Sütten Kesme

166 görüntüleme
A

Asude

7 Ağustos 2026 22:35
Kızımı meme ve mama reddi sebebiyle 17 aydır sağım ile besledim. Dün sütten kesimimizin ilk günüydü, bu gece 2 olacak. Ancak göğsümde süt birikerek ağrıya sebep oluyor. Mecburen sağım yaptım ancak sağarsam artacak diye korkuyorum. Bu süreci nasıl geçirmeliyim?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
8 Ağustos 2026 22:58
Sütten kesme sürecinde göğüs ağrısı ve süt birikimi gibi sorunlar yaşanması oldukça yaygındır. Bu süreci rahatlamak için birkaç öneri:

1. Soğuk kompres uygulayın: Göğsünüze soğuk kompres uygulayarak şişliği ve ağrıyı azaltabilirsiniz. Buzdolabından çıkardığınız bir bezeyi ıslatıp göğsünüze koyabilirsiniz.
2. Sıcak duş alın: Sıcak duş alarak rahatlayabilirsiniz ve süt akışını kolaylaştırarak ağrıyı azaltabilirsiniz.
3. Süt sağmayı azaltın: Eğer sağım yapıyorsanız, bunu azaltmaya çalışın. Süt sağmayı tamamen bırakamadığınız için azar azar azaltmaya çalışın.
4. Göğüs bandı kullanın: Göğüs bandı kullanarak göğsünüzü destekleyebilir ve şişliği azaltabilirsiniz.

Sütten kesme sürecinde sabırlı olunmalı ve kendinize zarar vermeyin. Eğer ağrınız dayanılmaz hale gelirse veya süt sağma zorunluluğu hissederseniz, bir uzmandan destek almayı düşünün.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
C

Ceren A.

9 Ağustos 2026 14:59
Merhaba ben biraz sağdım ama korktum dediğiniz gibi şimdi beze gibi ya siz naptınız? 3.gündeyim
A

Asude

9 Ağustos 2026 15:01
Ceren Aslan
Merhaba ben biraz sağdım ama korktum dediğiniz gibi şimdi beze gibi ya siz naptınız? 3.gündeyim
İlk gün sağdım dayanamadım. Ben de 3.gündeyim, dünden beri ihtiyaç duymuyorum. Çok rahatsızsanız tam boşaltmadan sağın isterseniz 😢
C

Ceren A.

9 Ağustos 2026 15:02
Asude
İlk gün sağdım dayanamadım. Ben de 3.gündeyim, dünden beri ihtiyaç duymuyorum. Çok rahatsızsanız tam boşaltmadan sağın isterseniz 😢
Şuan ağrı yok mesela ama dokununca ağrıyor. Beze oldu ucuna doğru :/ korkuyorum da geri artar mı diye ya
A

Asude

9 Ağustos 2026 15:03
Ceren Aslan
Şuan ağrı yok mesela ama dokununca ağrıyor. Beze oldu ucuna doğru :/ korkuyorum da geri artar mı diye ya
Bir doktora da danışın dilerseniz :(

Zor süreçler. :(
C

Ceren A.

9 Ağustos 2026 15:05
Asude
Bir doktora da danışın dilerseniz :(

Zor süreçler. :(
evet öyleymiş gerçekten
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir