Süt Yetiyor mu?

50 görüntüleme
Ö

Özlem Ç.

5 Mart 2026 15:13
Bebeğim 5 aylık doğduğundan beri çok kaka yapıyor şuanda da günde 4 5 kere yapar. Sadece anne sütü alıyor ama neredeyse 4 saatte bir emiyor ve sütüm çok az yetmediğini düşünüyorum. Yetmese kaka yapar mıydı kafam çok karışık
A

Aslı

5 Mart 2026 15:28
kakanın sütün yetip yetmemesiyle ilgilisi yok çişli bez sayısına bakmanız lazım günde en az 4 5 çişli bezi olması gerekiyor yettiğini anlamanız için
B

Burcu ..

5 Mart 2026 15:30
Bebekler büyüdükce besinleri vücutta tutma olayı artmaya başlıyor. doktorlara göre 7 güne kadar kaka yapmaması normal, benim bebeğim de 5 aylık, günde 2-3 kez yapıyor kakayı, doktor normal demişti.. Alması gereken aylık kiloyu alıyorsa, cişli bez sayısı 5 ın altın düşmüyorsa sütün yetiyordur. Aylık Kilo alımı persentil altındaysa sütün çokluğundan ziyade kalitesine bakılır, gerekirse mama takviyesi uygulanır. Persentil iyiyse sıkıntı yok, sütüm az diye kesinlikle stres yapmayın
Ö

Özlem Ç.

5 Mart 2026 15:37

Burcu

Bebekler büyüdükce besinleri vücutta tutma olayı artmaya başlıyor. doktorlara göre 7 güne kadar kaka yapmaması normal, benim bebeğim de 5 aylık, günde 2-3 kez yapıyor kakayı, doktor normal demişti.. Alması gereken aylık kiloyu alıyorsa, cişli bez sayısı 5 ın altın düşmüyorsa sütün yetiyordur. Aylık Kilo alımı persentil altındaysa sütün çokluğundan ziyade kalitesine bakılır, gerekirse mama takviyesi uygulanır. Persentil iyiyse sıkıntı yok, sütüm az diye kesinlikle stres yapmayın

Kilo alımı bugüne kadar iyiydi ama 5 aylık bakılmadı 6. Ayda bakarız dediler hiç çişli bez değiştirmedim bugüne kadar hep kaka. Çişin dolmasına fırsat kalmıyor günde 5 6 ya bile çıkıyor ama dediğim gibi hep kaka çişi çok dolu olmuyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir