Süt ve Süt Ürünleri
91 görüntüleme
C
Cansu A. ..
14 Ağustos 2025 19:41
Hocam kızının kırkı çıktıktan sonra kakası sümüksü köpüklü ve Gümbürtürlü olmaya başladı. Yuzu vucudu cok kotu bir sekilde döküntü yapti kafasi konaklarla doldu. Doktorumuz ilk laktoz intoleransı dedi sonrasında tamamen süte süt ürünlerini çıkarttırdı 6 ayına geldiği zaman kan ve deri testi yapıldı onlarda da sadece yumurta akı ve sarısına alerjisi çıktı Ben süt diyeti sürecinde her gün neredeyse yumurta yedim ama o kadar döküntüsü olmadı. Şu an süt basamağı'na uygun diyeti açıyorum Lakin kafasında biraz biraz Konak cildinde bazen döküntü meydana geliyor testlerde çıkmamasına rağmen Neden hala bu süreci yaşıyoruz acaba tekrar mi diyet yapmalıyım üzerine mi gitmeliyim
S
Sibel Y.
14 Ağustos 2025 20:09
Testte çıkmayabiliyor maalesef eğer süt ürünleri tükettiğinizde döküntü oluyorsa tüketmeyin diyete tekrar başlayın benim bebeğim de süt alerjisiydi 1 yaşında tamamen geçti
P
Pelin B.
14 Ağustos 2025 20:33
Testte çıkmayabilir maalesef, büyük ihtimalle inek sütü protein alerjisi var 15 gün boyunca hiç süt ve süt ürünü tüketmeyip 15 gün sonucunda süt ürünü tüketerek kendiniz anlayabilirsiniz
C
Cansu A. ..
15 Ağustos 2025 06:48
Zaten yaklaşık 2 3 ay kadar tuketmedim o süreçte böyle Konak falan yoktu egzamaları yok denilecek kadardi kizarikliklari ara ara oluyordu yine şuan ki gibi

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 17:55
Her belirti diyet yapılması anlamına gelmez. Hafif belirtilerin üzerine giderek diyet açılması Non IgE alerjilerde önceliklidir. Bu alanda tecrübeli bir uzmandan destek almanız sürecin sağlıklı ilerlemesi için gerekli