Süt Yetmemesi
57 görüntüleme
E
Ezgi G.
14 Ocak 2026 13:38
29 günlük bebeğim 12 gün yoğun bakımda yattı o zamanlar sağım yaptım ama 17 gündür evde emziriyorum sütüm yetmiyor mama veriyorum sağım da yapamıyorum şimdi sağım yapmadan sütüm artmaz mı emmeyi seven bir bebek sütüm yetsin istiyorum ne yapabilirim
S
Sevde Y.
14 Ocak 2026 14:04
Neden evde sağım yapmıyorsunuz? bebeklerin çeneleri güçsüz olduğundan sanırım benim de ilk 20 gün çok sütüm gelmedi sonra sağım makinası aldım şarjlı olanlardan onunla sağım yaptım. Sağım yaptıktan sonra hem stres seviyem azaldı çünkü bebeğime yetecek kadar süt sağdım göğsümden hem de sağım yapınca vücut süt isteği arttığı için daha fazla süt üretmeye başladı.
İ
İkra K.
14 Ocak 2026 14:24
İlk zamanlar sağım yapmak mecburiyetinde kalabiliyor bütün anneler zamanla süt artıyor zaten mideleri küçücük gelen süt yeterli olabilir bebişlerimiz için genelde öyle oluyor yetmediğine emin misiniz Bebek emdikçe sütünüz artar bebeğin kilo alımı çişli bez sayısı yeterli ise sütünüz yetiyordur stres yönetimi çok önemli olumlama yapın ve bolca bağ kurun çıpllak göğsünüze alın çok çok işe yarıyor ilk ayda iseniz 30-40 dk ya kadar emiyorlar biz 3 aylık olmak üzereyiz sarılık yaşadık sınırdaydı hiç uyumadım saat başı emzirdiğimi hatırlıyorum Allah yardım ediyor 💖 bollca su tüketimi sütün %70 e yakını su imiş çok kafa karıştırmaya hele ki şekerli şeyler tüketmeye hiç gerek yok PES ETMESİN HİÇBİR ANNE BENCE ANNE SÜTÜ ÇOK ÖNEMLİ bana sütün yetmiyor diyen çok oldu ama hangi doktora götürdüysem çok iyi beslemişsin sadece anne sütü mü diye soruyorlardı bende evet diyordum mama kullanmak hiç istemedim hep olumlu düşünüyordum
E
Ezgi G.
14 Ocak 2026 17:09
Günde 2 sağım anca yapabiliyorum şimdi uyanacak boş memeyi emmesin derken gün geçiyor. Stresimi de yönetemiyorum sanırım düşündükçe daha çok azaldı girdaptan çıkamıyorum başaramamış gibi hissediyorum