Süt ve yumurtaya karşı alerjik enterokolit bağırsak sendromu
117 görüntüleme
A
Ayşe Ö. Y.
2 Haziran 2025 16:14
Süt ürünleri denemelerinden sonra cok yoğun kusma ve akabinde baygınlık, uyuşuk haliyle hastaneye yatmamiz sonucunda entrokolik bagirsak sendromu tanisi aldik ancak yumurta tüketiminde sorun olmuyordu. Aradan geçen birkaç ay sonrasinda yumurta tuketimi sonrasinda da ayni seyi yasadik ve yumurtayi kestik. Şu an 22 aylik. Bu durum geçer mi acaba?
E
Emine Y. M.
3 Haziran 2025 08:50
Benim bebeğimin de süt alerjisi vardı daha sonra geçti ama genel olarak alerjik bir bebekti sonunda doktorumuz karar verdi ve alerji testi yaptırdık hem süte hem yumurtaya varmış ama bunların bi parametresi varmış ve bizimki düşük çıktı yani tüketiyor ve problem olmuyor hiç beklemediğimiz bi alerjisi çıktı o da yerfıstığı. Bence mutlaka alerji testi yaptırın.
A
Ayşe Ö. Y.
3 Haziran 2025 09:27
Alerji testi yaptirdik ancak testte çıkmıyor alerjinin türü sebebiyle. Teşhis bir tek besini yedirerek ve öykü ile konuluyor. Tek tedavide besini vermeyip geçmesini beklemek. Ama çocuğun yaşı büyüdükçe herkesin yediği şeyleri yemek istiyor kontrol zorlaşmayı başladı. Başına gelen ve geçen var mı çok merak ediyorum
Ş
Şenay Ş. ..
3 Haziran 2025 09:43
Sizin taniniz fpies malesef 😔 çok dikkatli olmalısınız
Ne yazikki bı tedavisi bı belirleyici testi yok en çok yumurta ve tavuk ürünlerinde ortaya çıkıyor inşallah gecer
Ne yazikki bı tedavisi bı belirleyici testi yok en çok yumurta ve tavuk ürünlerinde ortaya çıkıyor inşallah gecer
A
Ayşe Ö. Y.
3 Haziran 2025 13:15
Evet tanimiz bu malesef. Ben de daha önce başına gelen ve iyileşen var mı onu merak ediyorum süreci bilmek adına. Doktor gözetiminde damar yolu acip besin yükleme denemesi yapalim dedi doktorumuz bir senedir süt ürünü tüketimi olmadi ama cok kaygiliyim.