Sütüm Azaldı - Kilosu Alt Sınırda

172 görüntüleme
B

B G.

14 Şubat 2026 00:04
1 aylık bebeğim, doğum kilosu 3100 gr. İşk hafta sarılığı oldu 50 gr alabildi, sonraki haftalar 150 gr aldı her hafta. Şimdi 3350 oldu. Kilosu alt sınırda takip ediyor, benim sütümse gittikçe azalıyor. Ne yapmam gerekiyor sütümü arttırabilmek için? Memeyi emiyor ama çok fazla memede duruyor, emzik gibi kullanıyor. Yorgunluktan da kesiliyor sütüm
Ümran A.

Ümran A.

14 Şubat 2026 00:12
Bol bol dinlenmeniz ve stres yapmamanız gerekiyor öncelikle 🍀

E bebekte ya da eczanelerde satılan bestlak diye bir damla vardı ilk aylar onun faydasını çok görmüştüm ben onu kullanabilirsiniz. Bol su için , sağım yapın sürekli. Ne kadar çekiş olursa o kadar çok süt salgılanması olur memeyi tamamen boşalttığınızdan emin olun .

Sağlıkla büyüsün bebeişiniz inşaallah
B

B G.

14 Şubat 2026 00:25

Ümran Asil

Bol bol dinlenmeniz ve stres yapmamanız gerekiyor öncelikle 🍀

E bebekte ya da eczanelerde satılan bestlak diye bir damla vardı ilk aylar onun faydasını çok görmüştüm ben onu kullanabilirsiniz. Bol su için , sağım yapın sürekli. Ne kadar çekiş olursa o kadar çok süt salgılanması olur memeyi tamamen boşalttığınızdan emin olun .

Sağlıkla büyüsün bebeişiniz inşaallah

Çok teşekkür ederim

Bestlak'ı alıp deneyeceğim inşallah. Dinlenmek çok mümkün olmuyor maalesef 😢 bebek uyuduğu an ya da babasında az da olsa durduğu an uyumaya çalışıyorum ama sürekli emmek istiyor nerdeyse.
E

Elif

14 Şubat 2026 00:26
Lactamil öneririm güzel süt yapıyor
S

Sadet K.

14 Şubat 2026 00:38
Rezene ve kimyon tohumları demleyip sabah akşam için hem bebek sakinleşiyor hem süt artırıyor hem gazını alıyor bebeğim sekiz aylık oldu hala rezene çayı içiyorum
Afranur K.

Afranur K.

14 Şubat 2026 00:41
Bir sürü öneride bulunulabilir ama aslında en önemlisi uyumanız ve dinlenmeniz. Çok haklısınız küçücük bi canlıya bakıyorsunuz ve gözünüzü kapattığınızda ondan uzak hissediyorsunuz ama onu beslemenizin en güzel yolu uyumak.

Aslında güzel bir uykudan sonra göğüslerinizin dolduğunu hissedersiniz. Bi de henüz bir aylık bebeğinizin de çekim güç zayıf, yani süt azlığı yaşamıyorsunuz sadece biraz desteğe ihtiyacınız var.

E bebekte vs. Malt içecekleri var, arpa ce buğday düşündüğünüzden fazla süt üretimini arttırır

Günlük 3.5-4 litreye yakın su tüketin, gerekirse kocaman şişeler alın ve bitirmeye özen gösterin çünkü su içmezseniz süt üretemezsiniz. Ramazanda mesela emziren annelerin oruç tutmama ehliyeti buradan gelir, başka bir bebeğin rızkını su içmediğiniz için kesersiniz.

Tahin, susam, rezene, buğday bol bol tüketin.

Bi de bebeğinizin çekim gücü az, 1 hafta en azından power pomping denilen bir yöntem var, sabahları bebeğinizin emmediği bir aralıkta düzenli uygulayın.

(20 dk sağım, 10 dk dinlenme, 10 dk sağım, 10 dk dinlenme, 10 dk sağım) ama YouTube da videoları var hızlıca izlerseniz daha iyi anlaşılır.

Bir de hamileyken kullandığınız takviyeler vardı, demir, mg, d vit. Bunlara devam etmelisiniz çünkü şu an bebeğinizi hala kendinizden bir şeyler vererek büyütüyorsunuz. Güçsüz düşmeyin.
Afranur K.

Afranur K.

14 Şubat 2026 00:48
Power pompingle sağdığınız sütleri de enjektör, kaşık, kaşık biberon gibi araçlarla verin bu arada.

Biberondan hızlı süt akışı meme reddime sebep olabilir, kilo aldıracağım diye risk almayın hedefiniz sütünüzü arttırıp bebeğinizi güçlendirmek olsun
A

Arzu.G

14 Şubat 2026 00:48

Afranur Keskin

Bir sürü öneride bulunulabilir ama aslında en önemlisi uyumanız ve dinlenmeniz. Çok haklısınız küçücük bi canlıya bakıyorsunuz ve gözünüzü kapattığınızda ondan uzak hissediyorsunuz ama onu beslemenizin en güzel yolu uyumak.

Aslında güzel bir uykudan sonra göğüslerinizin dolduğunu hissedersiniz. Bi de henüz bir aylık bebeğinizin de çekim güç zayıf, yani süt azlığı yaşamıyorsunuz sadece biraz desteğe ihtiyacınız var.

E bebekte vs. Malt içecekleri var, arpa ce buğday düşündüğünüzden fazla süt üretimini arttırır

Günlük 3.5-4 litreye yakın su tüketin, gerekirse kocaman şişeler alın ve bitirmeye özen gösterin çünkü su içmezseniz süt üretemezsiniz. Ramazanda mesela emziren annelerin oruç tutmama ehliyeti buradan gelir, başka bir bebeğin rızkını su içmediğiniz için kesersiniz.

Tahin, susam, rezene, buğday bol bol tüketin.

Bi de bebeğinizin çekim gücü az, 1 hafta en azından power pomping denilen bir yöntem var, sabahları bebeğinizin emmediği bir aralıkta düzenli uygulayın.

(20 dk sağım, 10 dk dinlenme, 10 dk sağım, 10 dk dinlenme, 10 dk sağım) ama YouTube da videoları var hızlıca izlerseniz daha iyi anlaşılır.

Bir de hamileyken kullandığınız takviyeler vardı, demir, mg, d vit. Bunlara devam etmelisiniz çünkü şu an bebeğinizi hala kendinizden bir şeyler vererek büyütüyorsunuz. Güçsüz düşmeyin.

Konudan bağımsız ben sizi tebrik etmek istiyorum ne zaman birşey yazmaya gelsem hepsini ayrintili açıklayıcı bir şekilde yazmış oluyorsunuz okuyup beğenip geri gidiyorum:)🌹❤️
Afranur K.

Afranur K.

14 Şubat 2026 00:51

Arzu.G

Konudan bağımsız ben sizi tebrik etmek istiyorum ne zaman birşey yazmaya gelsem hepsini ayrintili açıklayıcı bir şekilde yazmış oluyorsunuz okuyup beğenip geri gidiyorum:)❤️

Teşekkür ederim 🫶🏻 bu sürecin çok desteğe ihtiyacı olduğunu hissettiğim için elimden geleni yapmak istiyorum sadece 💕
M

Melike S.

14 Şubat 2026 01:26
İncir hoşafı çok güzel süt yapıyor. Bir deneyin isterseniz birde düzenli sağım yaparsınız oda işe yarar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir