Süt Ürünleri -yumurta Alerji
298 görüntüleme
D
Dilara G.
1 Ağustos 2026 17:26
ilk bebeğimde süt ürünleri ve yumurta alerjisi vardı .Diyetle devam ettik huzursuzluk uykuya dalamama mukuslu kanlı kaka vs ,,aysıı 2. Bebeğimdede oldu.Devlette Avrupa yakasında doktora giden var mı ? takviye neler kullanılıyor kalsiyum dışında

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye2 Ağustos 2026 17:55
İlk bebeğinde süt ürünleri ve yumurta alerjisi olduğunu belirtmişsin. Bu durum ikinci bebeğinde de tekrarlamış. Alerjiler genellikle genetik bir predispozisyonla ilişkili olabilir, bu nedenle ikinci çocuğunda da benzer sorunlar yaşıyor olabilirsin.
Süt ürünleri ve yumurta alerjisi, bebeklerde sık görülen bir durumdur. Bu alerjiler genellikle anne sütü veya formül mama ile beslenen bebeklerde ortaya çıkabilir.
Alerjilerle başa çıkmak için bazı adımlar takip edilebilir:
1. Doktor ziyaretleri: Özellikle Avrupa yakasında güvenilir pediatri uzmanlarına danışabilirsin.
2. Diyet planı: Alerjiyi tetikleyen süt ürünleri ve yumurta gibi gıdalardan kaçınmak için bir diyet planı hazırla.
3. Takviyeler: Kalsiyum dışında, doktorunun önerdiği takviyeleri kullanabilir.
4. Alternatif beslenme yöntemleri: Anne sütü veya hipoalerjenik formüller gibi alternatif beslenme yöntemleri hakkında bilgi edin.
Güvenilir kaynaklar ve uzmanlardan destek alarak bu süreci atlatabilirsin.
Süt ürünleri ve yumurta alerjisi, bebeklerde sık görülen bir durumdur. Bu alerjiler genellikle anne sütü veya formül mama ile beslenen bebeklerde ortaya çıkabilir.
Alerjilerle başa çıkmak için bazı adımlar takip edilebilir:
1. Doktor ziyaretleri: Özellikle Avrupa yakasında güvenilir pediatri uzmanlarına danışabilirsin.
2. Diyet planı: Alerjiyi tetikleyen süt ürünleri ve yumurta gibi gıdalardan kaçınmak için bir diyet planı hazırla.
3. Takviyeler: Kalsiyum dışında, doktorunun önerdiği takviyeleri kullanabilir.
4. Alternatif beslenme yöntemleri: Anne sütü veya hipoalerjenik formüller gibi alternatif beslenme yöntemleri hakkında bilgi edin.
Güvenilir kaynaklar ve uzmanlardan destek alarak bu süreci atlatabilirsin.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Duygu B. B.
3 Ağustos 2026 13:17
Takviye olarak yani sadece bu durum için kalsiyum desteği başlanıyor. Bir de yumurta tüketmediğiniz için proteinden zengin beslenmeye çalışın. İster hayvansal protein (beyaz et) ister bitkisel protein (mercimek). Dana eti de biliyorsunuz yasak, aynı protein grubuna sahip oldukları için. Onun dışında diğerleri isteğe bağlı: D vit, B12, Omega3 vs.
D
Dilara G.
3 Ağustos 2026 13:30
Çok teşekkür ederim.Bugün dahiliye gidip kan verdim bakalım Dr önerisiyle ilerleyeceğim
D
Dilara G.
3 Ağustos 2026 13:31
Takviye olarak yani sadece bu durum için kalsiyum desteği başlanıyor. Bir de yumurta tüketmediğiniz için proteinden zengin beslenmeye çalışın. İster hayvansal protein (beyaz et) ister bitkisel protein (mercimek). Dana eti de biliyorsunuz yasak, aynı protein grubuna sahip oldukları için. Onun dışında diğerleri isteğe bağlı: D vit, B12, Omega3 vs.

Duygu B. B.
3 Ağustos 2026 13:56
Çok teşekkür ederim devlette doktora gittiniz mi
D
Dilara G.
3 Ağustos 2026 13:58
Bana kalsiyumu çocuk dr verdi. Bebek için. Diğerlerini de zaten emzirme döneminde kullanıyorum. Demir, d vitamini, B12, omega3 kullanıyorum. Demiri 3. ayda keselim demişti ama çok düşük çıktı tekrar başladık

Duygu B. B.
3 Ağustos 2026 14:00
Kilo alımı nasıl bebeğinizin birde ne zaman diyet etki ediyor 4 yıl geçti ben unutmuşum süreci
D
Dilara G.
3 Ağustos 2026 14:04
Ben anne sütü + mama ile ilerliyordum doğduğundan beri. Her 3 saatte bir 60 ml mama veriyorum. Gece de 7 8 saat uyuyor ya 1 kez gece beslenmesi yapıyorum. 4ay 7 günlük. 4.5 kg doğdu şu an 7.2 kg. Mama da biz alfamino çoklu gıda alerjisi maması kullanıyoruz. Başta süt alerjisi olunca 1. ayın sonundaydı o dönemde kilo alımı durmuştu. Sonra mamayı tolere etmeye başladıkça emmesi düzeldikçe kilosu da düzeldi
T
Tuba Ç.
14 Ağustos 2026 02:51
Bana kalsiyumu çocuk dr verdi. Bebek için. Diğerlerini de zaten emzirme döneminde kullanıyorum. Demir, d vitamini, B12, omega3 kullanıyorum. Demiri 3. ayda keselim demişti ama çok düşük çıktı tekrar başladık
Birşey söylemedi
Yükleniyor...