Süt Sağıyorum İki Göğüsten En Fazla 100 Ml Geliyor 🥺
170 görüntüleme
L
Leyla E. A.
26 Şubat 2026 11:12
İşe başladım 3 hafta oldu ve sabahları bebeğimi emzirdikten 3 saat sonra süt sağımı yapıyorum ama en fazla 100 ml geliyor 7.5 aylık bebeğim sütüm yetmiyor mu o zaman mama ve biberon almayan bi bebek kilo alımı da durmuştu 2 aydır ne yapabilirim beslenmeme de dikkat ediyorum bestlak damla ge imom da kullanıyorum su da içiyorum
O
Ozlem
26 Şubat 2026 12:06
Sağımda çıkan ile bebeğin emdiği miktar aynı değil diye biliyorum. Ben sağım yaparken kendime uygun flanş kullanmaya başladıgımda çıkan süt miktarı arttı. Belki sizinde öyledir. Gegi anne çayı kullanıyorum bana iyi geldi belki bakmak isterseniz

Afranur K.
26 Şubat 2026 12:21
artık memeniz süt deposu değil de bebeğiniz emdikçe üretiyor sütü bunun etkisi vardır bence,
Bir de geçen gün bir annenin paylaşımında gördüm pompasının valf ini yeniledikten sonra çekim gücünün değiştiğini ve süt miktarının arttığını söylüyordu.
Uzun zamandır aynı pompa elinizdeyse yeni bir valf alıp deneyin bence. Etkisi olabilir
Bir de geçen gün bir annenin paylaşımında gördüm pompasının valf ini yeniledikten sonra çekim gücünün değiştiğini ve süt miktarının arttığını söylüyordu.
Uzun zamandır aynı pompa elinizdeyse yeni bir valf alıp deneyin bence. Etkisi olabilir
L
Leyla E. A.
26 Şubat 2026 14:35
Özlem hanım uygun flanşı nerden temin edebilirim
L
Leyla E. A.
26 Şubat 2026 14:36
7 aydır kullanıyorum lansinoh giyilebilir olanından
S
Seyma S.
26 Şubat 2026 14:44

Afranur K.
26 Şubat 2026 14:49
L
Leyla E. A.
26 Şubat 2026 14:51
Bi bakayım sitesine teşekkür ederim şeyma hanın gece de sürekli emmek için uyandığı için sağım yapamam 🥺
L
Leyla E. A.
26 Şubat 2026 14:52
Afranur hanım ama göğüslerim de eskisi gibi sertleşmiyor yani makineden değildir büyük ihtimalle 🥹öyle düşünüyorum

Afranur K.
26 Şubat 2026 15:02
Afranur hanım ama göğüslerim de eskisi gibi sertleşmiyor yani makineden değildir büyük ihtimalle 🥹öyle düşünüyorum
bu mekanizma olmasaydı eğer anneler emzirmeyi bıraktığında hemen mastit olurdu, vücut kendini geliştiriyor her döneme uygun
L
Leyla E. A.
26 Şubat 2026 21:20
Evet öyle tabi de olduğum kadarıyla afranur hanım pompasyla çektikten sonra elimle sıkıyorum yani çok az geliyor bazen tam beslendiğimde ya da bebeğim bazen bi memeyi saatlerce emmeyince sertleşiyordu 2/3 haftadır bu durum yok o yüzden süt azaldı diye düşünüyorum

Afranur K.
26 Şubat 2026 21:29
Evet öyle tabi de olduğum kadarıyla afranur hanım pompasyla çektikten sonra elimle sıkıyorum yani çok az geliyor bazen tam beslendiğimde ya da bebeğim bazen bi memeyi saatlerce emmeyince sertleşiyordu 2/3 haftadır bu durum yok o yüzden süt azaldı diye düşünüyorum
Mümkünse aynı anda iki memeyi birden yapın diyorlar ama bende tek pompa olduğu için tek göğüs yapıyordum.
Bu sağımı sabah erken saatlerde yapmanız daha iyi oluyor daha etkili oluyor.
Bol bol tahin, buğday, arpa, kurudut kompostosu vs. Tüketin. Bi de su miktarınızı arttırın.
Ben humananın anne sütü çayı ile e bebekte malt içeceği var onu tüketiyordum.
Benim sürecimde bebeğimi 1-2 kez kanguru bakımı yapma durumum vardı, sütüm azalmasın diye bunları düzenli hergün yapıyordum. Sütüm büyük miktarda arttı.
L
Leyla E. A.
27 Şubat 2026 08:21
Uzun uzun yazıp zaman ayırdığınız için teşekkür ederim afranur hanım 🥰deneyeceğim