüz. Çıkan sütleri bebeğinize enjektörle damla damla verin aman Biberon işine girmeyin şu an meme reddiyle savaşıyorum çok zor asla riske atmayın.
M
Melisa ..
12 Nisan 2026 22:53
45 ml’den yükselttim. Power pumpingi şu an uyguluyorum ama o aralar fırsat buldukça hep sağım yaptım göğsümü zorlamadan. Emziriyorsanız emzirmeden sonra iki göğsünüzü 10-15 dakika boyunca sağın faydasını görürsünüz. Çıkan sütleri bebeğinize enjektörle damla damla verin aman Biberon işine girmeyin şu an meme reddiyle savaşıyorum çok zor asla riske atmayın.
M
Melisa ..
12 Nisan 2026 22:54
Kaç dakika sağdığınızda o miktarı aldınız o da önemli? Bebeğinizi çok sık emziriyorsanız sadece ön sütü aldığı için de kilo alamaz. Sütünüz maşallah iyi çıkmış 3 aylık bir bebeğe yeter
R
Rabia
12 Nisan 2026 23:03
15 er dakıka sagdım. Ama 4 saat emmemıstı meme reddimiz var. Bu süt yeter mı ki 3 aylık bebeğe. Emmeler cok kısa. Aktif emmeler cok az. Anlamadım neden böyle oldu 3. Ayda
A
Ayşe N. ..
12 Nisan 2026 23:10
Benimde oğlum 3 aylık ilk zamanlar sütüm çok iyiydi tek göğüs sağdığımda 150 cc kadar süt çıkıyordu şu an inanılmaz azaldı emzirdikten sonra sağım yapıyorum bir iki damla zor çıkıyor moralim bozuluyor sağmayı bırakıyorum ne yapmam lazım bilmiyorum sürekli bir şeyler içiyorum ama faydası olmuyor o yüzden mama desteğine başladım sütüm nasıl artar yorumlarınızı bekliyorum
M
Melisa ..
12 Nisan 2026 23:13
Benimde oğlum 3 aylık ilk zamanlar sütüm çok iyiydi tek göğüs sağdığımda 150 cc kadar süt çıkıyordu şu an inanılmaz azaldı emzirdikten sonra sağım yapıyorum bir iki damla zor çıkıyor moralim bozuluyor sağmayı bırakıyorum ne yapmam lazım bilmiyorum sürekli bir şeyler içiyorum ama faydası olmuyor o yüzden mama desteğine başladım sütüm nasıl artar yorumlarınızı bekliyorum
A
Ayşe N. ..
12 Nisan 2026 23:56
Bebeğinize yetmediğini nasıl anladınz