Sütüm Az mı

153 görüntüleme
C

Cansel E.

16 Nisan 2026 16:47
Merhabalar bebegim 2.5 aylıkken meme reddi oldu şuanda sagım ile besliyorum 2 memeden 2 saatte bir sagım da 80 ile 110 cc arası süt çıkıyor normal mi bana az gibi geldi
F

F.E.T

16 Nisan 2026 17:23
Normal. Şöyle düşünün 2 saatte bir sağım ile demek ki günde ortalama 960-1,320 ml arası süt alabiliyorsunuz demektir bu. Tabii ki gün içindeki miktarlar bunun biraz altına düşer veya üstüne çıkar ama sütünüz fazla bile
C

Cansel E.

16 Nisan 2026 17:25
Meme reddi olmadan önce ama 5 dk emiyordu sonra sinirleniyordu az geldiği için yutkunma seside gelmiyordu o yüzden bilemedim son damlasına kadar sagıyorum o şekilde çıkıyor bu miktar
F

F.E.T

18 Nisan 2026 04:38
Cansel Erçifci
Meme reddi olmadan önce ama 5 dk emiyordu sonra sinirleniyordu az geldiği için yutkunma seside gelmiyordu o yüzden bilemedim son damlasına kadar sagıyorum o şekilde çıkıyor bu miktar
Çene kuvveti iyi bir bebek memeyi 3-5 dk da boşaltabilir diyor emzirme danışmanları. Yine bir bebeğin günlük alması gereken süt miktarı kilo×(min120-max150) ml formülü ile bulunuyor diye biliyorum. Kilosuna göre hesaplama yapın yeterli olup olmadığını anlarsınız. Ama kilo alımı, çişli bez iyiyse zaten sorun yok. Zaten doktorunuz da aylık rutin kontrolünüzde söyler sütünüz yetersiz geliyorsa. Ben emzirme danışmanı değilim, kendim sağımla besliyorum. Bildiklerimi paylaştım.
C

Cansel E.

19 Nisan 2026 17:12
Feyza Ertürk
Çene kuvveti iyi bir bebek memeyi 3-5 dk da boşaltabilir diyor emzirme danışmanları. Yine bir bebeğin günlük alması gereken süt miktarı kilo×(min120-max150) ml formülü ile bulunuyor diye biliyorum. Kilosuna göre hesaplama yapın yeterli olup olmadığını anlarsınız. Ama kilo alımı, çişli bez iyiyse zaten sorun yok. Zaten doktorunuz da aylık rutin kontrolünüzde söyler sütünüz yetersiz geliyorsa. Ben emzirme danışmanı değilim, kendim sağımla besliyorum. Bildiklerimi paylaştım.
Bende şuanda sagımla besliyorum emmiyor sütüm yetiyor şükür kilo alımında iyi ama 2 saate bir sagım da bana az gibi geliyor sizin ne kadar çıkıyor acaba paylaşmak isterseniz
F

F.E.T

19 Nisan 2026 17:24
Benim bebeğim rsv nedeniyle yoğunbakımda kaldı. Tedavi sürecinde sütüm kesildi. Elhamdülillah geri geldi ama maalesef eskisi kadar yok. Bebeğim 4 kiloyken 480-500 ml sütüm oluyordu günlük. Bebeğime yetiyordu. Şimdi 2 saatte bir sağımda iki memeden 40-60 ml civarı alıyorum. Toplam 8 sağım yapıyorum. Mama takviyesi yapmak zorunda kalıyorum yetmediği için. Sizin sütünüzün maşallahı var.
C

Cansel E.

19 Nisan 2026 17:36
Çok geçmiş olsun isterseniz belki biliyorsunuzdur ama Küme sagım ile power pumping yapabilirsiniz günlük 10 sagıma çıkabilirsiniz arttırmak için ben şuanda 2 power pumping 1 Küme sagım yapıyorum
C

Cansel E.

19 Nisan 2026 17:37
Birde profosyenel hastane tipi cihaz kullanıyorum onu etkisi çok büyük
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir