Süt ve Süt Ürünleri Alerjisi
72 görüntüleme
Ş
Şefika ..
26 Şubat 2026 22:48
Merhaba bebeğim 2,5 aylık sadece anne sütüyle besleniyor.. Doktorumuz süt alerjisinden şüpheleniyor ve azalmamı önerdi. Kalsiyum takviyesi veya multivitsmin kullanmalı mıyım? Yardımcı olur musunuz?
E
Ece24
26 Şubat 2026 23:02
Merhaba benim bebeğim 5.5 aylık süt alerjisi var. Süt diyeti yaptım ve bu süreçte bol yeşillik yiyerek ekstra vitamin kullanımına gerek kalmadı. Sıkı bir diyet sonrası (paketli gıdalardan bile süt süt tozu içerir-kullanılmamalı) ilerleyen birkaç ay sonrasında diyeti yavaşça açtım şuan kontrollü şekilde tüketiyorum ve sorun olmuyor. Doktorumuz geçeceğini söylüyor.
N
Nevruz H.
26 Şubat 2026 23:03
Bizde de vardı diyeti uyguladık doktorumuzun tavsiyesiyle daha sonra kademeli olarak geçiş yaptık sizde veya bebeğinizde bir eksiklik oluşmuyorsa bence kullanmayabilirsiniz

Fatma A. U.
26 Şubat 2026 23:29
Benim kızımın da süt alerjisi var nasıl bitecek bu peki merak ediyorum
E
Ece24
26 Şubat 2026 23:42
Genelde 12. Ay da bittiğini söylüyor doktorlar. Kademeli diyet açılışında bebek yavaş yavaş alışıyor.
T
Tuğçe A. ..
26 Şubat 2026 23:46
Benim bebeğimin de süte alerjisi çıktı laktoz şekerine mamayı değiştik hemen ve bana da süt ve süt ürünleri tüketme dedi yeni yeni yemeye başladım 4 aylık oldu anne sütüm az ne içerse kardır diye düşünüp sağıp veriyordum ama yine de sancı yapıyordu bir takviye verdi ilaç değil relamax diye emilimi kolaylaştırsın diye. Anne sütü vermeden önce ondan damlatıyordum 2 damla rahatlatıyordu

Ceren K. ..
26 Şubat 2026 23:53
Merhaba bebeğim 2.5 aylıkken kakasında kan vardı alerji maması kullandık anne sütü almadığı için 2 hafta diyet uyguladık sonra normale döndü şuan 7 aylık ek gıda da bir sorun yaşamadık süreci bebekten bebeğe değişiyor ama geçiyor
M
Merve A.
26 Şubat 2026 23:54
Ben kalsiyum takviyesi alıyordum diyet yaptığım dönemde
Ş
Şefika ..
27 Şubat 2026 02:45
Yanıtlayan anneler hepinize teşekkür ederim. 🙏🏻💖
Ş
Şefika ..
27 Şubat 2026 02:46
Ben kalsiyum takviyesi alıyordum diyet yaptığım dönemde