Süt Ürünlerine Alerji ve Anne Beslenmesi

105 görüntüleme
S

Saadet B.

17 Haziran 2025 08:07
Bebeğim 8 aylık oldu. Anne sütü alıyor. Ek gıda tadımlarında yoğurt ve kefir yedikten sonra ağzının kenarlarında ve ellerine değen yerler kızardı. Doktorum alerji olduğunu ve 9. ayında tekrar denememi söyledi. Bende belki geçmiştir umuduyla bugün tekrar denedim ve aynısı oldu. Ama kendi yediklerimden süt ürünlerini kesmek hiç aklıma gelmedi. Genelde de mukuslu kaka yapar. Ama kan çok nadir görürüm nokta kadar. Bende süt ürünlerini kesmeli miyim?
P

Pınar Y.

17 Haziran 2025 13:25
Evet sizin de süt ürünlerine karşı diyet yapmanız bebeğiniz için çok yararlı olur. Benim oğlum da 10 aylık süt proteinine karşı alerjisi çıktı. Kanlı ve mukuslu kaka ile anladık ne zaman ki peynir yoğurt yesem kakasında kan oluyor yüzünde egzama oluyor.
F

Funda T.

17 Haziran 2025 14:35
pınar hanım 10 aylıkken mi alerji çıktı doğduğunda herhangi bir sorun yok muydu
P

Pınar Y.

17 Haziran 2025 17:49
Funda hanım 1 aylıkken öğrendik maalesef ki. Bebeğim hem anne sütü hem de mama takviyesi alıyordu sütüm yetersizdi yoğun kanlı kaka ve pişik yaşayınca alerji dedi doktorumuz. Doktor önerisiyle tıbbi mama ve ben süt ürünleri diyeti yaptım kakası ve pişiği düzeldi. Şuan 10 aylık hala öğünlerinde yoğurdu sade bi şekilde veremiyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir