Süt Yeterszliği

86 görüntüleme
S

Selvi Y.

7 Temmuz 2025 06:39
Herkese merhabalar 3 aylık kızım var doğduğu zaman zar zor emdi sarılık sürecini atlattık. 2 ay boyunca 3-4 sefer belki emdi haricinde hep sağım yaptım ve mama verdim. 1 aydır sağım yapmıyorum meme alıyor ama memeyi uzun süreli emmiyor ilk gelen yoğun sütü alıyor sonrasında kendi zorlayıp uğraşmıyor. Sütüm çok yok kanallar açılmamıştır diye düşünüyorum çünkü kızım asılarak emmiyor. Ne yapabilirim bunun için mama vermek pek istemiyorum ama sütüm yetersiz kaldığı için mecbur veriyorum. Hem süt artırmak hemde memede uzun süreli emmesini sağlamak için çözüm önerilerinde bulunur musunuz?
F

Fatma&taner

7 Temmuz 2025 06:47
Merhaba. Önceliğiniz motivasyon olsun. Süt üretimi tamamen beyinle alakalı bir durum. Tabi yeyip içtikleriniz de etkiliyor tabi. Ama öncelik motivasyon. Sütüm yetmiyor hissine kapılmayın bebeğinizin midesi büyüdükçe beyniniz ona göre süt üretecektir. Bol sıvı (su) ve yeşillik (toka, taze soğan, maydonoz..) tüketin. Eğer hala yetersiz kalacaksa eczacınıza danışıp sorvagen bira mayası tüketebilirsiniz. Sütü olmayan annelerde bile işe yarıyor. 11 aylık anne tecrübemle size bu cümleleri kuruyorum. Umarım yardımcı olur.
S

Selvi Y.

7 Temmuz 2025 08:28
Çok teşekkür ederim mutlaka uygulayacağım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir