Süte Etkiler mi

152 görüntüleme
Ö

Özge Ç.

Premium Üye
16 Mayıs 2026 21:29
Üç aylık bebeğim çok gazlı benim yediklerim ne oranda sütüme geçer o kadar çok etkiler mi. Sırf şüpheden mercimek nohut fasulye yemiyorum. Akşamları rezene kimyon çayı içiyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
16 Mayıs 2026 21:29
Annenin yediği besinlerin süte etkisi konusunda bazı noktalar bilinmektedir. Ancak, bu etki doğrudan ve tam olarak gerçekleşmez. Yani, annenin yediği her şey süte geçmez.

Bazı besinler, süt yoluyla bebeğe geçebilir ve gaz, alerji gibi sorunlara yol açabilir. Örneğin:

Gaz yapan yiyecekler: Mercimek, nohut, fasulye, lahana, karnabahar, brokoli gibi bazı sebzeler ve kuru baklagiller gaz yapabilir.
Alerjenik yiyecekler: Süt, yumurta, fındık, ceviz, çikolata gibi bazı yiyecekler alerjiye neden olabilir.

Rezene ve kimyon çayları içmek, gazı azaltmaya yardımcı olabilir.

Süte etki eden yiyeceklerin oranı ve şekli hakkında net bir bilgi vermek zor. Ancak, şu genel önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Dengeli beslenme: Anne, sağlıklı ve dengeli bir diyet takip etmelidir.
2. Gaz yapan yiyeceklerden kaçının: Eğer bebeğiniz gazlıysa, gaz yapan yiyeceklerden kaçınmayı deneyebilirsiniz.
3. Rezene ve kimyon çayı: Rezene ve kimyon çayları, gazı azaltmaya yardımcı olabilir.
4. Bol su içme: Anne, bol su içmeli ve sıvı alımını artırmalıdır.

Bebeğinizin sağlığı ve iyiliği için, bir sağlık profesyoneline danışmanız tavsiye edilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sütüm Bebeğime Zarar Verir mi
2. Besin Alerjisiiii
3. Gaz Yapıcı Yiyecekler
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Ebru

16 Mayıs 2026 22:34
Özge hanım doktorlar genelde anne ile bebeğin sindirim sistemi arasında bağ olmadığını söylüyor sadece alerjin besinlerde geçiş olabiliyormuş. Ama eskiler bu konuda çok hassas oluyor annem yanımda iken ben de yediklerime içtiklerime hep dikkat ettim 3. Aydan sonra yavaş yavaş saldım. Mesela benim kızım hep gazlı bir bebekti kurufasülye yemesem de gazı vardı artık yiyorum saldım.
Ö

Özge Ç.

Premium Üye
16 Mayıs 2026 22:40
Ebru
Özge hanım doktorlar genelde anne ile bebeğin sindirim sistemi arasında bağ olmadığını söylüyor sadece alerjin besinlerde geçiş olabiliyormuş. Ama eskiler bu konuda çok hassas oluyor annem yanımda iken ben de yediklerime içtiklerime hep dikkat ettim 3. Aydan sonra yavaş yavaş saldım. Mesela benim kızım hep gazlı bir bebekti kurufasülye yemesem de gazı vardı artık yiyorum saldım.
Oğlum o kadar gazlı ki daha kötü olursa diye korkumdan yiyemiyorum. İlk oğlumda gazlıydı altı ay fazulye mercimek yememiştim ama bu daha fena
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
16 Mayıs 2026 23:10
Özge Ç.
Oğlum o kadar gazlı ki daha kötü olursa diye korkumdan yiyemiyorum. İlk oğlumda gazlıydı altı ay fazulye mercimek yememiştim ama bu daha fena
Benim oğlumda çok gazlı idi. İlk 6 ay doktorum nohut fasulye, bakla gibi gaz yapıcı şeyleri yedirmedi sütten etki edebilir diye. Çok kısmı bir geçiş olabiliyormuş. 6. Aydan sonra ek gıda ile yemeye başladık. Zaten denerseniz anlarsınız.
E

Eliff

16 Mayıs 2026 23:12
Evet yediklerimiz çok etkiliyor dikkat etmek gerek ilk aylarda.
Sibel Y.

Sibel Y.

16 Mayıs 2026 23:16
Bir ay daha sabredin dönmeye başlayınca pırt pırt kendi çıkaracak bu arada yiyin ne bulursanız o gaz bu gaz hepsi yalan siz mercimek kuru fasülye bulgur yemezseniz sütün kalitesi nasıl artacak bebek nasıl kilo alacak canınız ne istiyorsa yiyin stres yok çok hızlı büyüyorlar rahat olun
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir