Süt ve Yumurta Alerjisi

185 görüntüleme
Ü

Ümmühan G.

24 Nisan 2026 13:59
Kızım 7 ay 12 günlük. 2 ay önce sadece anne sütü ile beslenirken peynir yediğimde tek yanağının kabarcıklı kızardığını farkettim. Doktor atopik olduğunu egzamayı tetikleyen bir şey olduğu söyledi. Ne zaman peynir yesem 3 gün kaşıntıdan yara yapıyordu yüzünü ben de peynir yemeyi bırakmıştım. Ek gıdaya geçince peynir denettim ve yine aynı sonuç derken alerji testi yaptırdım. Süt ve yumurta alerjisi çıktı. Sorun şu ki her gün yoğurt ve yumurta yiyor. Yumurtayı haşlanmış şekilde verirsem beyazını yediğinde egzama oluyor ama omlet,mücver vs yaptığımda tam yumurta olarak tüketiyor bir şeyi olmuyor. Peynir olarak 1 marka keşfettim onda sorun olmuyor diğer tüm peynirlerde sorun. Doktorumuz da bu duruma çok şaşkın çünkü alerji değerlerimiz yüksek. Hiç bu tarz bir durum yaşayan var mı?
Damla B.

Damla B.

24 Nisan 2026 14:04
Biz alerji testi yaptırmadık ama benim kızım da peynir ve yumurta yiyemiyor. Yedikten sonra şiddetli kusuyor. Doktorumuz yaşına kadar verme alerji bu dedi. Yoğurt yediğinde bir sorun yok ama peynir çeşitlerini yediğinde reaksiyon gösteriyor. Siz hangi peynirdr sorun yaşamadınız acaba öğrenebilir miyim?
Ü

Ümmühan G.

24 Nisan 2026 14:06
Kızımda kusma olmuyor ama kaşıntı ve kızarıklık var. Biogurme organik laktozsuz labne yiyebiliyor sadece. Siz yediğinizde bir sorun oluyor mu?
Damla B.

Damla B.

24 Nisan 2026 14:10
Ümmühan G
Kızımda kusma olmuyor ama kaşıntı ve kızarıklık var. Biogurme organik laktozsuz labne yiyebiliyor sadece. Siz yediğinizde bir sorun oluyor mu?
Evet onu yediğinde de sorun oluyor bizde maalesef. Bizim doktorumuz peynir yememesi büyük bir sorun değil zaten ama yumurta evet besleyici onun için, yaşından sonra tekrar azar azar yedirip duruma bakıcaz demişti. 1 ay sonra 1 yaşına gelicek kontrolde bakıcaz artık
Damla B.

Damla B.

24 Nisan 2026 14:11
Ümmühan G
Umarım sizin bebeğiniz de atlatır alerji durumunu da löp löp yiyebilir her şeyi 
Ü

Ümmühan G.

24 Nisan 2026 14:17
Damla Beşir
Umarım sizin bebeğiniz de atlatır alerji durumunu da löp löp yiyebilir her şeyi 
Ah inşallah hepsi çok sağlıklı olsun sıkıntıları geçsin inşallah
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir