Süt ve Süt Ürünleri Alerjisi

75 görüntüleme
M

Melike Ç. ..

25 Aralık 2025 16:02
Hocam merhaba nasılsınız?
Bebeğim şuan 4 ay 12 günlük. Doğduğunda enfeksiyon sebebiyle yoğun bakımda yattı 5 gün. Hep hırıltısı vardı doktora götürdük sıkıntı yok burun temizliği yapın dedi. 20 günlükten sonra yüzü ve kulakları kabuk kabuk olmaya başladı. Bulunduğumuz yerdeki doktorlar havanın kuruluğundan dolayı olacağını söyledi (Ardahan) sonra başka bir doktora gittik alerjik bünyesi var gibi dedi Mustela atopik ile nemlendirin dedi onu kullandık kabukları döküldü ama altındaki kızarıklıklar devam etti. (Bu arada hırıltı hep devam etti, biz ara ara temizliyorduk) Hava şartlarından dolayı bebek 44 günlükken Adana'ya geldik. tekrardan başka bir doktora gittik süt ve süt ürünlerine alerjisi olabileceğini söyledi. Zaditen damla verdi, 10 gün boyunca süt ve süt ürünleri tüketmememi söyledi. Yüzündeki ve kulağındaki şeylerin alerjiden dolayı egzama olduğunu söyledi krem verdi. Aynı zamanda kakasını doğduğundan itibaren ishal olarak ve mukuslu yapıyordu. 10 gün içinde azalma oldu. Kontrole gittik doktor bana süt ürünlerini açabilirsin dedi. Birkaç gün tükettim içim rahat etmedi sonra geri bıraktım. 6 ocakta alerji bölümüne gideceğiz. Test için küçük diyorlar ne yapalım. Bize fikir verir misiniz?
G

Gdkmc

25 Aralık 2025 16:11
Alerji bize bebeklere genelde 6 aydan sonra test yapıldığını söylemişti 6.aya kadar süt ürünler tüketmeyip daha sonra test yaptırmayı düşünebilirsiniz
M

Melike Ç. ..

25 Aralık 2025 16:21
Evet bu dediğinizi duydum o yüzden kendi kendime süt ürünlerini kestim. Bir tanıdığımızın çocuğuna 3 aylıkken test yapılmış öyle kesinleşmiş ona göre ek gıdaya başlanmış
E

Eslem

25 Aralık 2025 16:30
Benim bebeğime de 4 aylıkken hem deri hem kan testi yapıldı Bursa'da. Sonuçlar negatif çıktı ve dediğiniz gibi kuruluk hala devam ediyor. 5 aylık şimdi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir