Süt Yetiyor mu?
50 görüntüleme
Ö
Özlem Ç.
5 Mart 2026 15:13
Bebeğim 5 aylık doğduğundan beri çok kaka yapıyor şuanda da günde 4 5 kere yapar. Sadece anne sütü alıyor ama neredeyse 4 saatte bir emiyor ve sütüm çok az yetmediğini düşünüyorum. Yetmese kaka yapar mıydı kafam çok karışık
A
Aslı
5 Mart 2026 15:28
kakanın sütün yetip yetmemesiyle ilgilisi yok çişli bez sayısına bakmanız lazım günde en az 4 5 çişli bezi olması gerekiyor yettiğini anlamanız için
B
Burcu ..
5 Mart 2026 15:30
Bebekler büyüdükce besinleri vücutta tutma olayı artmaya başlıyor. doktorlara göre 7 güne kadar kaka yapmaması normal, benim bebeğim de 5 aylık, günde 2-3 kez yapıyor kakayı, doktor normal demişti.. Alması gereken aylık kiloyu alıyorsa, cişli bez sayısı 5 ın altın düşmüyorsa sütün yetiyordur. Aylık Kilo alımı persentil altındaysa sütün çokluğundan ziyade kalitesine bakılır, gerekirse mama takviyesi uygulanır. Persentil iyiyse sıkıntı yok, sütüm az diye kesinlikle stres yapmayın
Ö
Özlem Ç.
5 Mart 2026 15:37
Bebekler büyüdükce besinleri vücutta tutma olayı artmaya başlıyor. doktorlara göre 7 güne kadar kaka yapmaması normal, benim bebeğim de 5 aylık, günde 2-3 kez yapıyor kakayı, doktor normal demişti.. Alması gereken aylık kiloyu alıyorsa, cişli bez sayısı 5 ın altın düşmüyorsa sütün yetiyordur. Aylık Kilo alımı persentil altındaysa sütün çokluğundan ziyade kalitesine bakılır, gerekirse mama takviyesi uygulanır. Persentil iyiyse sıkıntı yok, sütüm az diye kesinlikle stres yapmayın